Wednesday, July 27, 2011

off to course again..

start mlm ni sampai sabtu tengahari saya ada course di Tiara Beach Resort, PD.. gerak petang ni.. 4D3N tu.. uwaaa!! terpaksa tinggal aqeef dgn abah dia. hope aqeef behave dan incik hubby bole handle aqeef sepanjang ketiadaan saya. mesti saya rindu aqeef nanti.. :( menulis sambil mengesat air mata..


TBR, here i come! 

note : kalau suami dan anak ikut seronok skit, leh holiday skali kan..


Tuesday, July 26, 2011

dah macam kembar..

harini x berapa nak ada mood sgt lah. kena g course kat PD esok sampai sabtu, giler lame kan? sian aqeef kena tinggal ngan abah. bole ke x ni dia handle? serba salah la sbb mmg kena pegi sbb xde pengganti.. haish! SYMP je lah kan. terpaksa lah walaupun hati x senang. kalau buat weekend kan best, leh bawak suami n anak sekali, ekekeke..

uiks, panjang nau bebel nih. sebenarnye nak citer pasal budak 2 org nih. dah mcm kembar pulak. kalau sorang ade brg / makanan tu msti yg sorang lg nak sama.. contoh :

 backpack cars

aqeef mmg dah ade backpack car ni.. tp si auni haritu nampak aqeef punye bag dia nak bawak pastu x nak lepas pulak. so mama dia belikanlah yg sama tp kaler lain, pinky gitew.. so xde la gaduh² lagi, ehehehe.. semangat si auni galas bag tu sampai terhoyong-hayang jalan, haha.. memacam isi dalam tu yek.. kehkeh! kalau makanan pun same, kami suke belikan siap² kat opis, nanti balik senang diorg makan dlm kete. mesti nak sama jugak, kalau lain mula la adegan yg tak diingini, hihi.. 

note : camane lah kalau diorg dah besar nanti, mesti malu² kan memasing, hehe..

Friday, July 22, 2011

rezeki bulan julai..

Alhamdulillah.. bile check payslip tadi nampak ada masuk duit backdated kenaikan gaji untuk tahun ni. backdated since januari thn ni. syukur!! dapat lah tambah² buat belanja raya.. langsir raya, baju raya, ekekeke..duit gaji x masuk lg dah kecoh, isnin ni baru gaji.

baju raya dah siap kat taylor tp x p amik lg, haha.. 4 pasang lak tu, terbang $$$.. baju raya aqeef pun x beli lg, ade la skit2 yg beli sblm ni tp x pakai lg bole wat baju raya. kasut pun x cari lg.. kasut omak nye lg, ekeke.. hubby plak jenis yg x kisah.. dia x excited sgt nak beli² baju baru ke ape, kadang bini nye yg sbuk² tp lakinye x beriya pun, kahkah. dah tua gaknye, i muda lg u! huhu..

k la, duk merapu bukan² lak. hati x senang nih kena g kursus 4 hari lak tu next week. buat time nak pose, org byk hal nak wat nak nyambut pose ni.. baru plan nak balik kg, uwaa!!

Thursday, July 21, 2011

banyaknye emel itu... argh sempottt!!!

salam.. morning..

saya paling x gemar nak clearkan emel outlook opis ni. dah bertimbun nak kena tgk sesatu kot important or nak delete je. kadang bile ade mase nak delete emel older, sampai sekerat jalan je.. juling biji mata tgk emel outlook opis ni. kang nak buang sume ade plk yg penting² nak rujuk nanti. hai la mood, mari lah datang..


*zoom dekat tanda bulat merah tu..1677 item.. *pitam!*

note : tu ade termasuk emel luar yg tersesat² masuk lah, junk emel lah, memacam.. argh.. sempott!!

Wednesday, July 20, 2011

kesinambungan entry wordless wednesday..

kesinambungan dari entry wordless wednesday tadi, ade rakan komen pasal sijil yg saya dpt tu..


fyi, ni bukan sijil APC ye.. ni sijil penghargaan bagi pegawai / kakitangan yang dapat markah prestasi 90 ke atas tapi x dapat APC, hehe.. saya pernah dapat APC mase pregnantkan aqeef tahun 2008. yg ni just sijil penghargaan je.. ramai gak yg dapat berdasarkan markah prestasi. harap saya dapat kekalkan prestasi mcm ni sehingga ke pencen nanti, ekeke.. 

note : agak² tiap² kali kalau dapat bole redeem ngan duit x? hahahaha... sengal lah kau roxy!

wordless wednesday!


note : alhamdulillah.. sijil penghargaan prestasi 90 ke atas..

Tuesday, July 19, 2011

McDonald’s Double Cheeseburger BUY1 FREE1

To doublecheese lovers,

18-20 July 2011

McDonald’s Double Cheeseburger BUY1 FREE1

A Duolicious tower of  juicy beef & cheese
(a la carte only)
redeem it!
Time : 11am to 12 midnight
Mc Donald’s Malaysia

note : rajin betul la mcD buat promotion.. ni tukang promote cam staff mcD lak, haha.. i penggemar ayam goreng mcD.. hihi..

kembar polkadot!

dah tengah malam baru nak update? hari ni kat opis bz skit plus tension ngan internet, sebab tu mood nak mengupdate blog agak berkurangan. bile memalam ni ade la mase skit nak online sesambil teman aqeef layan otomen dia. hehe.. eh..eh..dah tertido pun dia.. abah dia lame dah tido, x berapa sihat..

malas nak mengomel panjang, mata pun dah nak terpejam2 je ni. cume nak tunjuk mak budak 2 org ni pakai sedondon polkadot. hehe.. pelik x kombinasi polkadot + stripes? haha.. ada ku kesah?

beli kat kain cotton

sekarang ni dah murah. cari je kat masjid india ke jalan tar ke berlambak jual. tp i nak g sane mmg xde la..hehe.. ada kawan beli kat plaza alam sentral polkadot sepasang ready made cume RM49 je.. pergh, leh borong buat baju raya.. hehe.. k la got to go! time to sleep.. nite!

Thursday, July 14, 2011

date @ playground

dah petang baru nak update blog. sgt lemau lah harini, apa pun x boleh! fb xleh, chat kat yahoomail x leh, seb baik blog bole lagi.. x lame lagi ntah2 blog pun kena blocked!

malas nak citer fasal laman sosial ni, ni nak citer fasal petang semalam. kisahnye auni x nak turun kereta mase hantar balik tu. puas mama dia pujuk tp dia x mau turun gak. last² bawak la balik rumah. sampai kat rumah saya pun dia x nak masuk, takut ngan abah aqeef, haha. last² bawak diorg g taman. anak bujang i siap bonceng awek naik beskal lagi tuh, anak korang ado? hahaha..


 fokus kat tgn auni kat pinggang aqeef, hahaha

aqeef x suke tgn auni kat pinggang pastu dia lepaskan tgn auni.
auni pun tak bantah terus letak tgn kat peha sendiri, sian..hehe..

 
 budak ni nak nangis sbb suruh kasi auni naik pulak dia x kasi.

seb baik ade budak kat buaian sebelah tu turun, cecepat rebut, haha..

note : budak² kalau dah main kat taman ni mmg x nak balik lah, puas pujuk memacam.. ;P



Wednesday, July 13, 2011

wordless wednesday..



~APA PUN TAK BOLEH!~

note : (lihat kotak merah) non ado list online members ok! Ok, fine TQ!


Tuesday, July 12, 2011

jiwa kacau!

morning..

baru nak update blog. jiwa kacau lah! : ( 
uolls pernah tak tetibe rase cam sedih je, cam serba x kena. 
x tahu nape jadi gitu, perasaan je kot. hope xde ape² la.. 
fb xleh bukak dah kat opis, layan blog je la..  


aqeef new look! bertambah kurus lah..

note : bak kata aqeef,♪♪ 'tenyum..tak pa pa'♪♪..hahaha

Monday, July 11, 2011

my homemade donut..

morning...

dah breakfast ke? i minum susu je td + oat, hehe. sabtu baru ini, saya ade try buat donut. disebabkan aqeef suke sgt makan donut, so saya gigih la meng'google' resepi donut ni.  gigih bgn awal pagi nak buat, haha..

mase tgh uli² tu, aqeef bgn tido terus carik saya kat dapur. nmpk saya tgh uli tepung ni terus dia ckp, 'tiweh' (read as kuih). mase tgh tggu doh naik pun dia bising², 'nak tiweh'.. saya ckp, 'lom siap lagi'.. mase bentuk donut tu pun dia tanye lg, jenuh ckp lom siap. dlm hati kata, mintak² lah jadi, kang sian aqeef x dpt mkn tiweh, haha..

resepi amik kat sini. tapi modified skit sbb buat skit je..


 doh yg siap diuli..

 after 30minit..




mule2 buat nipis lps 30min dia naik camni..


dan hasilnye..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.





dah siap digoreng + salut gule icing..

hubby tanye, nape kecik? (x gebus cam donut gemuk² tu). saya ckp saje je wat camni, cantik skit (feeling² dunkin donut), ekeke.. incik hubby mamam ngan aqeef sampai habis sambil tgk tibi,hehe..


rangup di luar, lembut di dalam..

lepas siap goreng je aqeef dah mintak. 
pas golek ngan gule suruh terus belah kecik tiup² kasi dia makan. 
kalau filling cekelat lg sedap nih kan..

.

.

.

.

.

budak comot suke mkn donut!

 aqeef : sedaapppp!!!

note : siap kasi jiran @eza skit, hehe..next time letak filling lak, yummy! pestime buat nih, ekekeke..

Friday, July 8, 2011

blogspot tukar design baru ke?

morning..

pepagi ni mase sign in blogspot tgk² kuar kat dashboard dah berwajah baru.. betul ke dah tukar design? ish, mcm susah je, pening gak nak click² td.






note : masih terpinga² dgn format baru ni..



Thursday, July 7, 2011

rezeki di hari khamis

Alhamdulillah... lunch td ade org belanja.. sebenarnya ada sorang 'encik' kat opis weolls tu konon tgh berdiet nak turunkan berat badan. then dia ckp dlm mase 3 bulan (start mac) dia nak turunkan berat badan sampai 15kg. giler ah! kalau 5kg percaya lah, haha.. weolls pun cabar la, kalau dlm mase 3 bulan dia x turun seberat tu dia kena belanja weolls.  dia pun setuju.. padan muke! haha.. gigih dlm mase 3 bulan dia bersenam + diet makan. sudahnye dlm mase 2 bulan je dia dah surrender sbb berat dia turun skit je. haaa...kan dah terjerat dgn kata² sendiri..

dan yang untungnye weolls la... huhu..



'encik' yg dimaksudkan kasi duit siap² dan x join sekali. siap tapau lg 3 set utk geng² lain, theyolls x dpt join td. so kepada 'encik' tu, TQVM! dgn ucapan, bile nak betting lg? hahaha..


kegunaan anting-anting..

kegunaan anting-anting atau subang telinga boleh juga digunakan sebagai aksesori tudung/shawl. sekiranya anda teringin nak pakai anting-anting tp tidak pernah tindik telinga atau tindik sudah 'buta' (terkambus), bole la menggayakannye pada tudung/shawl bagi wanita bertudung. bg yg x bertudung xde masalah la nak pakai di telinga ye, hehe..






note : memacam style skarang ni, zaman akan dtg camane lah kan? hehe..


Wednesday, July 6, 2011

Tuesday, July 5, 2011

30 June – 10 July 2011 : My Dear Warehouse Sale

sesape yg nak beli keperluan anak bole la terjah warehouse ni. saya sblm ni ade gak pegi tp kali ni xde kot. xde ape nak beli, lagipun malas bersesak².  tp saya ade bace komen pasal warehouse kali ni yg agak mengecewakan. not sure la maybe sekarang brg naik rege, so rege tu different from previous sale.



30 June – 10 July 2011

My Dear Warehouse Sale

[SNS: Check out the previous warehouse sale in March 2011]

Baby & Children Products

Products Offered
Playpen
Nursing Pillow
Buggy
High Chair
Bouncer
Stroller
Walker
Carseat
and more

Terms
Cash and Credit Cards

Time: 9am – 7pm

Location (Tel: 603 8060 0093/95)
34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong
Selangor Darul Ehsan Malaysia

sumber : http://www.shoppingnsales.com/

Monday, July 4, 2011

alamak! FB blocked!

ayo.. x tahu..
sape buat....??



note : mmg monday blues la.. blocked page pun kaler blue..uwaa!!

Friday, July 1, 2011

main masak2..

kesinambungan dari entry aqeef tak sihat tu, mase balik dr klinik, nyinggah la kedai runcit sebelah tu. aqeef kalau nmpk kedai mmg x sah kalau tak singgah. eza pun bawa auni sekali ke kedai. memule aqeef nmpk otomen la, terpaksa beli. then auni beli menan masak2. kat dlm kete otw nak balik, memasing nak tukar menan. aqeef nak menan masak2, auni nak otomen, ah sudah!

x dibagi 2 2 melalak dlm kete, nak tak nak terpaksa juga bagi, terus diam. x faham lah, tergelak sakan kami 2 org tgk perangai anak2. maybe diorg dah jemu main menan yg same kot. kahkah! tp mase hantar eza balik, auni x nak otomen tu, dia tinggal dlm kete. tp aqeef xmo pulang menan masak2.. apekah?? same cam fahim anak eima gak, hehe..

colouring tu yg menggoda kot..

 dah byk kali dia nak beli tp saya yg x kasi..


lepas gian, haha..

note : x suke menan kecik2 ni, mule la dia baling merata, penat kutip..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize