Monday, August 16, 2010

mimpi mainan tido atau mimpi satu petunjuk?

morning all...
pose ke dak ni? saya setakat ni blm ponteng lg..hehe
nak carita pasal mimpi la..orang kate mimpi tu mainan tido kan..
tp sblm ni byk jugak mimpi saya jadi kenyataan..hehehe..
mase saya preggy kan aqeef dulu saya asik mimpi saya mengandung je..
mungkin asik duk pikir je..almaklum anak sulung...
tp ade jugak mimpi yg pelik..mimpi buruk..mcm² la..
teringat zaman saya kanak² dulu rambut saya panjang..
mak suka tocang kan rambut..bile tido lupa nak bukak tocang tu..
mase tido saya menjerit2 bangun ingatkan lipan kat tepi muka saya..
rupenye tocang saya..cis!

sblm ni ade jugak saya mimpi kawan saya pregnant..
x sangka beberapa mggu lps saya mimpi tu mmg betul dia pregnant..
pastu saya mimpi kawan saya nak pegi redang..tp dia mcm nak lemas kat sane..hahaha..
bila saya tanye dia mmg btl dia plan nak g sane..
tp dia takut jadi ape2 sbb saya bgtau dia mimpi saya..hehehe..risau dia..
n then saya pula join dia pegi redang..dan selamat pegi dan pulang..

beberapa mggu lps saya mimpi saya dan kakak saya buat urine test dan keputusannye +ve..hahaha..lawak..
tp saya x citer pun kat akak saya..lupa pulak..mesti dia gelak nti..hihi...
pastu mlm tadi saya mimpi saya dah bersalin..(tetibe je..bile mase ntah mengandung..)
saya tgh kebosanan ni..mata ngntuk sgt..
tido lmbt pastu bgn awal dan x tido lps sahur..
tgh pk nak masak ape utk berbuka nanti..
smlm masak paprik sotong + udang ngan wat onde² je..
incik hubby pegi param beli ayam golek dan kuih lain..

nota ummiaqeef : mlm td aqeef terhantuk kat meja dlm bilik,berdarah kat atas dahi..sedih la..teringat² je kat dia ni..


7 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

aku lah kan yang pergi redang tuh!! :p

Baby Tiger said...

mimpi baby2 ni (pegang baby, bersalin, pregnant) selalunya berkaitan rezeki, insya allah.

wallahu a'lam.

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

yo la..sape lg..hahaha..

ummiaqeef said...

@Baby Tiger

ye ke? alhamdulillah kalau betul..

ibuhaikal a.k.a zarina said...

klu betul masin la mulut ai...kan ai penah cakap jom kita pregnant sesama..keekeekee

kena usaha lebih nie..

ummiaqeef said...

@ibuhaikal a.k.a zarina

haha...ena,blm proses lg ler..nti la bincang ngan incik suami..hehe..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Salam,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya
http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize