Monday, June 22, 2009

cerite di hari ahad..

smlm (ahad) sempena hari bapa, aku mengajak hubby jenjalan bawak aqeef..rasenye cam dah lame x jenjalan di hari minggu..hubby ku tu byk sgt xtvt nye bersama kengkawan..so,smlm hubby bermurah hati membawa aku n aqeef kuar..kitorg g ke JJ equine park..saje je memandangkan tgh² bulan ni kan xde la nak berbelanja ke ape..saje jalan² cuci mata..masuk je pintu JJ tu ade la company yg wat promosi buku n cd yg leh stimulate baby dr seumur 2 bulan..kena la interview bagai..so,byk mase abis kat situ..seb baik aqeef tido mase sampai tu..duk dlm stroller,bile dah nak abis interview tu baru la aqeef bgn..ramai staff² company tu yg duk beralih tgn mendukung aqeef..hehe..senang koje makcik ni ha...

pastu kitorg g pusing² kat dlm JJ tu..xde membeli ape pun cume aku mengajak hubby mkn di SR..hehe..1st time tu hubby ku mkn situ..fyi, hubby ku x suke sgt mkn kat tmpt² camtu..saje je aku nak blanje hubby sempena fathers day..cecewah..skali bile dier mkn,dier kate, "pasni jgn bwk abg mkn sini lg tau"..(sambil tersenyum)..haha..mmg dier kurang minat western² ni..hihi..tp best la dpt hang out..

~aqeef duk mengecek kitorg makan~

balik tu hubby ku ajak singgah al-ikhsan kat bangi sbb nak cari sport shoes..aku mengikut saje..hihi..bile sampai sane aku tgk al-ikhsan dah ade signboard baru..hehe..inilah dier..mase aku duk belek² suar n baju yg berlonggok sale kat situ, aku terdengar promoter tu kate factory store baru ade 2 outlet kat bangi ngan kulai x silap aku..lupe la..hehe..kire factory store ni tmpt simpanan brg² yg x habis dijual kalau ade brg² baru yg sampai..mase aku pegi tu kebetulan ade sale..sementara hubby sbuk memilih kasut aku pun sibuk mengecek hubby beli track bottom..hehe..rege asal rm109.90 dpt dlm rm45 jerk..(erk..kopak laki aku)..

~ada tambahan factory store~

bile aku duk teman hubby pilih kasut tu,aku nmpk la si aikal ngan ibuhaikal & ayahnye..masuk kat al-ikhsan tu jgk..sebenarnye, rumah nenek aikal ngan nenek aqeef bersebelahan ye..kira berjiran la..bile aqeef balik umah nenek, slalu la ummi aqeef ngan ibu aikal melepak..hehe.. kebetulan ayah aikal pun nak cari sport shoes jgk..so,mase abah aqeef ngan ayah aikal berborak kat luar al-ikhsan tu, kami berempat pun sbukla berborak jgk di samping men'snap' beberapa keping pic budak tecik 2org tu..kemain susah nak snap pic aqeef sbb dier xmo duk diam berbanding aikal..beza umo diorg ni 3 bln je..aqeef tua 3 bln dr aikal..aku snap pic ni sbb ade org kate muke mereke ade iras²..tul ke..hehe..mari kite lihat..

~abaikan wajah ummi yg x berapa nak cun tu..hehe~

~aqeef suke sgt membuli aikal..ditarik² bajunye..adoila~

~habis kepala aikal diketuk²..cian aikal..geram pipi aikal tembam cam pau..~

p/s : mlm tu ade date lg ngan aikal, tunggu next entry..huhu


6 comments:

baBe_ieza said...

heheheh...memg nak dekat serupa la...wah korang sempat lg berjumper eyh...

ummiaqeef said...

hehe..kebetulan je mase tu,x janji pun..

ibuhaikal said...

baBe_ieza: tu kebetulan la terjumpa ngan diaorang kat situ...

ummiaqeef: Ooo...cakap pipi aikal cam kuih pau yeaaa....

adoiii..lom sempat kita masukkan entry ini ummiaqeef dah masukkan dulu..huuuhuuhuuuu

ummiaqeef said...

ibuhaikal,
hehe..taip sepantas kilat..huhu..sok nak tambah entry baru yg mlm tu lak..hehe..tunggu...

p/s: kite siap promote blog ena lg tu..

ibuhaikal said...

weeeeiii...cik rozi promote ape nie?...

Mrs. Adz said...

haah la ade seiras skit..bestnye jumpa kekawan kan..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize