Tuesday, August 10, 2010

lawatan ke IKS di sabak bernam..

ni sumer citer basi nak baru nak publish..
last week saya pegi ikut rombongan puspanita kementerian saya ke IKS sabak bernam..
ade 5 IKS yg saya lawati..
ni citer ringkas je la ye..
1st melawat kilang rempeyek comel..
comel² je senang masuk mulut terus..
baru saya tau proses menggorengnye camane..
selalu kan mak saya buat x pakai acuan..
just tepek je bancuhan tu kat tepi kuali..
nti dia jatuh masuk dlm minyak tu baru goreng sampai garing..
tp kat sini lain pulak caranye..
jom tgk..tp gambar kurang memuaskan ye..

 mula² masuk bancuhan ke dlm acuan sikit je..


then masukkan dengan acuan² sekaligus ke dlm kuali..


 sampai rempeyek tu tertanggal dari acuan..kacau²..


keluarkan acuan dari kuali..


 sedap dan rangup..
tp x amik gambar rempeyek yg dah packing..
saya beli 3 pek = RM20
supposed 1 pek = RM7

2nd IKS kerepek..mcm² jenis kerepek..tp saya cuma rasa dan blah..haha
banyak kilang kerepek dia kawasan situ..
3rd IKS pau..cam biase rasa dan blah..
nak beli xde pengukus pulak kat umah..
4th IKS kerepek dan kuih muih..
kat sini dpt makan tengahari di tepi sawah..
last skali pegi IKS nata de coco pun x beli..
kami just merasa je dan kenyang..haha

last skali seperti bese foto gedix..


nota ummiaqeef : hari ni bz betul..mcm la esok nak cuti..ape² ntah..



3 comments:

Anonymous said...

boleh saya tau alamat kilang kerepek yg awak pegi tu?

ummiaqeef said...

maaf la..saya x tau alamat..sbb ikut rombongan je..

liza said...

thanksss for info pasal rempeyek.. tapi maner nak dapat acuan tuee yeakk..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize