Tuesday, June 16, 2009

9 bulan sudah..

hari ahad lepas genap la aqeef 9 bulan..dek kerana kebizian ummi dier,x sempat nak meng'update' blog ni..hari ni aku terpaksa bawa aqeef ke opis sbb babysitter dier ade appointment kat klinik pg ni,tghari kang aku antar dier balik ke umah babysitter tu..nasib baik la bos xde,kalo x mmg kena half day la hari ni..hehehe..menyempat gak ummi dier ni meng'update' blog kan..xmo citer panjang² la,kite tgk ape aqeef dah leh buat skang :

1) dah merangkak skit tp lom terror lg
2) dah pandai turun tilam
3) dah bangun & berdiri kalau berpaut pd sesuatu
4) kurang mahu ngan org pompuan..-->pelik aku..
5) pandai menolak makanan yg dier xmo..
6) dah duduk dgn stabil
7) suke sgt main air..kalau mandi tu xmo kuar dr bilik air
8) gigi dah ade 4 batang..bawah 2 btg dah kuar..atas 2 btg lom kuar abis..
9) suke mengunyah²
10) suke makanan org tua makan..

hi sumer..!

7 comments:

baBe_ieza said...

ceh sempat lg update blog..tau la ramai baby sitter....

ibuhaikal said...

amboiii...ummi sempat lagi nak mengupdate blog?..Ooo...lupa lak ramai bbysitter kat situ yang nengok2kan aqeef yea..

FaruqY Madihah-Aiman said...

haha my daughter's the same.. makanan sendiri tak nak, nak makanan orang besor je..

busyuksayang said...

9 bln sudah...:D

ummiaqeef said...

iza,
musti la ramai jejaka² kat opis ni tulun jg babysitter...sonang kijo makcik..

ibuhaikal,
erm..dah lame nak update tp x sempat..tu yg ambil kesempatan td..hehe

en faruq,
tu la pasal..td saya mkn mihun kat opis sbuk dier nak..terpaksa la bg..takut mengamuk kang..nasib x pedas..hehe

jue,
kejap je rase..hehe..

[-suziey-] said...

waa dh 9 bulan..erkk kurang suke ngn pompuan??hmmm..

ummiaqeef said...

sis suziey,
erm..mmg xmo kalau pompuan yg nak amik / dukung. tp kalau laki mengepak aje..hahaha..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize