Sunday, August 29, 2010

entry kebosanan di pagi ahad..

salam hari ahad..
time pose ni bgn awal hari ahad mcm buhsan pulak..
semalam dah settle basuh baju..
hari ni sambung basuh baju si kecik pulak..
kesian kat mesin tu non stop 3 trip smlm..hahaha..giler kejam punye tuan! eh puan!
hari kamis kami berbuka di equestrian putrajaya lg..dgn geng2 opis incik hubby pulak..
hari jumaat berbuka di Flamming dgn shinnaz dan suami dia..
tq ye uolls sbb belanja kami 1 family..
kalau x kerana uolls,mmg x jejak kot kami ke sane..hahaha...
balik tu singgah uptown bangi tp cume beli kupiah aqeef je..

semalam pulak berbuka di rumah MIL..
semalam sblm pegi umah MIL,incik hubby ajak kuar..
dlm hati kate,'mesti nak cari baju raya dia ni'..
bile dah bersiap tgk2 dia menghala ke kajang..
rupenye pegi plaza metro kajang..
mesti nak cari gadget kamera..haish!
masuk2 terus dia menuju ke fotokem..
huh! mmg betul tekaan saya..
saya jalan dgn aqeef sementara tunggu hubby settle..
tgk2 kasut kat sane cantik2 jugak tp nape rege same mcm kat nose..vincci..??
pdhal kedai kasut bese je..musykil!

xde apa yg berkenan kat sana sbb saya dah dpt kasut raya..
beli mase tghari jumaat kuar ngan dak2 opis ke alamanda..
carik kasut pun berjam2,sbb tu x suke cari ngan incik hubby..
dia x suke menunggu lame..mujur ade kawan2 teman..
berkenan kat kasut lain tp beli kasut lain..haish!
inilah akibatnye frust sbb xde size pastu nmpk wedges tu terus berkenan..
skang ni tggl tudung lg selai ngan sandal aqeef,tu je kot..
hubby kate,dia xmo beli baju raya sbb baju dia dah byk..ceh!
byk tp yg lame2..hahaha...ikut dia la..
biar bini ngan anak dia je pakai baju baru..hahahaha..
otw ke umah MIL,pegi param putrajaya dulu..
beli air kedondong sedap,air durian belanda,roti john unan dan popia basah..
pastu incik hubby singgah taman depan PICC tu..
sempat la saya dan aqeef jd model nak test gadget baru dia tu..
pic x upload lg..hihi..nti la kalau ade mase saya publish..


nota ummiaqeeef : pg td sahur roti dgn air milo panas je..tgk aqeef mkn nasi td mcm sedap je..cis!

 

Thursday, August 26, 2010

alhamdulillah..rezeki berganda lg di bulan ramadhan..

di pagi yg mulia ini saya sekali lg ingin memanjatkan kesyukuran kerana smlm diberi kabar berita Kerajaan akan memberikan duit raya RM500 kepada kakitangan awam seperti saya ni..walaupun baru je dpt rezeki lebih bulan ni,digandakan lg dengan rezeki duit raya..alhamdulillah...

duit ni kena la saving skit..kalau x sedar mmg kuar laju je mcm air..
kena berbelanja dengan berhemah ni dan rasanye saya dah listkan keperluan yg nak dibeli..
ptg smlm saya sgt lah bizi sampai xtau citer pasal duit raya ni..

tup tup dpt emel dr incik hubby :
'yeaah..dpt duit raya RM500 erk..nak pow jgk..'

dan saya cuma sempat balas :
'cis!'

eh..eh..ayat kasar ke tu ek? saya x sengaja..ampun bang...
semalam saya telah menapau TCRS utk menu berbuka kami..
dan juga iceblended green tea di SR..
terpengaruh kat blog kengkawan la ni..hahaha..


eceh..mentang² dah gaji..hehehe..
dan yg x bestnye mase saya nak kuarkan duit kat a*bank sbb takut ramai org kat m**bank..
kuar resit tp duit x kuar..dah 2 kali try xleh,tp bile check kat maybank duit dah kurang..aiyak!
gabra sungguh mase tu...x baik tau diorg buat camni..uwaaa!!!
balik² tu saya check m2u online tgk duit tu dah crdt balik..yess!
bikin suspender je tau..hahahaha...camane ntah bole jd camtu..
yg penting duit dah ade balik,bole la teruskan niat bersoping kan shinnaz??
tunggu duit kau masuk pulak ek..sabar tau..
nanti kite soping sesame..hehehe..

nota ummiaqeef : incik hubby mc pulak hari ni sakit perut..tetibe je perut ni terasa sakit pulak...alasan nak mc jugak kekdahnye..wakakaka..




Wednesday, August 25, 2010

cian kat budak kecik ni sampai terlelap-lelap..

tension la nak buat SKT utk masukdlm hrmis ni..adoi..
rehat kejap, nak releasekan ketensionan yg ada..
x sempat nak citer pasal budak kecik ni yg bgn sblm subuh temankan ummi bersahur..
dia tersedar pastu nak BF dan saya kelewatan,tgk² dah kul 5pg..
so angkut aqeef ke dapur terus masak air sumer..

kejut abah aqeef x nak bgn pulak..aqeef je teman saya walaupun dia masih mengantuk..
lps mkn cam biase layan nur kasih sampai habis..
aqeef sibuk nak mandi pagi² buta hari ni...
mase saya mandi duk nangis² ketuk pintu bilik air..
mase saya solat subuh,duk nangis tepi sejadah tu..
abah dia ni susah btl nak bgn,cian aqeef xde org layan..
mase saya tgh bersiap tgk dia dah terlelap sendiri..

siap meleleh air liur kat cadar..haish!

kesian pulak tgk dia lelap tu..x sampai hati nak kejut..
mase nak angkat dia terus tersedar pastu bad mood la..
pegi hantar umah babysitter pun muke masam je x cukup tido..
terus masukkan dlm buaian yg mcm dah x muat tu..
bg susu terus tinggalkan dia...slalu mmg nak ikut saya pegi keje..
adoyai..camane ek nak suruh dia behave..diam x nangis...

kat umah pun same,kejap² nangis,x tahan btl la kalau tgh memasak kat dapur tu..
mencabar kesabaran btl..asik memekik je la saya kat dapur tu..
abah dia balik lmbt skit tu yg dia xde kawan..
tp kadang kalau ada abah dia pun,nak jugak duk ngan ummi..haish!
itu la masalah saya..camane nak buat dia berdikari sendiri ni..
any tips???

iftar di equastrian park,putrajaya

salam all..

last week hari jumaat opis saya ada buat iftar di equastrian park,putrajaya..
rate dewasa = RM45 dan kanak² 6thn ke atas = RM22.50 (mcm maskahwin saya je)

mase ni ade sorg officer lelaki nak bg subsidi so kami bayar skit je..hehehe..tq bos kecik..
kat sini ade menu² berlainan setiap hari..boleh la pilih seperti di bawah :



menu kami pada 20/8 ialah menu 2 :



pada saya ok je makanan kat sini..buffet kat dlm dan stall kat luar..
kami mkn kat dalam..tp yg tempat VIP tu ade Tun Mahathir..saya intai dr jauh je..hehe
tp nak makan tu kena berkorban la skit sbb bawak si aqeef ni perlukan kesabaran..
mule la nak memanjat kusi..meja..lari sane..lari sini..usik itu..usik ini...haish!
kat sini juga ade sediakan surau utk solat terawih berjemaah.. 
k la..layan gambar yg dah dicilok ni je ye..
gambar makanan xde lor...hehehe..


 dah start aksi kuda-kuda dia tu..

 kena geletek dgn ummi..

 sayangggg ummi....

 para ibu² dan anak² masing²..

 aqeef nak kiss alya tp alya maluuuu...

 aqeef yg dah mengantuk..

 masing² dah penat..time to go home..

incik hubby kate kamis ni ade lg makan kat situ dgn org opis dia pulak..
jumaat ade jemputan juga...wah! seronotnye..
hari ni plan nak berbukan chicken rice shop tp mau tapau sajork..
balik ni nak pegi menapau terus..yeeeha...mood memasak tiada hari ini..hehehe


Tuesday, August 24, 2010

rezeki di bulan puasa...

huh! lame rasenye x update blog...
saya skang ni bz skit kat opis nak bersosial pun x sempat..hahaha..
hari ni saya nak memanjatkan rasa kesyukuran sbb dpt rezeki lbh bulan ni..
wah! seronot juga dpt raya sakan..hehehe..
xde la sakan mane pun,cumenye pas raya msti terover bajet kan..
so,kali ni saya ade duit stand by..tgk² slip gaji bulan ni berganda pulak masuknye..hihi..
hasil backdated kenaikan gred dan kenaikan tahunan..alhamdulillah,syukur sgt..

kali ni nak wat to-do-list utk sambutan raya kami sekeluarga :
i)   tudung raya saya lg sehelai
ii)  kasut raya saya / aqeef / abah aqeef (kalau dia nak beli)
iii) brooch raya
iv) bayar duit kuih dah order 5 jenis
v)  duit raya
vi) duit minyak / tol - balik kg
vii) baju raya abah aqeef

tp belanja di atas bukan pakai duit backdated saya..hihi..
duit sharing suami la..sharing is caring..
xde list baju raya saya sbb saya dah cukup 4psg baju raya..
aqeef pun dah byk baju baru x pakai lg..
so,bole jimat di situ..hihi..yg lain tu kot nak beli keperluan lain..
sbb saya ni suke berbelanja mengikut kemahuan bukan keperluan..
haish! tidak boleh disangkal lagi..
seb baik dpt suami yg berjimat cermat,bole la dia nasihatkan saya yg boros ni..hihi..
k la,byk keje nak buat ni..mau sambung wat kije..daaaa...


Thursday, August 19, 2010

8 ramadhan..

selamat petang..
dah petang baru nak update..bz skit arini..
x sempat juga nak blogwalking..
dr semalam saya mcm x keruan je..

kejadian pakai heel sebelah lain sebelah lain sebelum ketuk pintu bilik bos membuatkan saya bingung..mujur tersedar awal..dan kawan² di FB duk gelakkan saya..hampeh korang!
kejadian hari ni pulak,pakai tudung x same kaler..sepatutnya slalu saya pakai kalet kuning bukan coklat cair..dush! dush!seb baik sorg je perasan..
tu la bahana capai tudung dlm gelap,konon x nak bukak lampu takut aqeef sedar awal time saya bersiap..sudahnye kat opis dah tengahari baru perasan..cis!

pg tadi saya bersahur sorg² sbb incik hubby x mau bgn sahur,dia kate nanti mengantuk..peliklah! dia sanggup tahan lapar dr tahan ngantuk...hahaha...

menu berbuka semalam adalah:
kuih pau sambal singgit dpt free keria seketul
ayam masak merah
kangkung goreng belacan
telur bungkus
teh o ais

start masak pun dah lambat kul 6.15ptg..giler marathon gueh masak klung-klang klung-klang..abah aqeef lambat balik..
aqeef nk mkn eskrim lak,suh dia suap sendiri tadah ngan mangkuk..pastu tumpah kat lantai..hangin je!
pastu kejap² dia bukak peti ais...amik calciyum la..vitagen la..tensi i nak masak...ilang feel tau..haish!
siap dudukkan dia atas table top tu..tp tangan dia duk usik botol² kat tepi tu,usik periuk nasi..ish! mencabar kesabaran gueh sungguh budak itu..mujur abah dia sampai terus suruh layan dia..

hari ni xtau nak masak ape...erm...sambil buat keje sambil pk nak masak ape..giler!
tadi ade org call dr legend hotel, kl..katanye saya dijemput berbuka puasa di legend hotel tanpa bayaran sbb mastercard dan visa yg anjurkan..
disebabkan saya ade credit card saya terpilih,boleh caya ke ni? mcm was² pulak..ape pendapat uolls??


nota ummiaqeef : yes! esok xyah pening pk nak masak ape berbuka coz nak berbuka dgn officer n staff² opis..huhu..

Wednesday, August 18, 2010

yeay....dah dpt selai tudung raya...

last week lps balik amik baju raya kat taylor tu saya singgah ariani nak survey tudung raya..
tgk ade banner promosi..mmg niat nak beli kat situ...
tgk² byk tudung lawa² tp regenye RM60 ke atas dah diskaun..haish!
siap kuarkan baju baru amik nak match kan..haha
yg sepasang tu dah ade kaler match kat umah...
so carik yg selai lg..ikut kaler corak daun kat baju..hihi..
dan hasilnye...



pada saya harga dia berpatutan jugak..(masa promotion kot)
xde la sumernye mahal²...same je mcm kite beli kat luar...
misi seterusnya nak cari lg selai utk baju lg 1 yg beli ready made..
sementara masih ade promotion..uhuk3..
yg 1 lg dah ade kaler match tudung lame..xyah membazir...

nota ummiaqeef : suke paper beg dia..pinkish!

Tuesday, August 17, 2010

cadangan menu berbuka hari ini

rasa mcm nak masak ini la...
sedap kan..

(pic from fotopages kak hanieliza)

kalau kat kedai bawah umah tu ade bahan² bole la buat..
k la..nak balik dah..daaa..
selamat berbuka...



Monday, August 16, 2010

mimpi mainan tido atau mimpi satu petunjuk?

morning all...
pose ke dak ni? saya setakat ni blm ponteng lg..hehe
nak carita pasal mimpi la..orang kate mimpi tu mainan tido kan..
tp sblm ni byk jugak mimpi saya jadi kenyataan..hehehe..
mase saya preggy kan aqeef dulu saya asik mimpi saya mengandung je..
mungkin asik duk pikir je..almaklum anak sulung...
tp ade jugak mimpi yg pelik..mimpi buruk..mcm² la..
teringat zaman saya kanak² dulu rambut saya panjang..
mak suka tocang kan rambut..bile tido lupa nak bukak tocang tu..
mase tido saya menjerit2 bangun ingatkan lipan kat tepi muka saya..
rupenye tocang saya..cis!

sblm ni ade jugak saya mimpi kawan saya pregnant..
x sangka beberapa mggu lps saya mimpi tu mmg betul dia pregnant..
pastu saya mimpi kawan saya nak pegi redang..tp dia mcm nak lemas kat sane..hahaha..
bila saya tanye dia mmg btl dia plan nak g sane..
tp dia takut jadi ape2 sbb saya bgtau dia mimpi saya..hehehe..risau dia..
n then saya pula join dia pegi redang..dan selamat pegi dan pulang..

beberapa mggu lps saya mimpi saya dan kakak saya buat urine test dan keputusannye +ve..hahaha..lawak..
tp saya x citer pun kat akak saya..lupa pulak..mesti dia gelak nti..hihi...
pastu mlm tadi saya mimpi saya dah bersalin..(tetibe je..bile mase ntah mengandung..)
saya tgh kebosanan ni..mata ngntuk sgt..
tido lmbt pastu bgn awal dan x tido lps sahur..
tgh pk nak masak ape utk berbuka nanti..
smlm masak paprik sotong + udang ngan wat onde² je..
incik hubby pegi param beli ayam golek dan kuih lain..

nota ummiaqeef : mlm td aqeef terhantuk kat meja dlm bilik,berdarah kat atas dahi..sedih la..teringat² je kat dia ni..


Friday, August 13, 2010

kisah baju raya..

yeah..today is 3rd day puasa..alhamdulillah...
tengahari smlm saya dah pegi amik baju raya kat taylor tu..
2psg baju saya dan sepasang baju incik hubby..hihi..
tahun ni tempah kurung moden kekdahnye..
sengkek dah ni..tempah 3 pasang je dah RM2**
incik hubby pandai,dia bayar harga baju sumer..
dan saya pula kena bayar upah jahit..
upah lg mahal dr harga baju ok!

sblm ni saya ade beli 2 psg baju ready made mase jualan di opis ni..
so total baju raya saya je = 4 pasang..wah!!
berwarna warni dlm almari saya..
smlm balik² terus test pakai..haha..seb baik ngam..
over ok saya!kejap² tgk..kejap² tgk..ober eksited!

tp saya lupa baju contoh incik hubby tertinggal kat taylor..
nampaknya saya kena pegi sane jugak amik..adoi..
baju aqeef mak saya jahit di kg dan dah siap katenye..
mungkin balik raya nanti baru bole test kat aqeef..
tahun ni tema kami kaler maroon..hihi..
 
 nota ummiaqeef : baru pose ke-3 dah semangat nak raya!


Thursday, August 12, 2010

walaupun dia nakal sgt tapi saya berbangga dgn dia..

cerita ini ingin saya kongsikan bersama..saya sgt berbangga dengan aqeef..walaupun dia blm pandai ckp sgt just simple² word tp dia faham ape yg saya tanya dan tunjuk tindakbalas yang betul..

macam weekend hari tu saya duk kat ruang tamu dgn aqeef..pastu saya cari broadband xde kat meja yg saya letak laptop tu..saya takut dia buang ikut tingkap umah tu je..kalau saya ckp broadband mane? bukan dia faham apa itu broadband..so,saya tunjuk kat tepi laptop tmpt cucuk broadband tu sambil tanya mane? terus dia tunjuk bakul menan dia..then dia punggah2 dan cari..bila jumpa dia bg saya..wah! sgt terharu..

walaupun dia sgt manja dan ngada² lebih..nakal..suke marah balik kalau kite marah dia..tp bila dah byk kemajuan pd diri dia buatkan saya tersenyum bangga..alhamdulillah,dah besar anak ummi..byk lg aksi dia yg buat saya gelak,dia suka tiru gaya iklan,nyanyi,bebel dlm bahasa dia,ckp talipon ngan nenek dia tp satu hape pun x paham..haha..sgt cumels..wahai anakku aqeef irfan,walaupun ummi slalu marah² dan larang² buat itu buat ini tu bukan bermakna ummi x sayangkan aqeef..tu sumer cara nak didik dan tunjuk perkara yg betul..sayang bangat sama budak ini..


nota ummiaqeef : ilang sakit kepala dgr org ckp fon kuat² lepas tgk gambar ni..hihi..


2nd day fasting..

wah..speaking pulak tajuk..
alhamdulillah..smlm saya tlh puasa dgn jayanya tanpa rasa lapar / lemah..mungkin berkat bulan Ramadhan..semalam saya balik keje x berapa jem sgt so sampai umah kira mcm biasa juga..amik aqeef kat umah bbsitter,then turun bawah tu ade org jual lauk dan kuih-muih..kuih-muih tu bbsitter aqeef yg buat tp anaknye yg jualkan..saya dpt free dari dia..hihi..tp beli juga kuih lain 2 jenis..

bila tgk lauk kat sebelah tu mcm x berapa nak selera.. abah aqeef kata nak beli je bile dia balik keje so saya pun berpikir ape la yg dia beli gaknye..nak masak lauk kah? or tunggu dia balik tgk ape dia beli..nak call dia takut atas motor pulak..tup² abah aqeef call dia kata xtau nak beli ape..dia beli kebab,kuih skit ngan air honeydew je..saya ckp xpe la,syg masak..dia suh masak simple2 je nasi ngan ayam goreng je..cian pulak..saya up skit lauk tu jd ayam masak kicap..hihi..

so menu berbuka adalah kuih tepung pelita,popia,tauhu sumbat..kebab cucuk² tu 2 cucuk..nasi putih..ayam masak kicap..air honeydew dan ribena..saya ingat kebab pita ke ape,rupenye mcm sate tu 1 cucuk daging 1 cucuk ayam..bole makan dgn nasi juga..abah aqeef x kisah kalau 1 lauk je dan dia x suke kalau byk sgt lauk..tp mase berbuka tu makan kuih dulu..lps maghrib baru sambung mkn nasi..

aiyak! kalau hari² mkn nasi lewat² bukan bole kurus di bulan pose ni..makin bertambah comel lg ade la..hahahaha..saya masak byk bole buat sampai sahur..jimat masa dan tenaga..ngeh..ngeh..seb baik aqeef x bgn sahur skali pg td..dan saya berjaya tidak tido lps sahur..layan nur kasih kekdahnye..hahaha..tgh² syok tgk tv aqeef bgn pulak cari saya..ajak dia join saya tgk tv..huhu..

so,arini dah masuk hari kedua..harap² berpanjangan la situasi mcm ni sampai sebulan..harap² dapat puasa penuh thn ni mcm tahun lps..hihi..pg td dah stand by kuarkan lauk,buntu la nak masak ape...erm..kena cari idea la sblm balik ni..k la,byk pulak melalut pagi ni..


nota ummiaqeef : yeehaa..baju raya dah siap! mahu pigi ambil ini hari!




Wednesday, August 11, 2010

cerita campur-campur..

semalam balik keje lambat..
g berpeleseran kejap ngan dak opis..
mlm tu pegi mkn pizza..
tu pun kejap je sbb perut incik chubby (read as hubby) x berapa sihat..
dapat juga makan pizza baru tu..huhu
xleh la publish kat sini kang kecur pulak uolls...hehe
tp makan se'slice' je sbb incik chubby sudah mau pulang..
perut memulas² pulak..
terus tapau balance tu..mcm cpt kenyang je..
balik tu x makan pun..tanye incik chubby nak sahur ape..
dia kate balance pizza ade lg kan..(dlm hati selamat aku xyah masak..hahaha)
pagi td semangat bangun sahur siapkan makanan dan air milo panas..
aqeef pun sahur jugak uolls...
saya malas nak tido kononnye, mase tu baru pukul 5.45pg..
siap mandi lg tu sbb panas peluh² dan nak rasa segar supaya x tido..
tapi...walaupun tiada setan gayut di mata, saya terlelap di sofa..
siap mimpi² bagai..owh saya x suke mimpi tu!
bila sedar dah nak pukul 7pg..apelagas..
seb baik dah mandi..baju pun x payah gosok..
lari pecut bersiap! giler!
hangkut aqeef tgh tido..cian dia...
sampai opis nmpak kete pelik..
kete ade roda 3 uolls..bese tgk kat citer mr.bean kan..
 owh..saya sgt jakun!
ini buktinye..hehehe







rasanye JPJ nak buat test dulu kot..
tapi kalau belok, balance ke ek?
baru teringat supposed hari ni baju raya saya siap..
nak kena tanye taylor tu dah siap ke lom..
wah terujanye..baru 1st pose dah excited nak test baju raya..
muat ke idak ni..lemak dah bertambah ni...uwaa!!
xpe,gigih nak kurangkan lemak di bulan pose..
tp dah call kate esok baru bole amik..
huhu..duit lg??? haishhh!
 



nota ummiaqeef : hari ni nak berbuka ape ye? hrmmm...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak


di kesempatan ini saya nak mengucapkan 'Selamat Menyambut Ramadhan' kepada semua umat Islam..
semoga kedatangan Ramadhan ini membawa keberkatan kepada kita semua..

from :
~ ummiaqeef sekeluarga ~


nasi goreng sotong air tangan suami..huhu..

semalam abah aqeef kate nak masak nasi goreng sotong..
tp dia suh saya siapkan bahan² nye..
balik keje tu saya keluntang kelunting kat dapur la..
duk tanak nasi cepat²..
duk siang sayur..bawang..cili..sotong..ape² yg seangkatan dgnnye..
bile dah masak x sempat nak snap dia dah terus makan..
so,amik gambo balance² kat kuali je la yek..
jarang² dpt makan masakan suami ni..hihi
mase saya preggy dulu rajin la dia masakkan..
layan dah kecik tu makan skali ek..
2 kali tambah uolls..
sampai abah dia perasan kate nasi goreng dia sedap..haha



menikmati dengan penuh perhatian..








 nota ummiaqeef : hari ni entry makanan je ek..erm,sok dah pose..nak sahur ape ni?



lawatan ke IKS di sabak bernam..

ni sumer citer basi nak baru nak publish..
last week saya pegi ikut rombongan puspanita kementerian saya ke IKS sabak bernam..
ade 5 IKS yg saya lawati..
ni citer ringkas je la ye..
1st melawat kilang rempeyek comel..
comel² je senang masuk mulut terus..
baru saya tau proses menggorengnye camane..
selalu kan mak saya buat x pakai acuan..
just tepek je bancuhan tu kat tepi kuali..
nti dia jatuh masuk dlm minyak tu baru goreng sampai garing..
tp kat sini lain pulak caranye..
jom tgk..tp gambar kurang memuaskan ye..

 mula² masuk bancuhan ke dlm acuan sikit je..


then masukkan dengan acuan² sekaligus ke dlm kuali..


 sampai rempeyek tu tertanggal dari acuan..kacau²..


keluarkan acuan dari kuali..


 sedap dan rangup..
tp x amik gambar rempeyek yg dah packing..
saya beli 3 pek = RM20
supposed 1 pek = RM7

2nd IKS kerepek..mcm² jenis kerepek..tp saya cuma rasa dan blah..haha
banyak kilang kerepek dia kawasan situ..
3rd IKS pau..cam biase rasa dan blah..
nak beli xde pengukus pulak kat umah..
4th IKS kerepek dan kuih muih..
kat sini dpt makan tengahari di tepi sawah..
last skali pegi IKS nata de coco pun x beli..
kami just merasa je dan kenyang..haha

last skali seperti bese foto gedix..


nota ummiaqeef : hari ni bz betul..mcm la esok nak cuti..ape² ntah..



alkisah nasi ayam penyet

ni citer hari ahad..
saya masak mihun je sarapan tu..
tp makan sampai ke tengahari sbb beras habis..
abah aqeef pulak melantak tido je..haha
sbb semalaman duk kat cyber masuk drag kete kekdahnye..
poyo..kene gelak kat saya je..haha
petang tu dia ajak saya g makan..
saya ajak dia makan pizza...
cam teringin nak makan pizza baru tu..
tp dia bawa ke pizza cyberjaya tu..
kiri kanan pizza tu ade kfc dan nasi ayam penyet..
abah aqeef ajak masuk restoran nasi ayam penyet tu..
x pernah makan kononnye..
saje nak torai..
x sempat snap kedai or menu..
just snap nasi ayam penyet tu je..
tu pun segan org duk pandang..haha

nasi putih bese je..ingat nasi ayam..hehe


ayam tu mmg penyet (penyek) tp lembut..
ade tempe goreng..tauhu goreng..kangkung celur dan sambal ape ntah..
pedas uolls sambal tu..berapi!!!!
saya tambah sup kosong = rm1 (pedas skit)
abah aqeef x abis makan..
masakan indon la uolls..abah aqeef xleh masukkk!!
saya dgn jayanye tlh habis..xmo membazir..hehe..
dahsyat sungguh!!
air saya order es cendol..
abah aqeef order milo je..
aqeef makan ngecek² je sbb dia kenyang mkn mihun kat umah..
pastu dia makan² dan campak kat lantai..
abg waiter tu senyum je padahal dlm hati mesti menyumpah² agaknye..
x ramai sgt org mase tu..ade la 3-4 meja je ade org..
total = RM23.10
abah aqeef bayar RM50..saya bayar 10sen...
ok la tu kan? hahahaha..

nota ummiaqeef : x dapek makan pizza baru tu..uwaaa!!


Monday, August 9, 2010

baru balik kedai ke bang?

hari sabtu nk masak xde sayur pulak..
malas je nak kuar g kedai..
abah aqeef dah kuar pulak..
so,terpaksa la saya dan aqeef pegi kedai beli sayur..
tp masalah saya kalau pegi kedai dgn aqeef ialah :

x kasik kite pegang ok!


berat² pun kadang nak bawak juga..

budak yg rajin tlg ummi..hihi

 nota ummiaqeef : semoga menjadi anak yg soleh dan dgr ckp ummi n abah..


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize