Monday, February 20, 2012

bertukar.....

salam...

hepi monday uolls.. lemau tul la nak start mggu baru.. malas je nak bgn pagi td.. tp terpaksa gagahkan juga.. hehe.. aqeef kemain liat nak bgn pagi.. pas mandi pakai baju skolah, masih lagi terlentok².. adoyai, anak sapa la ni..haha.. dlm kete pun still terlentok lagi, haih!

ok, this week masuk mggu ke-27.. saya pelik, td ade jumpa kawan ofis dlm lift, dia kata perut saya nmpk kecik. tp saya rase mcm besar je.. ke terlindung di sebalik baju kurung pakai harini, hehe.. cari balik baju maternity dulu dlm wardrobe. try pakai rase mcm besarnye baju ni.. kalau pakai sekarang cam kembang je.. padahal dulu baju tu la yg ko pakai.. adoyai.. memilih ok! baju yg fit² dah pakai dah..  baju kurung yg besar² still muat lg tp kat getah pinggang tu semput skit la, haha..

mase pregnantkan aqeef dulu, rajin sgt minum susu. susu anmum materna tiap pagi n malam. tp 2nd pregnancy ni rase loya lak tekak minum anmum mase awal² haritu. tu yg x minum susu. bile check up HB low terus rase nak minum susu pulak. member suggest suh minum mamil mama sbb susu tu sedap. so saya try la, seb baik bole diterima dek tekak,  baik rase coklat or plain. so continue je minum susu tu, lgpun susu ni bole minum utk pregnancy and breasfeeding.. memacam lah tekak ni. sampai hubby perasan, nape tukar susu? hehe.. nak wat camno, tekak xleh terima..

so bertukar lah dari anmum materna :



kepada mamil mama :


aqeef feeling² gambar kat kotak tu dia tengah peluk perut ummi dia..wakakaka.. kalau minum susu or makan ubat utk baby, mesti aqeef ckp : ummi minum susu / ubat utk baby? nanti baby gemuk? hehe.. kalau lepas makan nasi, nanti dia kata perut dia dah gemuk bole jadi otomen.. adoyai...


6 comments:

♥mama eza♥ said...

susu dah abes xbeli agi...

MrS. F!zA said...

mamil mama dh minum msa darwisy dlu..mmg tk blh nak p..hahha sbb manis sgt kot..anmum jgk ttp dihati..hehhe

eB ezrin said...

ms nk preggy rajin eB mnm. dh preggy kalo loyer ma.... hu3

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

beli stock bebanyak, hehe.. aku ade lg sekotak..

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

eh terbalik sudah.. x kisah la kan susu ape pun janji minum.. huhu

ummiaqeef said...

@eB ezrin

gitu pulok.... hehe..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize