Tuesday, January 18, 2011

menjawab persoalan check up hospital

saya tgk ada kawan blogger yg prihatin dgn saya pasal nota di entry caca marba. di penghujung entry, ada nota saya begini,  

nota ummiaqeef : sok mau ke spital, x berapa sihat la.. doakan kesihatan saya ye uolls..

antara kawan yang prihatin iaitu :


 ni si Ada Dalina ni ape kes duk tanya² soalan gini? hehe.. puan A'da ni coursemate saya mase di polisas dulu. kok ye pun risau sampai 2 kali tanya A'da oit... haha.. A'da, thanks coz prihatin kat aku.



k la, saya citer dr A-Z. tp kalau x berminat nak bace its up to u.. citernye gini.. tersebut lah kisah........

ok..ok.. serius! lbh kurang 3 bulan si 'dia' x dtg² (tau kan si dia apa?). saya ingat saya preggy. bile saya check, -ve. selepas bersalin aqeef mmg 'dia' dtg every month cuma delay seminggu or lbh je. paling lame 2 bulan awal thn lps. tp lps tu ada dtg mcm biase. then, saya pun ingat delay. buat bodo je la.. tetibe ada kesedaran nak g check doct. kot la ade masalah lain, kite x tau kan. so, saya pegi 1 klinik di putrajaya dan bila dah citer²cit cat sume, doct tu suh saya baring, nak scan katanye. seb baik doct pompuan.

mase ni saya pegi ngan opismate. dia tunggu kat luar je. doct scan punye scan dia kate rahim/uterus saya cantik, xde ape² yg mencurigakan. cuma dia kata di ovari (kilang telur) mcm ada spot. bulat lbh kurang 4x4cm. saya cuak x hengat, nerbes, seram sejuk sume ade. tp doct tu suspicious je. dia suspect 'cyst' tp x sure dan suruh saya refer pakar Obstetrics & Gynecologist. eh betul ke eja ni. hehe. doct tu ada bg surat suruh refer hospital n rujuk pakar O&G tu. siang malam pagi petang saya asik pk je, risau dan was².

curik nafas jap..hehe..

k, continue.. utk meleraikan segala persoalan, semalam pagi² lg saya terus ke hospital putrajaya nak refer pakar la kononnye. tp lps saya register dan pegi kaunter klinik O&G tu, nurse di kaunter tu just bawa surat saya jmpe doct dan keluar balik kat kaunter - panggil saya dan set appointment saje. dia kate, doct dah bace surat awak dan suruh dtg 23hb feb 2011. saya terpinga² dan terpikir, mcm itu je ke? xde nak check ape ke? so, saya rasa mcm x puas hati je. then saya call hubby tanya nak pegi klinik pakar O&G private x.. sbb kalau tunggu lame lg nak tau dlm mase sebulan lg.. pastu..........

to be continue.......

nota ummiaqeef : nak rekod surat jap ye. jap g dah settle saya continue..ala,nti penat uolls bace panjang². ;P

6 comments:

eima said...

huuu...takut nye..pi swasta je la ...byr cikit tak pe ...than mcm ni ... kang lama2 tgu makin teruk plak...

ko polisas pesal aku tak kenai ko ...ke aku kenai tp aku dah lupa ...help meee

Nad @ MamaZakwan said...

lg penatnk nunggu adela..tgh syok2 bace ni, huhu..!

Ada Dalina said...

weh, bleh plak to be continue....suspender jerkk..

Pn. Zana said...

entah ..org dh serius ni nak baca ..hehe.

ummiaqeef said...

@eima

aku g swasta bayar mahal skit tp puas hati la..

tu la ko batch bile? aku semester last 2003.

ummiaqeef said...

hehe..dah ada sambungan dah...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize