Tuesday, January 18, 2011

sambungan entry sebelum..

sori la ade kije td..dah settle dah ni. hehe

pastu.... saya decide g klinik pakar wanita annur bangi tu. sampai dlm kul 10pg. patient sgt la ramai, disebabkan saya walk in je so lambat la dpt turn. dia kata dlm mase 2 jam baru dpt. malas nak kuar sbb parking yg agak limited. duduk je tgk gelagat org dlm klinik tu. suami kata kalau dlm kul 12 dia dtg coz dia bole half day. doct yg saya nak jumpa tu kena tgk patient kat hospital dia kat sebelah pulak so delay lg 30min. saya dan suami makan dulu kat kedai berdekatan.

kul 1 dtg balik klinik. x lame tu nama saya dipanggil. saya dan suami masuk jumpa doct. bila doct bace surat refer tu dan setelah saya bercit-cat dgnnya, doct tanya last period bape hb. dia kata, sepatutnya awal dah 11 mggu ni.

saya : doct, saya baru peri** smlm..ehehe

doct F : ye ke..hehe

then doct suruh saya baring and nak scan lg skali. suami malu nak tgk tp doct offer tengok. ala ape ade hal, bini sendiri, ekekeke. doct scan dan tetibe doct kata......................

doct F : saya x nampak apa² pun. rahim ok, cantik je clear..

saya :  eh, doct M kata kat belah kanan, dekat ngan ovari tu..

doct F : tgk ni, xde ape² pun, clear je...kat ovari pun ok...

saya & suami : alhamdulillah....

pelik lah kan. suami kate, may be yg spot tu darah yg nak keluar kot. ekeke.. doct kata, xde ape², jgn risau. ckp doct F kata xde ape² k.. saya tanya, nape delay ye sampai 3 bulan. doct kata, maybe sbb hormon/stress/pressure or whatever.. so, keluar dr bilik doct dgn senyuman, hehe. bile bayar bil, saya panggil suami. total lost utk 5 minit = RM130 tp puas hati, terlerai segala kekusutan. scan saja rm60, consultant = RM70. haih! jom jd doktor pakar! kaya woo.. hehe..

mmg 'dia' dtg dgn banyaknye. maybe sbb 3 bulan x dtg. haih! bikin suspend je.
so, kepada kengkawan yg prihatin, saya belum pregnant lg..hihi..
tunggu la nti kalau ade rezeki saya share.. ;P

5 comments:

Pn. Zana said...

oh..cm tu ek?nsb baik xde ape2?mahal wei ..:)

Ada Dalina said...

fuhhh, alhamdulillah....dats y kita dinasihatkan kena slalu buat pap smear kan?huhu....

utk kes peknen, xper, cuba lg..chaiyok2...hehe

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

tau xpe.. seb baik hubby yg bayar. tp puas hati la walau mahal skit. hehe

ummiaqeef said...

@Ada Dalina

itu la, nanti nak wat gak la pap smear tu. risau gak kan..

hehe.. doakan aku..

Diana Din said...

adik aku dulu pn pernah scan & doc ckp asa benda alah sis tu, tp doc ckp x yah risau sbb nnt benda tu akan keluar masa period... so ko x yah riso la yer sbb dh period tu...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize