Monday, August 31, 2009

CANDID - GIVEAWAY CONTEST


tetibe jerk cam nak join contest ni..menghilangkan rasa bosan dan sakit kepala yang melanda..tadi saje je duk godek² gambar kat pc ni tetibe je ternampak pic ni..saje je nak mencube nasib kan..ehehe..kepada sesape yg nak join sila lah terjah blog kak zieha ni..contest ni bermula dr 16 ogos - 31 ogos 2009..

so, pic yg aku maksudkan tadi adalah seperti di bawah ni..


pic ni aku ngan opismate aku iza kat opis tp skang ni iza dah bersalin..sila lihat entry sblm ni utk lihat baby kpd iza ni..erm..mase ni kebetulan pakai baju..skirt ngan shawl colour same..cam berjanji pulak,ehehe..sblm tu mmg suh member tolong snap pic kami,ade la dlm beberapa pic dier snap..bile kami tgk balik pic² yg diambil,rupenye ade terselit pic kami tgh gelak ni..wat malu jek..seb baik la xde aksi melampau..haha..

p/s : si iza ni tgh duk sakit² pas bersalin,aku sbuk je duk tayang pic dier ngan aku ni..ehehe..bole gitu..huhu..

Thursday, August 27, 2009

contest jom pakai shawl

ini adalah last minit entry..sbbnye aku x ready lg nak snap pic pakai shawl..tup..tup..tuan punye contest bgtau nak tutup awal..so,aku pun gune je la pic yg ado..ehehe..bunyi cam sedih jek..huhu..kepada sesapa yg nak join last minit cam aku ni, sila lah terjah blog empunya contest ni di sini --> contest jom pakai shawl

syarat²nye ialah :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang mengetahui atau terjumpa atau terbaca atau terikut atau sebagainya mengenai blog ini

2. Sudi menjadi FOLLOWER di blog ini (sukarela ye...bukan paksaan tapi kena...hehehe...)lepas abis contest nak remove dari jadi follower pun, terpulanglah...kan saya dah kata tiada paksaan tapi kena... - sudah menjadi follower sejak azali..ehehe

3. Add kan LINK blog ini dekat blog memasing. - jg sudah add link sejak azali..

4. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE sehingga 27 Ogos 2009 agar senang saya nak review mereka yang menyertai contest ini. - done!

5. Add kan banner contest di side bar blog memasing. - done!

so, ini lah pic yg x berapa nak semenggah utk tatapan tuan punye contest...ehehe..

pic ni dah pernah publish kat entry sblm ni..x byk koleksi pic pakai shawl ni..tu yg main tangkap muat je ni..hahaha..k la..kak zan, saya dah join yek..kalau x menang kite x kecik ati tau..ehehe..poyos jek..

p/s : mood mengontest lom ade lg ni..ehehe..tp gagah kan jua..

Monday, August 24, 2009

newborn - baby kpd iza (my opismate)

semalam dpt tau yg iza aka makyong yg slalu duk posing ngan aku kat opis tu dah bersalin baby girl, 3.35kg kat spital putrajaya..katenye czer sbb jalan dah bukak tp lame sgt nak push tu baby lambat kuar smpai kepala dah bengkak,so kene czer terus..so, tghari td aku g tgk dier n baby kat spital putrajaya..sblm tu dier ade mms pic baby dier. camni lah rupe baby dier..name lom decide lg..huhu..comels sgt, geram tgk, hehe..sila scroll ye..

.
.
.
.
.

~ ni mms yg aku terima dr iza ~

.
.
.
.
.


~ ni pulak pic real aku snap kat spital td ~

p/s : teringat mase aku lahirkan aqeef dulu..ehehe..

Wednesday, August 19, 2009

ku dipenjara??

eeeeiii..1stly nak gtau bengang tul la xleh chat kat yahoomail..nape ntah..kene block ke sbb server? blog leh bukak..FB pun boleh..gamenye xleh la..ish..geramnyeee!

utk menghilangkan gundah gulana ni aku pun duk la wat entry ni..ku dipenjara??? nape yek? hehe..sila scroll..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"ummi...tolongla lepaskan aqeef! uwaaaaa!!"
.
.
.
.
.

"nape ummi kurung aqeef ni? tidaaaakkk!!!"

cian la budak tecit ni kene kurung..haha..suke sgt ikut ummi g dapur..skang ni kene sekat kat pintu tu yek..alalala..last week member aku ade nak g klang beli toys anak dier..kebetulan aku mmg tgh carik safety gate ni & dier pun tanye aku nak kirim x..ehehe..lg plk dier jd membership kedai tu,so,ade diskaun 45% kot..dpt jgk akhirnya, tq zana..huhu..

p/s : boringnye xleh chat..kpd geng2 chating aku, harap maklum ye arini xleh on9 lak xtau la sampai bile..uwaaa! menci!


Tuesday, August 18, 2009

kemain susah nak snap pic gigi aqeef..kebetulan smlm aku saje je wat cam nak snap pic dier sambil ckp 1..2..3.. caaaakkkk...tetibe dier leh nganga mulut lak cam nak gelak.hehe..so, ini la hasil yg x seberapa sharp pic gune hp ni..skang ni dah ade 8 btg yg segan² lg nak tumbuh habis..dan semakin kerap jgk dier menggigit ape yg rase dier nak geget..adeh..lg² time BF kalau dier ketap gigi tu mmg sakit x hengat..menjerit aku..waaaa...yg paling geram bile BF kan dier depan tv..pastu dier sbuk nak tgk iklan tu..semasa dier ketap gigi sambil BF tu kemudian dier berpaling ke tv..zaaaapp..mmg terase pedih dan perit x terkata..sabar je la..


~ini budak yg notty dan kuat geget ~


~ makin susut pulak aku tgk dak aqeef ni ~

p/s : aku yg ketandusan idea nak wat entry..huhu

Friday, August 14, 2009

11 bulan sudah...

pejam celik pejam celik kejap je aqeef dah menginjak ke 11 bulan hari ni,(14 ogos 2009)..erm..seperti bese semakin notty..manja sungguh ngan ummi dier ni..adeh..letih gak aku nak ngadap dier jek..xleh x nmpk muke aku kalau kat umah tu..g bilik air kejar..g dapur kejar..g bilik kejar..nak dukung je x larat dah makcik ni ha..so,ape lanjutan perkembangan aqeef skang?

:: leka kalau tgk iklan tv..azan..kartun..lg² astro ceria ::
:: berdiri tegak tanpa bantuan ::
:: dah leh tatih 4-5 tapak ::
:: gigi dah ade 8 btg (4 atas 4 bawah) ::
:: suke membebel sorang² ::
:: pandai sebut abaababa..(abah dier perasan aqeef panggil abah) ::
:: kalau abah dier balik keje mesti kejar kat pintu ::
:: pandai ngadu ngan abah kalau ummi marah (time abah balik keje terus nak dukung ngan abah..ummi amik x mo siap paling muke lg)--> tanda majuk je tu? hehe ::
:: pandai merajuk kalau kene marah, sambil nangis kite panggil x mo dtg..kena amik dier dukung baru diam::
:: kenal dah kucing..kalau ckp meow mane,mesti carik² kucing kalau ade sekeliling ::
:: kalau bukak video lagu wonderpets mesti bising mulutnye, siap ikut nyanyi dlm bahasa dier ::

video di bawah ni aksi aku tgh bg tgk youtube wonderpets kat laptop..xdpt rakam mulut dier bising nyanyi skali..yg ni biase jek..dier tgk dgn khusyuk..huhu..



p/s : aku selsema jangkit dr aqeef pulak..selalu jangkit dr dier..adeh..x selesa sungguh..

Thursday, August 13, 2009

makyong dlm kenangan..


smlm last day iza kat opis..sbb dier dah start cuti bersalin arini..ikutkan due dier 15hb ni tp disebabkan nasihat suaminye yg suruh dier berehat di rumah je so dier pun menurut perintah la..hehe..ni posing sblm balik..saje je nak simpan kenangan sblm perut dier kempes balik..hahaha..semua tips² dan pengalaman bersalin tlh diturunkan kepadanye smlm..semoga iza selamat melahirkan bakal babynye nti..

p/s : poyo² jek..shinnaz jgn jeles yek iza x posing ngan ko..haha..

Wednesday, August 12, 2009

milik siapakah shawl ini?

sebenarnye smlm lg aku nak wat entry ni tp disebabkan kemalasan nak menghapdet blog so arini baru aku nak tepek kat sini..ehehe..ni pasal shawl yg aku tlg order kan bg pihak ibuhaikal n the geng..patutnye ade 4 helai tp ade selai yg xde stock so dpt la 3 helai sajork..inilah gambaran shawl tersebut..huhu..jgn marah ek pinjam jap nak tepek kat blog aku ni..bukan ape,saje je xde idea nak wat entry..huhu..

shawl ini milik mereka bertiga..huhu..

ni pulak model sambilan yg perasan duk nak poyo bergayo di pagi hari..haha..pedulik hapa aku.. :P


p/s : pssttt..jgn lupe menggayakan shawl baru nti ek..nak tgk tau..huhu..

Monday, August 10, 2009

latihan berjalan??

puas aku duk godek² camane la nak add video dlm entry ni..ni main cube² je nih xtau la jadik ke x..hehe..suke tgk aksi aqeef duk berlatih jalan gune kusi ni..kengkawan sila la layan skali ek..jom tgk jom..




sila abaikan background yg x semenggah itew..

tempat kejadian : sebuah banglo di PD semasa kami menginap last week



Friday, August 7, 2009

Marila Mengundi!

INI ADALAH ENTRY STICKY MODE!
SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRY BARU!




berakhir sudah contest Mama_Aqish GiveAway My Cute LiL Prince & Princess..
skang ni tibe mase tuk mengudi para peserta..ehehe..cam pilihanraya lak..
kepada kengkawan blogger ummiaqeef,bantu la aqeef utk mengumpul undi..

caranya mudah saja iaitu :

Taip
'VOTE B09' dan hantar ke entry ---> ini

undian bermula dari
1 - 7 ogos 2009

kepada rakan blogger yg sudi mengundi, aqeef ucapkan berbanyak2 terima kasih..mmmmuaachss!

yeay...aku dpt hadiah..hehe..


ingat x aku pernah join contest The Unique Wedding Photo Contest ini?

sila lihat entry contest yg lepas di sini..

x sangka lak leh terpilih di antara pemenang..
x dpt no.1 - 3 pun dapat consolation prize pun jadi la..hehe..
tq ye ibuEiyman a.k.a kak e-car..len kali leh wat contest lg..hehe..
sila refer blog kak e-car di sini utk lihat pemenang yg lain..huhu..


aku dpt hadiah ape?

Consolation Prize :

1. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/
2. baucer 20%::cupcake-caR::sumbangan http://cupcake-car.blogspot.com/

p/s : huhu..akhirnye ade gak luck aku setelah gagal dlm beberapa contest yg pernah aku join..hehe..

Wednesday, August 5, 2009

cemas vs bengang! @#$%^&*

pg² lg td aku dah cemas..bukan pasal ape,aku punye henset leh xde dlm beg..aku rase cm tinggal kat umah..cepat² aku balik g amik,rupenye mmg btl ade atas drawer baju aqeef dlm bilik..

pastu kat opis pulak td ade dpt 1 fax dr 1 jabatan ni la..konon ade 10pages tp tgk² yg kuar start dr page yg ke-5 sampai ke-10 je..mane pegi page 1-4? dah la xde letterhead nak call pun kene bukak diary goment tu..bile call operator kat jabatan tu pulak kemain la jawab cam x makan sebulan..nak jawab call pun cam malas ke? aku suh sambung kat cik urusetia yg ade namenye kat surat tu..byk kali dier sambung x dpt²..ade 2 org name kat situ..2 2 x jawab..last² aku mintak direct line terus..

bile aku call sendiri selang beberapa minit pun x di jawab..xkan org dekat² situ xde nak tlg jawab? kalau kat tmpt aku ni dah kene dah..sbb aku dah pernah terkena jgk dgn officer tmpt aku ni..malas nak citer sbb bengang..! pastu baru sat ni aku call balik operator jabatan tu suh sambungkan..mmg same jgk x berjawab..

bile operator tu jawab balik,aku pun tanye la, 'nape saya call 2 2 org ni x dpt dr pg td?,

operator tu jawab, 'xde org la tu'..

mmg la xde org sbb tu la x berjawab..soalan tu budak² pun leh jawab..aku saje wat loudspeaker nak suh opismate aku dgr..terkejut opismate aku dgr operator tu jawab..aku ckp xde ke sape² yg berdekatan kat bahagian tu nak tlg jawabkan..terus dier pas kan call tanpa berkata ape²..apakah? seb baik yg jawab tu ok..kira sejuk skit ati aku ni,,kan senang kalau dr td pas kat org ni je,xyah la bikin panas aku..huh..@#$%^&*

Tuesday, August 4, 2009

gathering geng gsrforum.net,1 ogos 09

sabtu lepas aku ikut hubby g gathering geng gsrfroum.net kat kelab komuniti cyberjaya..hubbyku selaku urusetia geng² central KL..yg dtg dr utara..selatan..timur dan barat..cewah..mmg gempak kete² dorg ni..erm..of course la geng² laki je yg ramai..yg pompuan ade gak..para² isteri..tunang..aweks..hehe..aku rase aku sorg je yg bawak baby yg paling kecik..yg lain sumer dah leh jalan..hehe..x byk snap pic sbb aku duk mengawal si aqeef yg x senang duduk..

kelihatan aqeef kepenatan sampai tertido..seb baik x meragam sgt..tp letih jgk nak melayan dier..org mkn dier nak mkn..aku bg bubur nak mkn nasi ayam ngecek aku..dah kenyang duk dlm stroller jap pastu nak turun..dah turun xmo duk diam pulak..letak kat bawah nak berdukung..mane 1 la..poning kepalo makcik ni ha...

susunan kereta di barisan hadapan..yg tengah..belakang..kiri kanan mmg aku x snap..maleh den nak menyibuk..den bukan photographer..hehe..cube teka mane 1 kete en hubby aku tu? hehe..kete yg paling standard skali tu la kete hubby ku..hehe..

ni plak pic mase otw nak balik umah..kepenatan melayan aqeef..pdhal kat sane duduk je,bukan wat pe pun..hahaha..aku yg malu² nak snap ni pun suke je nak interprem..poyos je..


wah..jadi model tudung kejap..
ni shawl yg aku bli dari wife opismate hubby aku..
saje je nak testing power rangers..
ok ke aku pakai ni..hehe..mudah..simple dan selesa..
kalau korang nak cuci mata sila la ke blog
linda ni..ceh..promote tu..


Monday, August 3, 2009

PERMATA HATI - GIVEAWAY



ini kali ke-2 aku join giveaway cik as ni..saje je nak cube nasib..last minit punye entry ni..

SIAPA YANG BOLEH MENYERTAI?

SEMUA ORANG (tapi yg ada blog sebab saya nak mereka buat entry kat BLOG masing2) .. . Tak perlu jadi follower .. cuma perlu buat komen di sini dan buat Posting di BLOG masing. Beritahu Link anda.

RAMAI YANG COFUSE LAKS .. SOWIIII

1. Beri komen tentang bag nih .. cute ker, tak cute ker, ribbon tak sesuai ke & macam2 lagi

~ komen ku : beg2 rekaan cik as ni mmg cute2 & simple..i like it..corak beg ni pun mmg ku suke sbb corak ala2 english style..mmg up to date..beg ni serbaguna mmg sesuai utk di bawa ke mana saja..tp talinye kalau colour same ngan riben tu msti lg cute la..pinky2 gitew! terserlah keayuan si pemakai..huhu..

2. lepas tu buat enrty dan ruar2kan tentang giveaway nih

~ kepada sesape yg nak join sila lah terjah blog cik as ni ye dan klik kat entry ini

3. beritahu saya link anda tentang Giveaway ini
~ done ~

4. pemilihan RANDOM ORG lah kan .. macam biasa
~ harap2 ade la luck aku..hehe ~

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize