Tuesday, February 14, 2012

tentang diriku..

salam..

ish, lamenye x menaip kat blog ni.. masalah yg same sejak preggy ni.. hehe..rasenye dah sebulan kot blog bersawang.. just BW kat blog kengkawan je.. banyak nak citer tp tu la x menyempat je nak share.. nak mula dari mane ek.. k la, mggu ni my 2nd jr inside dah masuk mggu ke-26. another 14 weeks..

saya citer random je la pasal antenatal check up for my 2nd pregnancy ni.. mase aqeef dulu awal² tu problem pada urine.. urine kotor n ade gula.. mmg 2 kali gak la minum air gula.. pasal nurse pun pelik, saya xde family histery diabetes tp urine ade gula. (maybe dulu suke mkn/minum manis² kot).. kali ni saya jaga takut jd cam dulu.. hehe.. Alhamdulillah setakat ni urine clear tp..... HB lak 2 kali low.. 10.7 dan 2nd time 10.1. normal HB is 11. dah kena tukar sticer hijau kat buku.. kali ketiga baru² ni kena amik sample darah kat lengan tu, adoyai.. seb baik resultnye ok, HB dah naik balik di paras normal, 11.4.. kena byk makan kerang ni, bayam, susu dan punca zat besi.. hope lepas ni bole tukar sticker putih balik kat buku, huhu..

tentang aqeef pulak, dia sgt la melasak sampai kadang saya tension juga. kadang dia terjah je perut saya, hempap² time saya duduk or baring.. time dia sayang, dia kiss perut.. ckp ngan adik.. tp time dia geram tu, habis dia cubit la.. haih! mmg kena beware kalau dia dtg dekat. dah la nak berdukung je kadang ngan saya, geram je.. hope lepas adik kuar dia bole bawa diri.. risau gak pasal dia closed ngan saya, kadang kalau ckp pasal adik, dia ok.. kadang dia iri hati.. tp yg paling geram, kuat sentap.. xleh ditegur ok, mmg banjir..hehe..

itu je la nak ngomel pagi ni.. dan terima lah.. pic terhebat abad ini.. 3 gojes mak yong in black&white fresh from oven, ekekeke.. (cilok kat blog eza)..

i yg paling kurus, miahahaha.. *matilamak x sedor kediri *


11 comments:

♥mama eza♥ said...

oit cilok gambar..ahaks...
dun wori pasne aqeef bole bawak diri bler ade adik..

MrS. F!zA said...

hahahah comelnya korang..ai kt sini sebatang kara yg boyot..tkleh nk amik gmbr together2...ekekke

eima said...

yg bj putih tu PA gak ke ??
klu ye ...semua boss taksak pA la lagi 3-4 bulan nih...hahahaha

slalu nampak keta ko je ..hari br nampak ko....comey sehh

mamamarissa said...

mmg kurus la zie...yg si iza nie bila plak preggynya??? :D

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

mintak ijin ya buk..hehehe.. hopefully la dia bole bawa diri..

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

haha.. jarang la nak amik gambo ni.. ni pun sbb member yg ajak..ehehehe..

ummiaqeef said...

@eima

PA gak kat bahagian ni..so kena cari pengganti lain la kalau ade..kalau x, bos aku kena jg diri sendiri, ekekeke..

ummiaqeef said...

@mamamarissa

jgn tertipu di sebalik baju, hehe.. slalu gemuk je pun.. lor..x tahu ke? haha..

sumysya said...

janji ke pakai black & white smua...? huit...janji ke ngandung same ngan eza??? hehehe...gurau jer..

Lelaki Ini said...

suka tgk pompuan mngndung!

Nong Andy said...

Amboi..... memang pic terhebat abad ini :)

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize