Wednesday, March 16, 2011

rasa terkilan..

sejuk giler kat opis harini, giler pun x sejuk mcm ni.. nak suruh org beku ke ape.. grrrr.. duk buat keje tadi tetibe teringat kat aqeef, pagi td dia nak bawak dvd ultraman dia pegi school. saya x kasi dia bawak tp dia degil nak bawak gak, siap buat drama kat muka pintu rumah sebelum keluar pagi td. abah aqeef suruh pujuk tp saya marah dia sampai berguling kat lantai. geram x nak dgr ckp, dah la lambat pagi td. org nak cpt dia lagi buat drama pulak.

sampai dlm kereta dia still pegang dvd tu. saya pujuk dia memacam tp x jalan gak. last skali saya suruh letak dlm dashboard, balik nanti baru tgk kat rumah. dia akur dan saya bg dia vitamin appeton tu sbb memula saya x nak kasi kalau dia x simpan dvd tu. sampai je kat school, saya park kereta terus dia bukak dashboard. malas nak ckp byk kali terus je pimpin dia dan bagi kat teacher dia. sambil ckp kat teacher, sori ye dia nak bawak cd, ngamuk² nak bawak. teacher dia senyum je ckp, cd ultraman ye..aqeef pun pegi kat teacher tanpa menangis/melalak mcm hari² sebelum. huh! kalau hari² behave mcm ni kan bagus. tetibe rase nyesal marahkan dia pg td.. balik amik dia nanti tak sabar nak hug and kiss him..

tgk balik gambar² mase dia main kat playground wif cousin² dia, rase hepi bile tgk dia hepi.. pic mase saya lepak rumah akak saya di serdang sabtu lepas.

 weee...

 susunan mengikut umur..

 cube teka di mana aqeef?

nota ummiaqeef : anak baru sorang dah pening nak handle kerenah. kalau 2,3,4 camane ye? ;P

14 comments:

eima said...

wahh tak nangis ek ... bagus...fahim hari2 nangis .. balik tersangat hepi sambil ckp skool besh ...

sbb cd tu kot...esok kol try tak yah bg cd plak ..

MRS. K said...

susukan ke susunan? hehe..

takpe la, cd rosak beli lain! hikhik

Ila said...

tulah,anak sorang dah pening kan..kalau anak ramai macam manalah kita kan...hehehe...

Nad @ MamaZakwan said...

lepas dah marah kat anak sure rase nyesal kan?
huhuu...sedih, tetibe rindukan zakwan memalam gini walaupun zakwan ade jekat sblh ni ha..

::Mamalyna:: said...

part tue paling tak best... bila mak rasa terkilan, tak senang duduk kat ofis, rasa cepat jer nak balik...

ummiaqeef said...

@eima

maybe la kot..time pegi je drama skit, time balik slalu ok je, ceria n hepi..slalu aku amik dia duk mkn biskut..hehe

ummiaqeef said...

@MRS. K

typo la..haha..hari² nak tgk cd tu, naik lunyai dah..

ummiaqeef said...

@Ila

hihi..blm ada anak ramai so blm tau cenggane..tp seronok melayan anak ni..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

tu la lg² time dia tido..sayu je rase..

ummiaqeef said...

@::Mamalyna::

ha'a..rase nak balik terus tp apakan daya..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

cousin aqeef dah rupa aqeef dahhhh...tak kenal mana satu dahhh...hehe

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

hehe..kalau diorg jalan 3 org dah mkn adik beradik je..

eima said...

fahim ckp cekgu jentik telinga ... haha
aku kan rah=jin paksa fahim cite ape berlaku kat skool...

ummiaqeef said...

aqeef x pandai ngadu lg..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize