Monday, December 13, 2010

weolls dah pernah tunggang gajah n unta..uolls pernah?? hahahaha

disebabkan baru transfer pic ke thumndrive,so hari ni blog saya penuh dgn gambar² je. kalau x suke x payah tgk ye,ahaks! cuti awal muharram last week saya n hubby decide pegi Afamosa, melaka. mase baru kawin dulu (honeymoon kah?) saya dan suami check in 2D1N @ hotel Afamosa resort tu - masuk cowboy town dan waterworld sahaja. tapi kali ni pegi bertiga balik hari je dan hanya masuk Animal World Safari. ini jawapan pada soalan teka teki tempoh hari..

 main entrance


 posing dulu




 seumur hidup saya, pertama kali nak gajah wooo!!!
RM10/person sekali pusing.
kalau beli barang kat kedai situ harga RM20 dpt free 1 ride/person

 ni pun saya naik,haha..giler jakun weh!
same gak harga..bole la layan aqeef...
sbb dia sbuk nak naik.

 baby horse ni x dapat naik la, posing je. 
seb baik dia x tendang, haha


 ni pulak animal show.. 
pandai tau menatang ni pusing kincir tu ikut jumlah yg dibagi..
3 X 2 dan menatang tu pusing kan 6 kali.
ade la tu isyaratnye kan?

 ewah-ewah..

 ini bukan tiger show!
ini cat show! hehehe

 pertandingan gigi sapa paling tajam? haha


 gigi kuda ni karat sungguh, x gosok gigi ke? hehe


 berehat sekejap, penattt!

 mbekkkkkk!!!



 para pencinta haiwan



 tertido budak ni


 tgk show wild-wild west.
adegan tembak-menembak. aqeef terjage terus.

 nak pegi monkey island, tunggu boat.

macam² jenis monkey ado.
x dapek la nak upload sume,hihi..


tunggu boat nak pulang dr island ni

conclusionnye,mmg penat tp puas hati sbb dpt luangkan masa bersama keluarga. ye la,bile tgk anak seronok,kite pun happy! aqeef x nak balik,satu hal pulak nak pujuk dia. uolls cuba la pegi sini next time. really enjoy this moment!



(kami disebalik tumbuhan hijau)

goodbye AFamosa!


nota ummiaqeef : banyak giler gambar,rase mcm nak upload sumer! haha!giler keji minah ni!

5 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye!!!nk g gak la nnt.. :)

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

pegi la..best tau..kat situ ade byk tmpat bole pegi..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sonot ek bleh cuti² mesia wth family kan..
tak kesah r dlm ke luar negeri, tg penting dpt spend masa manyak ngan yg tershayang kn.. hihihi
re:speechless r, tak sangka leh menanng teka u cuti aritu,..
huhuhu, rezekiiiiii.. syukur sesangat!!
nnti i emel u asaaappp taww.. hiiiiihihi..

eima said...

wahhh besh tak pegilagi afamosa ....
menarik ....

ummiaqeef said...

best tau..pegi la uolls...bawak anak lg best..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize