Tuesday, June 30, 2009

kerja rumah dr sujaihah...tag

yang ini dtg nyer dr kak wan aka sujaihah (akak ke ni ek?)..tq ye sbb bg tugas ni..dpt mengisi mase lapang ku..huhu..

1. Bila kali terakhir anda cuci toilet
--> x ingat rasenye 2/3mggu lps kot (sbb last week hubby yg cuci)

2. Pencuci apa yang anda guna?
-->Clorox..hubby ku gune dynamo..

3. Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
-->mop jarang² kadang 2mggu skali ikut keadaan lantai..hehe..bese sapu je..

4. Apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
-->balik keje layan aqeef - pas hubby balik dier amik alih tugas tu - masak - maghrib dulu - makan - basuh pinggan / basuh baju / keje2 umah / - gosok baju - tidokan aqeef - tertido skali..hehe..

5. Apa menu hidangan makan malam anda yang paling simple?
-->paling simple ialah maggi..hihi..

6. Minuman yang anda buat setiap pagi?
-->nescafe..

7. Sebelum tidur apa yang anda lakukan?
-->siapkan baju / brg aqeef nak bawak ke umah babysitter / gosok baju keje..

8. Harus menjawab tag ini?
-->sila la check link korang ye..

1. iza - opismate
2. shinnaz - opismate
3. ibuhaikal - dca
4. kak izan - dca
5. jue - opismate
6. mel - opismate
7. mrs. kay - dca (x-opismate)

p/s : sudi² kiranye membuat tugasan ni ye..(jika ada kelapangan)

rezeki smlm..

semalam lunch ade org tu nak ajak jumpe tp last minit x jd pulak..kuar ngan shinnaz je.. tujuan utama nak beli sabun basuh..ceh..alasan semata-mata..hehe..pastu ade org baik hati belanja mkn kat a&w..nyum..nyum..tq shinnaz..(alhamdulillah)..rezeki jgn ditolak..mase aku balik keje nak amik aqeef pulak,makcik pengasuh aqeef ade bg ole² dr kedah sbb weekend tu dier g kedah..rezeki lg..pastu opismate aku (shinnaz) yg tumpang aku balik keje pun bg ole² dr Sabah..ade pulak opismate lg sorg (k.maya) bg pulut kuning (tp pic non ado sbb dah belasah pulut ngan rendang daging tu..huhu)..opismate yg lg sorg (iza) yg tumpang g balik keje pun bg ole² dr cameron..huh..rejeki sungguh smlm...tp mlm tu aku masak jgk utk hubby tersayang..lauk simple dimple je..hehe..sila la layan..time kaseh yg sumer sbb sudi bg..hehe..


pic kiri atas : ole² dari kedah - satay ikan, asam gule tu (ape ntah namenye),belacan,mangga 2biji (sebiji dah makan)
pic kanan atas : ole² dari cameron - fridge magnet strawberi
pic bawah : ole² dari sabah - keropok sotong, ikan kering, gelang kristal (purple gitew!) - lupe nak pakai arini kebetulan pakai baju purple..ruginye..ngeee~



menu simple dimple smlm ~ ikan kembung tiga rasa, kangkung goreng belacan,nasi putih tu aku hidangkan utk hubby..hehe

p/s : ketandusan idea nak wat entry..hehe..

Sunday, June 28, 2009

award utk aku..

dah lame rasenye xdpt award..hehe..baru td aku bace komen kat blog aku pastu ternampak kakyong ade bg award kat kawan2nye..so,aku terpilih sbg penerima award2 ni..time kaseh ye kak yong..so,aku nak menepek la award2 tersebut..hihihi..inilah antara award2 yg aku terime..


~wah..wah..bertuahnye..

~cantiknye rose ni..~

~u love my blog?~

dan award yg paling istimewa ialah...
jeng jeng jeng..

*
*
*
*
*

~award kawan terhebat yg dicipta khas oleh kakyong kpd kwn yg terpilih..huhu..tq..tq..~

k lah, ini saje utk hari ini..mata pun dah ngantuk ni..skang jam dah kul 11.15mlm..nak chow dulu..daaaa daaaaaa....


Tuesday, June 23, 2009

aktiviti mlm isnin..

entry ni kesinambungan dari entry yg sebelum ni..a date with aikal lg..hehe..pas balik dr al-ikhsan bangi tu abahnye aqeef dah janji ngan ayahnye aikal nak main futsal mlm tu tp tetibe je x jd,diorg plan nak main go kart lak..hubby aku la tu dah kena penangan go kart sampai duk racun org lain lak..kat blog ibuhaikal pun ade citer pasal ni..hehe..sesape yg berminat leh le g kat kelab komuniti taman tasik cyberjaya. --> rm25 /15min.. Adoyai,baiklah bg aku rm25 tu leh bli mende lain..hehe..so,let's the pic tell the story..

~hubby aku a.k.a abah aqeef~


~memule takut nak naik~


~aikal diam je~


~bakal pelumba terkenal..hehe..amacam ada gaya x?~


~wat² nmpk je la ek..hehe~


~kami pun sempat berposing~

..sekian sahaja cerita kami di mlm itu..


Monday, June 22, 2009

cerite di hari ahad..

smlm (ahad) sempena hari bapa, aku mengajak hubby jenjalan bawak aqeef..rasenye cam dah lame x jenjalan di hari minggu..hubby ku tu byk sgt xtvt nye bersama kengkawan..so,smlm hubby bermurah hati membawa aku n aqeef kuar..kitorg g ke JJ equine park..saje je memandangkan tgh² bulan ni kan xde la nak berbelanja ke ape..saje jalan² cuci mata..masuk je pintu JJ tu ade la company yg wat promosi buku n cd yg leh stimulate baby dr seumur 2 bulan..kena la interview bagai..so,byk mase abis kat situ..seb baik aqeef tido mase sampai tu..duk dlm stroller,bile dah nak abis interview tu baru la aqeef bgn..ramai staff² company tu yg duk beralih tgn mendukung aqeef..hehe..senang koje makcik ni ha...

pastu kitorg g pusing² kat dlm JJ tu..xde membeli ape pun cume aku mengajak hubby mkn di SR..hehe..1st time tu hubby ku mkn situ..fyi, hubby ku x suke sgt mkn kat tmpt² camtu..saje je aku nak blanje hubby sempena fathers day..cecewah..skali bile dier mkn,dier kate, "pasni jgn bwk abg mkn sini lg tau"..(sambil tersenyum)..haha..mmg dier kurang minat western² ni..hihi..tp best la dpt hang out..

~aqeef duk mengecek kitorg makan~

balik tu hubby ku ajak singgah al-ikhsan kat bangi sbb nak cari sport shoes..aku mengikut saje..hihi..bile sampai sane aku tgk al-ikhsan dah ade signboard baru..hehe..inilah dier..mase aku duk belek² suar n baju yg berlonggok sale kat situ, aku terdengar promoter tu kate factory store baru ade 2 outlet kat bangi ngan kulai x silap aku..lupe la..hehe..kire factory store ni tmpt simpanan brg² yg x habis dijual kalau ade brg² baru yg sampai..mase aku pegi tu kebetulan ade sale..sementara hubby sbuk memilih kasut aku pun sibuk mengecek hubby beli track bottom..hehe..rege asal rm109.90 dpt dlm rm45 jerk..(erk..kopak laki aku)..

~ada tambahan factory store~

bile aku duk teman hubby pilih kasut tu,aku nmpk la si aikal ngan ibuhaikal & ayahnye..masuk kat al-ikhsan tu jgk..sebenarnye, rumah nenek aikal ngan nenek aqeef bersebelahan ye..kira berjiran la..bile aqeef balik umah nenek, slalu la ummi aqeef ngan ibu aikal melepak..hehe.. kebetulan ayah aikal pun nak cari sport shoes jgk..so,mase abah aqeef ngan ayah aikal berborak kat luar al-ikhsan tu, kami berempat pun sbukla berborak jgk di samping men'snap' beberapa keping pic budak tecik 2org tu..kemain susah nak snap pic aqeef sbb dier xmo duk diam berbanding aikal..beza umo diorg ni 3 bln je..aqeef tua 3 bln dr aikal..aku snap pic ni sbb ade org kate muke mereke ade iras²..tul ke..hehe..mari kite lihat..

~abaikan wajah ummi yg x berapa nak cun tu..hehe~

~aqeef suke sgt membuli aikal..ditarik² bajunye..adoila~

~habis kepala aikal diketuk²..cian aikal..geram pipi aikal tembam cam pau..~

p/s : mlm tu ade date lg ngan aikal, tunggu next entry..huhu


ape tu??

alkisahnye jumaat mlm yg sudah, hubby ku ajak ke makan di alamanda.. so,setibenye di alamanda xtau lak nak g kedai mane ye..biasenye ke fast food la gamaknye..so,kitorg saje la nak test kat r****** ni..sblm ni mmg kitorg x pernah mkn kat sini..saje je la nak mencube..kat sini aku n hubby cam bengang je sbb waiter tu cam wat xtau je ngan kehadiran kami..dgn meja yg x berkemas lg..lambat amik order..seb baik aqeef tido dlm strollernye..aku pun pandang kiri kanan waiter yg lalu cam wat² sbuk,ye la xkan seramai² waiter yg ada sorg pun xleh nak dtg kan..sbb kebetulan aku tgk mase tu xbyk customer pun..

pastu aku pun panggil la waiter tu,baru la dier nak kemaskan meja tu pastu baru amik order..hubby pun order la,amik mase gak nak hantar tu..bile dah smpai, tgh lapar laju je la makan..set tu ade la sayur campur ni..bile aku nak amik lg sayur tu aku terperasan cam ade bendasing kat carrot tu,tp aku tutup ngan sayur² lain..aduyai,terbantut selera aku mkn..terus aku benti..uwek! hubby ku xtau lg,bile aku tgk dier nak amik sayur tu aku ckp la,jgn amik sbb ade bendasing..terus hubby ku x jd amik dah benti makan jgk..hahaha..hubby ku suh snap pic tu mase nak balik tu..aku bukan la nak buruk² kedai tu ke ape tp sepatutnye kena la jg kebersihan tul x..adeh..kalau nak tau benda ape,sila la zomm btl² kat bulatan merah tu..tp amaran kpd yg tgh mkn tu xyah la tgk ye..kang terbantut lak selera..hehe..

v
v
v
v
v
v
v


p/s : pasni tobat kitorg xmo makan kat kedai ni lg..hehehe..

Friday, June 19, 2009

TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY

lagi...lagi..giler meroyan contest..hehe..

saat terpandang wajahmu..
hatiku bertanya selalu..
siapa dia memikat pandanganku..
cewah..cewah..waceh...

cantik x bag ni? cantik kan..kan..kan..

Effie's Telekung Bag

*
*
*


~dari pandangan dalam~

*
*
*

pic ni curi amik dr tag yg dibuat sblm ni..ngeee~

lihat la beg ni ala² beg yg dijual di blog cik as tu cumenye tali beg ku ini panjang skit dr telekong bag tu..kalau la ummiaqeef dpt Effie's Telekung Bag ni mesti sungguh bergaya..sgt cute dgn corak yg ala² english style dan riben di depan tu menamah seri..aduh..jatuh cinta pandang pertama..senang nak di bawa ke mana² kan..teringin juga nak memilikinya..wahai cik as, sila la pertimbangkan keinginan saya ni..hehe..gurau je..k lah, untuk keterangan lanjut, sila la ziarah ke blog cik as. mudah saja,just klik kat banner di bawah ini

*****
****
***
**
*


Giveaway period (14th June 2009-24th June 2009) - RESULT 26th June 2009

~ UPDATE LAGI!~

haha..pg ni aku tgk kat blog cik as tu ade tambahan sebiji bag lagi. Bezanya cuma, bag ini mempunyai tali yang panjang dan boleh di sandang serta ribbon untuk menutup bag. ---> i like this bag sbb same patern ngan beg yg kat atas itew..best..best..kalau la aku x dpt telekung bag itew, dpt beg ni pun jadi la..coraknye mmg favourite aku tuh..ala² english style! inilah ghupe bag itew..sila la mencuci mata ye..

ngeeee~terliur ni..hehe..k la...semoga aku dpt la salah satunye..amin..



zhaneezcraft-giveaway

aku yg giler contest..contest..contest..!


yeah!!! aku suke je nk try join giveaway ni..xtahu la leh menang ke
syarat-syarat yg perlu dipatuhi sumer ada di ---> sini
atau klik kat banner di atas..
aku mmg suke craft yg dihasilkan oleh cik anis ni..hihi..
sgt kreatif..comei dan lain dr yg lain..sesuai dijadikan sourvenier or hadiah kpd sesiapa saja..huhu..(nak jgk..nak jgk..) bole gitew..

*
*
*

lihatlah hasil kerja tangannye ini..rase cam nak mkn je chipsmore / biskut/donut sumer tu..yummy..yummy..sgt cute! i luv it!


*
*
*

ada lg ni..cake yg sgt cute..


*
*
*

dan pet society yg aku slalu main game ni kat facebook..huhu

alalala..tomei..tomei..--> comei ye bukan emas tomei..hehe

dan

antara barangan yg boleh anda rebutkan dalam giveaway ini adalah:

*
*
*
*

...tadaa...

kepada yg nak order tu sila lah melawat tuan empunya blog di zhaneezcraft
banyak pilihan kat situ..rambang mata tgk..hehe..
adakah harapan utk ku mendapat salah satu drpdnye? hahaha...
sumernye aku suke..i like to move it ! move it!


Thursday, June 18, 2009

sourvenier 4 me..

sebenarnye last week aku ade jenguk² blog yg aku follow..pastu aku masuk la kat blog mommies ni (kak za)..kebetulan dier ade wat entry pasal counter..bile aku bace dier kate pengunjung ke 3600 sila print screen dan emel kpd dier..sbb dier nak bg something from Guangzhou..so,pas aku bace entry tu aku pun tgk la kat counter tu..rupenye mmg btl aku pengunjung ke 3600 sila (rujuk kat di sini)..so,aku print screen la blog aku n emel..kebetulan akak tu sedang bercuti ke Guangzhou..

senin lepas aku bgtau kak za tu yg aku ade emel dier,then dier kate ade 2 org yg jd pengunjung ke 3600 tu..hehe..aku pun xtau sbb dier kate dier akan bg kpd kedua² nye..then arini aku dpt la sourvenier tu..mule dier nak pos je tp kebetulan ade abg opis akak tu nak dtg ke jakim dekat² ngan opis aku ni..so,akak tu suh aku tunggu kat jakim g amik brg yg dikirim..tq kak za..comei sgt keychain ni..jauh ni import dr Guangzhou..kalo aku nak g ntah bile la gaknye kan..huhu..so,ini lah sourvenier yg dimaksudkan..tadaaaa...

*
*
*
*

~keychain ikan ngan biri²~

Wednesday, June 17, 2009

Daddy’s Dearest Contest

kali ni aku nak contest marathon..hahaha..bole gitew?


How to participate?

Just follow the steps below and the prizes could be yours!

1. Add Isabelle...frankly in your blogroll@bloglist and become her follower. - DONE

2. Write a short entry in your blog about this contest (it could be in Bahasa Melayu or English - up to you) and put up the Daddy's Dearest banner (above). - DONE (see the banner above)

3. Upload a creative/dramatic photo of the father with son/daughter and explain why do you think your picture is unique.


aku suke sgt pic ni sbb nmpk si abah memeluk erat si anak..really luv this pic..lihat la persamaan wajah mereka..hehe..like father like son! ape² pun aku sgt sayang kat mereka berdua..


4. Include a link back to this blog and this contest in the entry.

This blog - http://thesnowwybear.blogspot.com/
This contest - http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html

5. Tell me about your entry by leaving a comment here with the link to the entry.

*The prize would be something special for the moms (as I believe only moms will spend time to do this...hahaha*

Terms and conditions

  • This contest is only opened to Malaysian bloggers only.
  • The contest starts on 1st June 2009 and ends on 19th June 2009.
  • You must put the required links in your entry. Else, it will be disqualified without notice.
  • Winners will be selected based on the most creative pix that resemble daddy-child closeness.
  • Judge’s decision is final and no correspondence will be entertained.
  • Winners will be announced in this blog and will also be contacted via email.
Come on, spread the words and good luck!

p/s : mari..mari kengkawan join!

lunch @ SR

kengkawan, arini aku & mama-to-be iza lunch di Secret Recipe di presint diplomatik ye..bukan ape,mak yong tu sbuk nak minum ice blended..tu yg aku kena teman tu..permintaan org mengandung kena la tunaikan kan..hehe..so,ini lah menu kitorg utk hari ni..sila lah terliur scroll ye....hehe..

*
*
*
*
*

~sila abaikan tangan yg sedang memeluk perut itew..sori iza..hehe~


tp hasilnye x sempat nak snap sbb waitress tu cpt benor nak angkat pinggan..ape² pun, licin..sempat jgk aku menapau se'slice' hazel cheese utk si kenet aqeef & aku..huahuahua..

p/s : mengahnye rase,kenyang sampai malam ni..hehehehe...

aqeef @ opis..

smlm lupe bawak usb cable xleh nak transfer gmbr aqeef kat opis..arini dpt upload,tu pun 1 pic je dr hp aku..yg lain dr hp iza..dier yg rajin men'snap' pic aqeef smlm..hehe..tq mama-to-be iza..jom layan pic di bawah :

*
*
*
*
*

*habis pembaris ummi dikojekannye..*

*
*
*
*
*

~sibuk mengecek ummi makan~

*
*
*
*
*
~ummi pun nak interprem tp half face je ye~


p/s : walaupun aku manyak keje nak wat tp aku still leh wat sbb ade ramai babysitter kat opis..besh..besh..!

Contest Aksi Menarik

contest ni bermula pd 8 June-28 June 2009
contest ni akan di tutup pukul 8pm on 28 June 2009
keputusan akn diumumkn pd 6 Julai 2009
ada dua katogeri ye.....
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahun
lelaki dan perempuan sama
JADI MARI2 SEMUA MEMERIAHKAN CONTEST INI
CONTEST AKSI MENARIK
setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamA_Uzma di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER Mama_Uzma serta upload CONTEST AKSI MENARIK
as a banner di blog anda. - DONE

2. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda. Sertakn perkara2 berikut:


Nama penuh anak :
AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH

Umur anak :
9 BULAN
KATEGORI 1 (2BULAN - 1TAHUN)

Kenapa gambar itu dipilih :
sebab gambar ni nampak cam bersahaja..aqeef ni suke tido terkangkang kaki terbuka luas..aduyai..nasib baik la laki..kalau pompuan msti kena reject ni..hehe..bantal tu adalah bertujuan utk memberi keselesaan..selesa ke? hehe..

dan slogannya :
wah..indahnya dunia..bagai aku yg punya! hahahaha...

PERINGATAN : Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan,jika anda mempunyai anak lebih dari seorang boleh letak lebih maknanya kalau anak 2 org jadi 2 gambar dan seterus...dan bole juga dlm 1 gmbr ngan 2 anak skaligus..)

3.Dalam entri itu pastikan anda gitau dan link ke Mama_Uzma
Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini,untuk rujukan. - DONE

4. Pemenang akan dipilih berdasarkn gambar yg menarik yang akan di adili oleh juri luar..yang x ada kaitan langsung ngan blogger2

5. Hadiah utk pemenang adalah SHOWER MOUSE ANGEL INNOCENT &hadiah untuk si kecil juga disediakan.....hadiah juga akan di tambah jika contest ini mendapat sambutan

jadi...tunggu apa lagi...jangan lepaskan peluang ini...

p/s : kepada kengkawan, jom join contest ni..sesaje je sambil menambah kenalan..mama uza, salam kenal yah!

Tuesday, June 16, 2009

9 bulan sudah..

hari ahad lepas genap la aqeef 9 bulan..dek kerana kebizian ummi dier,x sempat nak meng'update' blog ni..hari ni aku terpaksa bawa aqeef ke opis sbb babysitter dier ade appointment kat klinik pg ni,tghari kang aku antar dier balik ke umah babysitter tu..nasib baik la bos xde,kalo x mmg kena half day la hari ni..hehehe..menyempat gak ummi dier ni meng'update' blog kan..xmo citer panjang² la,kite tgk ape aqeef dah leh buat skang :

1) dah merangkak skit tp lom terror lg
2) dah pandai turun tilam
3) dah bangun & berdiri kalau berpaut pd sesuatu
4) kurang mahu ngan org pompuan..-->pelik aku..
5) pandai menolak makanan yg dier xmo..
6) dah duduk dgn stabil
7) suke sgt main air..kalau mandi tu xmo kuar dr bilik air
8) gigi dah ade 4 batang..bawah 2 btg dah kuar..atas 2 btg lom kuar abis..
9) suke mengunyah²
10) suke makanan org tua makan..

hi sumer..!

Friday, June 12, 2009

model cd..

susah tul aku nak snap pic dier pakai cd ni..skang ni dier x mo tgk kamera la..bile dah snap time dier pandang kamera tu nti jadi pic tu pandang lain lak..payah tul,kena umpan dulu baru dier nak diam..ini lah hasilnye yg x seberapa ye kengkawan..


*tali apakah ini?*
.
.
.
.
.

*ala² sumo lah!*
.
.
.
.
.

*nyum..nyum..dap nye tali ni*
.

.
.
.
.

*suke sgt pegang² cd tuh..*

p/s : abah dier kate, cian spongebob tu kena duduk kan..hehehe..

Wednesday, June 10, 2009

cd lg..




ari isnin baru ni aku cuti sbb baru balik dr kg mlm ahad tu..so,ari senin tu rehat² la kononnye..pastu opismate aku yg beli cd skali ngan aku tu sms kate cd dah sampai tp mase aku dtg selasa tu opismate aku lak cuti tp dier tinggalkan kat member sorg lg..aku pun pegi la amik cd² yg baru diorder..huh..6 keping sumernye..saje nak beli colour lain² + yg kartun², i like..yg oren tu sbnrnye aku order light green tp salah hantar lak..hehe..cumenye yg kartun pink n biru tu nmpk cam gurlish la plak..hahaha..lantak la labu..so skang ni kat umah ade 6 keping + yg baru 6 keping = 12 keping..huhu..smlm dah basuh sumer cd baru tu..nti aku snap gmbr aqeef pakai cd kartun² tu ek..ehehehe..

ada persamaan x??

ada persamaan x mereka berdua ni?? hehe..mereka ni sepupu, anak kedua akak aku yg no.2 tu..
mase aqeef ade rambut x nmpk sgt samenye tp bile dah botak tu terserlah pulak..cam adik beradik je kan..huhu..saje je xde citer nak wat,ni la duk menepek gmbr bebudak tecik ni..so, layanzzz....


*aqeef irfan*

.
.
.
.
.
.


*danish yong*

Tuesday, June 9, 2009

hepi besday danish..3 years..

jumaat lepas balik kg johor..huhu..mlm tu gerak dlm kul 9 mlm..jem pulak kat highway tu..kenderaan byk mlm tu..msti ramai nak balik kg..hehe..smpai di kg ku yg indah permai lbh kurang jam 1.30pg..ngntuk yg amat..tp dlm keta tu aku dah terlelap² jgk,tibe² je smpai mane ntah hubby ku tekan pedal minyak tu sampai aku terjage..rupenye dier cucuk² satria warna kuning..terkejut aku terus segar mata aku..huhu..

ekceli aku balik ni sbb nak berkumpul ramai² ngan akak² aku n my parents..sbb dah lame sgt aku x balik kg..sejak aqeef berumur 3 bulan aritu..skang ni dah nak masuk 9 bulan..lame x? akak² aku yg 2 org tu sbnrnye duk kat serdang je..tp mlm tu kitorg balik asing²..kebetulan jiran aku depan umah tu kawin,so leh la g kenduri skali..

memandangkan 6.6.09 (sabtu) tu merupakan besday anak buah aku aka anak akak aku yg no.2,so akak aku pun kuar la membeli kek utk celebrate besday anak dier..ala..beli kek je pastu celebrate anak beranak adik beradik sumer..ehehe..ni la pin budak 3 tahun yg bernama danish tu..susah tul nak snap pic dier sbb dier suke lari²..aku nak snap pic dier n aqeef sbb aku tgk muke diorg ni lbh kurang same je..ehehe..

*ni la besday boy*

*danish & aqeef*

then, ari ahad tu aku g kenduri kawin jiran aku tu merangkap bespren aku mase kecik dulu..ehehe..umo dier muda 2 tahun dr aku..dier wat kat dewan tp mase aku dtg makan tu pengantinnye lom dtg..so,aku g jap umah dier kat depan umah aku tu sbb nak snap pic diorg..ehehe..mase ni diorg dah kalut nak g ke dewan tu..tp aku paksa gak diorg posing utk aku..huhu..kejam sungguh aku..ni la pengantinnye..


jiran aku yg pompuan tu..diorg ni sekampung je..bercinta dr sekolah dulu..x sangka jodoh kuat tul sampai skang dan diijab kabulkan pd 6.6.2009..semoga ikatan perkahwinan mereka kekal hingga ke akhir hayat hendaknye..AMIN...sekian saja rumusan xtvt aku sepanjang di kg..


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize