Tuesday, February 22, 2011

my BFF's newborn baby

semalam my BFF, eza dah selamat melahirkan 2nd baby nye secara caesar coz baby dia breech. pagi tu dia dtg opis seperti biase dgn saya tp dia ada ckp perut dia asik mengeras je. mase kat opis pun dia x senang duduk risau kan keadaan dia. maybe sbb baby dia breech so dia kena berhati² dan amik langkah selamat pegi ke hospital untuk check. kira mcm ada tanda² contraction dah cuma disebabkan hospital dia nak bersalin tu kat s.alam, tenghari tu dia gerak ke KPJ terus.

bila dia call saya tengahari tu doct bagitau dia kena caesar hari ni jugak coz takut sebarang komplikasi, dia terima dengan redha walaupun dia ralat x dapat bersalin secara normal. due date supposed 3 mac ni. 1st baby dulu pun caesar jugak. dlm kul 4ptg smlm dia kena bersalin dan alhamdulillah beliau mendapat sorang lg baby gurl seberat 2.6kg. congrate! dah dapat 2 gurls..

jom tgk baby yg baru lahir..

2nd baby, 2.6kg @ KPJ, 21 februari 2011

ni kakaknye mase lahir 2thn lps..
 
1st baby, 3.35kg @ hospital putrajaya, 23 ogos 2009


sama kan? cuma lain tahun,hehe..
tahniah sekali lagi kepada eza dan suami!
dan..selamat berpantang..


2 comments:

eima said...

sama je muka kan ....

spital byr mmg die nk suruh czer je ...
sbb dah ade history czer...

anyway congrats ...sgt5 comey

Ila said...

tgk org beranak ni,teringin plaj..hehehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize