Thursday, August 12, 2010

2nd day fasting..

wah..speaking pulak tajuk..
alhamdulillah..smlm saya tlh puasa dgn jayanya tanpa rasa lapar / lemah..mungkin berkat bulan Ramadhan..semalam saya balik keje x berapa jem sgt so sampai umah kira mcm biasa juga..amik aqeef kat umah bbsitter,then turun bawah tu ade org jual lauk dan kuih-muih..kuih-muih tu bbsitter aqeef yg buat tp anaknye yg jualkan..saya dpt free dari dia..hihi..tp beli juga kuih lain 2 jenis..

bila tgk lauk kat sebelah tu mcm x berapa nak selera.. abah aqeef kata nak beli je bile dia balik keje so saya pun berpikir ape la yg dia beli gaknye..nak masak lauk kah? or tunggu dia balik tgk ape dia beli..nak call dia takut atas motor pulak..tup² abah aqeef call dia kata xtau nak beli ape..dia beli kebab,kuih skit ngan air honeydew je..saya ckp xpe la,syg masak..dia suh masak simple2 je nasi ngan ayam goreng je..cian pulak..saya up skit lauk tu jd ayam masak kicap..hihi..

so menu berbuka adalah kuih tepung pelita,popia,tauhu sumbat..kebab cucuk² tu 2 cucuk..nasi putih..ayam masak kicap..air honeydew dan ribena..saya ingat kebab pita ke ape,rupenye mcm sate tu 1 cucuk daging 1 cucuk ayam..bole makan dgn nasi juga..abah aqeef x kisah kalau 1 lauk je dan dia x suke kalau byk sgt lauk..tp mase berbuka tu makan kuih dulu..lps maghrib baru sambung mkn nasi..

aiyak! kalau hari² mkn nasi lewat² bukan bole kurus di bulan pose ni..makin bertambah comel lg ade la..hahahaha..saya masak byk bole buat sampai sahur..jimat masa dan tenaga..ngeh..ngeh..seb baik aqeef x bgn sahur skali pg td..dan saya berjaya tidak tido lps sahur..layan nur kasih kekdahnye..hahaha..tgh² syok tgk tv aqeef bgn pulak cari saya..ajak dia join saya tgk tv..huhu..

so,arini dah masuk hari kedua..harap² berpanjangan la situasi mcm ni sampai sebulan..harap² dapat puasa penuh thn ni mcm tahun lps..hihi..pg td dah stand by kuarkan lauk,buntu la nak masak ape...erm..kena cari idea la sblm balik ni..k la,byk pulak melalut pagi ni..


nota ummiaqeef : yeehaa..baju raya dah siap! mahu pigi ambil ini hari!




2 comments:

wan sujaihah said...

bab nak pilih menu yang memeningkan kak ek..adoi..saya pun tgh pk..nak makan daging..tapiii nak masak aper ek :)

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

tu la pasal..fenin btl..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize