Wednesday, May 9, 2012

38weeks sudah...

salam..

harini ni nak update pasal check up semalam, 38weeks.. haritu mase check up 36wk berat turun 300gm, last week naik mendadak 1.4kg dlm mase smggu.. gilos ah! ingatkan mesin timbang tu rosak, siap timbang 2 kali.. hampeh! nurse pelik camane leh naik byk, supposed kena naik 500gm je dlm mase smggu.. so this week harap2 la x naik byk. sekali je smlm timbang naik 300gm je.. lega.... haha.. tu pun dah melampau² berat daku sekarang.. *mati la nak kurus balik..hahaha*

so far pregnancy kali ni x byk masalah sgt, urine sume ok. hb je mase 5 bulan haritu 2 kali low.. kena tukar sticker ijau, pastu dah ok je dpt tukar sticker putih balik..hehe... berat pun naik elok.. cume dah ujung² ni terkejut haritu berat naik byk, haha.. smlm nurse kata baby dah dekat position yg betul.. so tinggal tunggu baby nak kuar je.. adoi, nebes lak tetibe.. teringat mase bersalinkan aqeef dulu.. haih!

~ 38weeks ~

kat klinik kesihatan ni biase la, mmg doct jarang nak scan kot.. haritu scan mase 22wk rasenye sekali. pastu saya buat scan 3D 4D kat klinik area ampang mase 27wk.. ingat dlm mase terdekat ni nak buat scan kat klinik biase je, dah gtau incik hubby.. dia kata nanti la buat.. mase aqeef dulu 36wk ade buat gak saje nak tgk sume ok ke..air ketuban, position baby, berat baby dll.. my due date ikutkan 22 mei ni, tp xtau la baby nak kuar awal ke lmbt cam abg dia dulu.. hehe.. hopefully kuar awal la skit or ikut due.. x sabar rasenye n x larat dah ni..

so, ikutkan next week la last keje.. nak amik cuti la mggu due tu, kalau x bersalin jugak rasenye nak cuti gak terus minggu due tu..kengkawan doakan saya ye.. aqeef selalu tanye, 'adik lom kuar lagi?' hehe.. x sabar gamaknye nak layan adik..hihi..

note : menghitung hari detik demi detik... lalalala..

9 comments:

sumysya said...

amik la cuti awal smggu...cuti 60 ke 90 nie??

eima said...

mudahan mudah dan selamat ye .. mana nk larat kemain aqeef kepit mak nye time berdokong ... comell

♥mama eza♥ said...

coti je la..hehehe aqeef xsabo eyh..nti jadik cm syuhada ...adam nanges jek die datang pujuk..passtu ckp adam, jgn nanges...babap kang..hahah siap nk angkat lg

MrS. F!zA said...

hah 38 dh? debarnya mak ni ha... adehhh.. mmg dh dkt sgt tu kn..moga dipermudahkan semuanya nti..

ummiaqeef said...

@sumysya

tu la ingat minggu due tu nak cuti terus..due hari selasa, so isnin tu x nak keje dah...amik 90 hari..

ummiaqeef said...

@eima

tq..tau xpe, lately asik nak manja lebih..hehe..

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

tu la..hopefully la dia jadi good bro pada adik dia.. tggu adik kuar nti camane...hehe

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

kite lg double² debar..haha.. hari² duk pk n teringat pengalaman bersalin dulu..adoi, nebes!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

good luck! muah!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize