Tuesday, September 22, 2015

my 3 little boy..

salam..dan selamat petang..

lame dah x mengarang kat blog ni.. bos xde start harini sampai jumaat, overseas.. yeay! so bole la rileks² skit sambil lunjurkan kaki sandar kepala kat kusi.. heaven!

lame beno dah jenguk blog dari anak 1 ke anak 2 skrg dah masuk 3 dah pun.. har..har..haru betul! ketinggalan betul dah skrg ni.. kadang tu ade gak curik² blogwalking.. tengok la kali ni semangatnye camane.. haha..

k la, dah time balik dah ni.. rasenye taip dah lame dah..tp byk gangguan tu yg dah nak balik baru dapat nak habiskan karangan ni.. muahaha.. utk tatapan masa hadapan, kite belanja gambo anak3 bertuahku ini..


tapi... ni sume gambo dorg mase baby.. huhu.. dah mcm kembo lak..
xpe.. slow² amik mood balik nak mengarang.. daaa.... sambung lain entry plak nanti..

~ my 3 little boy ~


Tuesday, September 15, 2015

i'm backkkk!!

rasa mcm nak berblogging semula je..
setelah 2thn bersawang..
erm.. ada follower lg kah? huhu..

note : banyak nak kena tukar setting nih.. hikhik..


Thursday, November 28, 2013

Starter Pack Avent - PP dan Avent Natural

Iklan sekejap...

sesape berminat nak beli Starter Pack Avent Natural dan Avent PP Bottle boleh lah contact saya..
RM150 sahaja termasuk postage..

 yg ni bottle design lama tp ade sendal mcm dlm gambat kat kotak kecik tu..


yg ni bottle avent design baru..(hot selling)

sesuai dijadikan present utk newborn atau kegunaan baby newborn anda.. 
boleh tinggalkan komen kat entry ni..
atau contact/sms/whatsapp/wechat : 012-3464368 (rozie)

Tuesday, November 26, 2013

need a holiday!

salam uolls..

haaa.. kan dah kata.. blog ni kejap tenggelam kejap timbul.. haha.. tuan empunye belog x serajin dulu.. ni pun jenguk² jugak x nak bg sunyi.. lately rase letih je.. kan best kalau dapat g spa ke.. lg² kalau ade yg sponsor.. ish..ish.. syok bangat nih.. errr.. dah kenapa ckp indon?

dah ujung² tahun ni best gak kalau dapat g bercuti kan? budak cuti skolah kite pun sbuk nak bercuti.. tp tu la.. fulus n masa yg tidak mengizinkan.. kalau ade rezeki insyaAllah.. boleh la g jalan² kat tmpt org.. huhu..

pic bawah ni kalau x silap pic bulan ogos 2010.. g redang island.. mase ni abg aqeef baru 2thn.. skrg dah 5thn dah.. cptnye mase berlalu... adik pun dah 1thn 6bln.. bole dah ni nak g honeymoong kan? ekekeke..



note : kalau aku kaya..hari-hari hari raya!

Friday, October 11, 2013

kembali berblogging setelah setahun menyepi..

salam..

Ya Allah... lamenye rase x mengomel kat blog ni.. huh! setelah lbh kurang setahun, baru timbul rase nak merepek meraban kat sini semula.. agaknye kawan² pun dah x ingat kat iolls.. tp ni pun xtau la bape lame boleh bertahan..haha.. jgn hot² chicken shit sudah.. mane nak mule dulu ek.. erm.. nak citer ape pun xtahu.. 2nd jr pun dah umo 1thn 5bln.. mmg xde memori mase dia baby kat blog nih.. uwaa!!

note : nak amik mood dulu nak mengarang.. lom panas enjin lg nih.. huhu..

Monday, August 27, 2012

kembali bertugas..

salam..

fuh..fuh..lamenye x berupdate belog. tuan punye belog cuti bersalin, belog pun cuti gak yek. huhu.. xde mood la nak berblogging.. today is my 1st day bertugas setelah 3 bulan cuti bersalin. *oh my english.. supposed naik keje smggu sblm raya, tp mood nak raya mengatasi mood nak bekerja.. so tambah lg cuti smggu sampai raya seminggu tu.. so minggu ni xleh nak cuti2 lg ye.. hehe..

banyak nak citer tp amik mood dulu la.. kepada yg belum tahu, saya dah selamat bersalin my 2nd hero pada 14 mei 2012 jam 2.37pg seberat 3.07kg secara normal.. next entry bole citer pengalaman bersalin my 2nd hero ni.. harini nak settle keje yg tertunggak2 ni dulu.. chau cin chau....

Wednesday, May 9, 2012

38weeks sudah...

salam..

harini ni nak update pasal check up semalam, 38weeks.. haritu mase check up 36wk berat turun 300gm, last week naik mendadak 1.4kg dlm mase smggu.. gilos ah! ingatkan mesin timbang tu rosak, siap timbang 2 kali.. hampeh! nurse pelik camane leh naik byk, supposed kena naik 500gm je dlm mase smggu.. so this week harap2 la x naik byk. sekali je smlm timbang naik 300gm je.. lega.... haha.. tu pun dah melampau² berat daku sekarang.. *mati la nak kurus balik..hahaha*

so far pregnancy kali ni x byk masalah sgt, urine sume ok. hb je mase 5 bulan haritu 2 kali low.. kena tukar sticker ijau, pastu dah ok je dpt tukar sticker putih balik..hehe... berat pun naik elok.. cume dah ujung² ni terkejut haritu berat naik byk, haha.. smlm nurse kata baby dah dekat position yg betul.. so tinggal tunggu baby nak kuar je.. adoi, nebes lak tetibe.. teringat mase bersalinkan aqeef dulu.. haih!

~ 38weeks ~

kat klinik kesihatan ni biase la, mmg doct jarang nak scan kot.. haritu scan mase 22wk rasenye sekali. pastu saya buat scan 3D 4D kat klinik area ampang mase 27wk.. ingat dlm mase terdekat ni nak buat scan kat klinik biase je, dah gtau incik hubby.. dia kata nanti la buat.. mase aqeef dulu 36wk ade buat gak saje nak tgk sume ok ke..air ketuban, position baby, berat baby dll.. my due date ikutkan 22 mei ni, tp xtau la baby nak kuar awal ke lmbt cam abg dia dulu.. hehe.. hopefully kuar awal la skit or ikut due.. x sabar rasenye n x larat dah ni..

so, ikutkan next week la last keje.. nak amik cuti la mggu due tu, kalau x bersalin jugak rasenye nak cuti gak terus minggu due tu..kengkawan doakan saya ye.. aqeef selalu tanye, 'adik lom kuar lagi?' hehe.. x sabar gamaknye nak layan adik..hihi..

note : menghitung hari detik demi detik... lalalala..

Thursday, May 3, 2012

cuti labour day..

salam..

sakit kepala la harini.. harini nak citer pasal cuti labour day baru ni. saya rase dah lame x g tgk movie.. lupe dah last tgk citer ape.. terasa cam nak tgk movie lak cuti tu, konon nak tgk avengers.. skali mase nak booked online full seat je utk tengahari.. citer baru kan.. so, kita beli la battleship, citer bulan lps tp ramai gak yg tgk sampai ke seat depan..hehe..


saya mmg layan citer aksi² ni.. aqeef memula boring skit sblm aksi perang tu.. bile dah start tu baru dia tepegun.. dah la byk soal, pening nak menjawab dlm panggung tu.. haha..suara dia aje kot yg bising.. pastu asik² nak g toilet je kejenye.. sian abah dia kena teman, terganggu konsentrasi.. haha..

tgk movie kul 12.00pm sampai kul 2.00pm.. ingat nak makan kat kedai luar alamanda, pastu mase nak g kat kete tu aqeef ckp nak makan mcD pulok.. singgah mcD kota warisan sbb nak singgah dengkil.. saya order chicken foldover set dgn mcflurry horlick..sedapnye... x puas pasal aqeef mkn byk..dpt rase skit je, ingatkan dia x suke..haha.. sok kena repeat lg nih mcflurry tuh..  ;P


chicken foldover..




cunchy.. krup krap rase horlick tu

note : nak mkn eskrim or ais puas².. pasni pantang xleh mkn ais..hahaha..


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize