Tuesday, February 28, 2012

scan 3D 4D my 2nd jr inside..

salam..

morning uolls.. pagi ni bos meeting kat luar, so bole la amik kesempatan update blog kejap, hehe.. last saturday saya pegi buat scan 3D 4D my 2nd jr inside. saje je teringin nak buat.. mase aqeef dulu x berkesempatan nak buat. buat kat klinik di ampang. sila ke page 3D 4D Scan Malaysia kat fb untuk maklumat lanjut.. sesape yang preggy nak buat, mmg recommended la.. caj rm100 dan sonographer tu pun sgt friendly, chinese lady.. x nampak muka x caj kat klinik tu. mase buat ni, my baby inside is 27weeks ++

haritu my 2nd jr gerak² skit pastu dia banyak tutup muka dia ngan tangan. jangan kan pakai tangan, ngan kaki² sekali naik kat muka ok, haha.. tersangat lah ganaz.. pastu sorok muka ngan tangan, payah nk nmpk muka dengan jelas. bile diusik² baru gerak tu pun kaki yang banyak gerak. mmg seronok dan teruja sangat. Indahnya kuasa Allah.. rase terharu tgk ciptaanNya yang selama ni x pernah terbayang keadaan baby inside my womb.. hero lg kali ni, hihi.. x kisah la, asal baby sihat.. ;P


ada video skit..

video

nota : really luv this moment.. 

14 comments:

MrS. F!zA said...

yg awk bt ni 4d lah eh? bestnya ada video sekali..semua brapa dia cas??

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

rm100 je..

MRS. K said...

tak kisah kan baby pe? yang penting cukup sifat dah sihat

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye..!
siap ada video
serius murah!
ala boboi lagi pun takpe, janji sehat n selamat
baby tutup2 muka, nak surprise kat ummi n abah n abang aqeef :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Hahahaha..masaklah 2 hero lawan umi sorggg!! Seriusly, im happy and teruja sgt baca post ko niii....semoga semuanya selamat dan usaha lagi dapatkan perempuan!! ;p

lieyalatif said...

OMG!!! so cute sgt2...ish ish rindu plak nak preggy heheehehe....teruja je kan tgk imej baby mase kene scan tu....

skrang senang, 3D 4D dah senang nak buat....harge pun okey....

eima said...

aku tak berkesempatan la... sbb aku mmg saje tak mo buat dulu even mmg doc gyne tanya nk wat tak sbb dah panel cover time tu ... kan aku nk surprise so everything nk surprise.... then mmg aku surprise ....hehehe

sronok la dpt tgk baby xtive gerak2 gitu ... mlm karang aku dtg tgk video tu ... opis blocked la

ummiaqeef said...

@MRS. K

syukur Alhamdulillah..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

tu le pasal.. letih sonographer tu pujuk² suh tepikan tangan, tp dia degil..x dpt byk yg nmpk muka penuh..

ummiaqeef said...

@lieyalatif

tu ler.. pasni leh la bg adik kat dayyan ek..ekekeke..

ummiaqeef said...

@eima

aku kan x menyabo punye orang, haha.. kalau bole nak tau cpt, senang nak beli barang baby, huhu..

eB ezrin said...

tahniah. tringat dolo scan aed.. kluar sbijik2 cam dlm scan. dr siap gelak2 kater idung ikot eB. kemek. ha ha ha

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

xde geng la aku nak main masak2, haha.. thanks! insyaAllah...

♥mama eza♥ said...

usaha utk gegel plak yek..hehehehe..taun depan tau..kekeke

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize