Tuesday, March 6, 2012

terjahan di mydear WHS

salam..

lambat update pasal terjahan ke mydear WHS ni.. waktu saya pergi buat scan 3D 4D kat ampang tu, balik terus singgah puchong g mydear WHS ni.. tujuan utama nak cari playpen. alang² tgh sale ni nak tgk la kalau murah ke.. tgk review WHS ni, ada yg kata bole dpt rege below rm100 yg display. tp datang mase tu dah ptg, non ado yg display.. kena amik yg baru, mule hubby nak amik yg babycot kayu tu,mmg cantik kaler putih. tp siap pakej ngan bedding set bagai tu sume jd rm500 ++ teragak2 jugak la.. last² saya decide amik playpen je la.. tgk cam kukuh je waktu goyang²kan, hehe..

saje je standby takut la si abg nti kacau si adik. almaklumlah, budak tgh nakal kan.. dgn org yg ramai dan situasi yg kepanasan kat situ, so main amik je, xde pk panjang.. amik set mcm ni..



then survey baby carseat / carrier.. amik cam gambar yg dibulatkan kat bawah.. aqeef punye carseat yg ada x sesuai utk baby sbb xleh baringkan. carseat/carrier aqeef yang mase baby punye dah jual, tu la memandai je jual, haha.. pun ingatkan hubby amik 2 set ni kaler ijau, rupenye dia amik kaler biru..ala, x cun arr.. tgk romper baby comel² rm12 je.. pyjama angry birds rm20 tp x amik pun.. x sempat nak survey yg lain pasal hubby dah beratur nak g bayar.. sbb dia yg bayar, so xleh amik yg xde dlm list, kang bebel lak org tua tu, miahahaha..





total damage = RM314

note : byk gak brg x beli lg ni.. gaji lmbt lagi lak tu.. ade sesape nak sponsor? ;P

8 comments:

♥mama eza♥ said...

baper RM ko beli playpen..same cam belikan kak ngah aku dulu...nk beli gak arr..ade dak kecik yg melasak..

eima said...

aku tak beli pun playpen tu mmg niat nk beli tp tak terbeli ... hehehe

seb baik fahim jenis yg melasak tp tak ganggu adek die .. tak de nk lompat ke pijak2 adek die ...

sronok kan shooping brg baby ....

Nad @ MamaZakwan said...

kalu gi whs ni mmg kene pejam mata sblh
amik mana yg ada dlm list jek
kalu idak..
harga yg mula2 rm300 beh jadik rm500=rm800
atau..mungkin lagi lebih, huhu!
syoknye mencari brg2 baby ;)
aqeef dpt apa? ;)

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

kat my dear WHS ni rm195. kalau kat website dia tgk dlm RM279.90.. kat luar xtau la bape..

ummiaqeef said...

@eima

saje je beli kebetulan tgh ade WHS ni.. xtau nti aqeef kaco ke x, stand by je, hehe.. brg2 kecik2 x beli pun lg..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

tu la pasal.. ikutkan hati byk nak rembat tp takut kena bebel lak beli yg x penting sgt, hehe.. aqeef dpt robot otomen yg pakai bateri tu terus senyap.. rm18 jek..

Ila said...

bestnyer nak dapat baby kecik...

eB ezrin said...

eB suker yg polkadot tuh. :)

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize