Tuesday, August 24, 2010

rezeki di bulan puasa...

huh! lame rasenye x update blog...
saya skang ni bz skit kat opis nak bersosial pun x sempat..hahaha..
hari ni saya nak memanjatkan rasa kesyukuran sbb dpt rezeki lbh bulan ni..
wah! seronot juga dpt raya sakan..hehehe..
xde la sakan mane pun,cumenye pas raya msti terover bajet kan..
so,kali ni saya ade duit stand by..tgk² slip gaji bulan ni berganda pulak masuknye..hihi..
hasil backdated kenaikan gred dan kenaikan tahunan..alhamdulillah,syukur sgt..

kali ni nak wat to-do-list utk sambutan raya kami sekeluarga :
i)   tudung raya saya lg sehelai
ii)  kasut raya saya / aqeef / abah aqeef (kalau dia nak beli)
iii) brooch raya
iv) bayar duit kuih dah order 5 jenis
v)  duit raya
vi) duit minyak / tol - balik kg
vii) baju raya abah aqeef

tp belanja di atas bukan pakai duit backdated saya..hihi..
duit sharing suami la..sharing is caring..
xde list baju raya saya sbb saya dah cukup 4psg baju raya..
aqeef pun dah byk baju baru x pakai lg..
so,bole jimat di situ..hihi..yg lain tu kot nak beli keperluan lain..
sbb saya ni suke berbelanja mengikut kemahuan bukan keperluan..
haish! tidak boleh disangkal lagi..
seb baik dpt suami yg berjimat cermat,bole la dia nasihatkan saya yg boros ni..hihi..
k la,byk keje nak buat ni..mau sambung wat kije..daaaa...


5 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

jgn shopping sgt! i mean jangan beli barang kau banyak sgt. barang aqeef takpe. hahahahah :p

Nad @ MamaZakwan said...

wah, wah..murah rezkinye, hehe..syok le raya ni ye :)

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

mane ade byk weh..kat list tu tudung,brooch ngan kasut je..aqeef dah byk baju la...hehe

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

tu la..rezeki yg mmg ditunggu²..hehe

wan sujaihah said...

wah best nyer dah ader list!!...:)

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize