Tuesday, February 28, 2012

scan 3D 4D my 2nd jr inside..

salam..

morning uolls.. pagi ni bos meeting kat luar, so bole la amik kesempatan update blog kejap, hehe.. last saturday saya pegi buat scan 3D 4D my 2nd jr inside. saje je teringin nak buat.. mase aqeef dulu x berkesempatan nak buat. buat kat klinik di ampang. sila ke page 3D 4D Scan Malaysia kat fb untuk maklumat lanjut.. sesape yang preggy nak buat, mmg recommended la.. caj rm100 dan sonographer tu pun sgt friendly, chinese lady.. x nampak muka x caj kat klinik tu. mase buat ni, my baby inside is 27weeks ++

haritu my 2nd jr gerak² skit pastu dia banyak tutup muka dia ngan tangan. jangan kan pakai tangan, ngan kaki² sekali naik kat muka ok, haha.. tersangat lah ganaz.. pastu sorok muka ngan tangan, payah nk nmpk muka dengan jelas. bile diusik² baru gerak tu pun kaki yang banyak gerak. mmg seronok dan teruja sangat. Indahnya kuasa Allah.. rase terharu tgk ciptaanNya yang selama ni x pernah terbayang keadaan baby inside my womb.. hero lg kali ni, hihi.. x kisah la, asal baby sihat.. ;P


ada video skit..

video

nota : really luv this moment.. 

Wednesday, February 22, 2012

baby stuff comel-comel lah..

salam...

kali ni nak cuba x nak menyepikan diri dari dunia blogging, hehe.. mata layu je ni, pagi td dah set alarm mcm biase, tp matikan jap sedar² dah 6.20pg.. kelam kelibut bersiap.. pepagi antar aqeef xleh lmbt skit, sure jammed. seb baik pg td mood aqeef elok, kadang dia terlampau ngantuk sampai terlelap balik sementara tunggu ummi dia bersiap. haha..

nak citer pasal preparation utk 2nd junior ni. mmg lom ready lg.. next week dah nak masuk 28mggu tp mcm buat biase je lg.. kejap je mase berlalu.. ;P barang/baju² aqeef dolu² pun x punggah lg dari dlm stor. ntah elok lg ke x, weekend ni kena start operasi la gamaknye.. smlm borak² ngan aqeef, ckp baju² aqeef nanti bagi adik pakai tau.. dia angguk je. abah pun nyampuk, 'menan aqeef tu nanti kena share ngan adik bole?.. aqeef : bole..(sambil angguk..) harap dia bole jadi abg yg bertolak ansur nanti.. : )


baru² ni ade ikut member cari brg baby, geram tgk baju² baby.. cumelsss sgt.. ade gak rembat beberapa pasang.. haha..

cute je..


 beli sbb comel sgt..

dan ada dpt kain pasang dari eza.. thanks eza n hubby..  ;P

this week start mydear warehouse.. hope dapat bodek hubby g warehouse ni, bole cari something for our newborn.. ngeh..ngeh..



23 Feb-4 Mar 2012: Baby & Children Warehouse Sale


 23 February – 4 March 2012

Baby & Children Warehouse Sale

Products Offered
Baby Cot
Safety Grill
Crib Spring
Hammock Spring Cradle
Car Seat
Playpen
Bouncer
Battery Operated Car
Stroller
Buggy
Mattress
Baby Walker
and more
Time
9am – 7pm
Location (603 8060 0093/603 8060 0095)
34, Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong


Monday, February 20, 2012

bertukar.....

salam...

hepi monday uolls.. lemau tul la nak start mggu baru.. malas je nak bgn pagi td.. tp terpaksa gagahkan juga.. hehe.. aqeef kemain liat nak bgn pagi.. pas mandi pakai baju skolah, masih lagi terlentok².. adoyai, anak sapa la ni..haha.. dlm kete pun still terlentok lagi, haih!

ok, this week masuk mggu ke-27.. saya pelik, td ade jumpa kawan ofis dlm lift, dia kata perut saya nmpk kecik. tp saya rase mcm besar je.. ke terlindung di sebalik baju kurung pakai harini, hehe.. cari balik baju maternity dulu dlm wardrobe. try pakai rase mcm besarnye baju ni.. kalau pakai sekarang cam kembang je.. padahal dulu baju tu la yg ko pakai.. adoyai.. memilih ok! baju yg fit² dah pakai dah..  baju kurung yg besar² still muat lg tp kat getah pinggang tu semput skit la, haha..

mase pregnantkan aqeef dulu, rajin sgt minum susu. susu anmum materna tiap pagi n malam. tp 2nd pregnancy ni rase loya lak tekak minum anmum mase awal² haritu. tu yg x minum susu. bile check up HB low terus rase nak minum susu pulak. member suggest suh minum mamil mama sbb susu tu sedap. so saya try la, seb baik bole diterima dek tekak,  baik rase coklat or plain. so continue je minum susu tu, lgpun susu ni bole minum utk pregnancy and breasfeeding.. memacam lah tekak ni. sampai hubby perasan, nape tukar susu? hehe.. nak wat camno, tekak xleh terima..

so bertukar lah dari anmum materna :



kepada mamil mama :


aqeef feeling² gambar kat kotak tu dia tengah peluk perut ummi dia..wakakaka.. kalau minum susu or makan ubat utk baby, mesti aqeef ckp : ummi minum susu / ubat utk baby? nanti baby gemuk? hehe.. kalau lepas makan nasi, nanti dia kata perut dia dah gemuk bole jadi otomen.. adoyai...


Tuesday, February 14, 2012

tentang diriku..

salam..

ish, lamenye x menaip kat blog ni.. masalah yg same sejak preggy ni.. hehe..rasenye dah sebulan kot blog bersawang.. just BW kat blog kengkawan je.. banyak nak citer tp tu la x menyempat je nak share.. nak mula dari mane ek.. k la, mggu ni my 2nd jr inside dah masuk mggu ke-26. another 14 weeks..

saya citer random je la pasal antenatal check up for my 2nd pregnancy ni.. mase aqeef dulu awal² tu problem pada urine.. urine kotor n ade gula.. mmg 2 kali gak la minum air gula.. pasal nurse pun pelik, saya xde family histery diabetes tp urine ade gula. (maybe dulu suke mkn/minum manis² kot).. kali ni saya jaga takut jd cam dulu.. hehe.. Alhamdulillah setakat ni urine clear tp..... HB lak 2 kali low.. 10.7 dan 2nd time 10.1. normal HB is 11. dah kena tukar sticer hijau kat buku.. kali ketiga baru² ni kena amik sample darah kat lengan tu, adoyai.. seb baik resultnye ok, HB dah naik balik di paras normal, 11.4.. kena byk makan kerang ni, bayam, susu dan punca zat besi.. hope lepas ni bole tukar sticker putih balik kat buku, huhu..

tentang aqeef pulak, dia sgt la melasak sampai kadang saya tension juga. kadang dia terjah je perut saya, hempap² time saya duduk or baring.. time dia sayang, dia kiss perut.. ckp ngan adik.. tp time dia geram tu, habis dia cubit la.. haih! mmg kena beware kalau dia dtg dekat. dah la nak berdukung je kadang ngan saya, geram je.. hope lepas adik kuar dia bole bawa diri.. risau gak pasal dia closed ngan saya, kadang kalau ckp pasal adik, dia ok.. kadang dia iri hati.. tp yg paling geram, kuat sentap.. xleh ditegur ok, mmg banjir..hehe..

itu je la nak ngomel pagi ni.. dan terima lah.. pic terhebat abad ini.. 3 gojes mak yong in black&white fresh from oven, ekekeke.. (cilok kat blog eza)..

i yg paling kurus, miahahaha.. *matilamak x sedor kediri *


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize