Tuesday, January 18, 2011

nasi goreng chinta suami

salam 1 malaysia..

uolls dah b'fast? hari ni saya bawa bekal. suami yg masak dgn penuh kasih sayang for our dinner semalam.
dia half day. saya balik keje lambat. amik aqeef dan balik rumah tgk² suami tgh goreng nasi. heaven!
pagi ni ada lebih, so panaskan dan goreng telur mata utk bekal saya hari ni.

~nasi goreng chinta suami~

makan sikit je, sekarang dlm proses nak turunkan berat badan.
smlm timbang dah turun 1kg. hehe. 
ala, baru sekilo dah kecoh. nti turun sekilo tp naik 2 kg, hambik! 
x mau la, kena disiplin. 
harini bos outstation, so bole la rileks skit. mau baca magazine jap. daaa..


chumelsnye baby ni...

8 comments:

MRS. K said...

aku masak kueytiaw semalam
ada lebih, pagi ni bagi hubby bawak bekal..

Pn. Zana said...

best tu asben masak tuk isteri. asben sy alwys tanye saya nk msk ape mlm ni/pg esok..huhu. tp die boleh di harap tuk basuh2 segala ikan, ayam & daging ..huhu

[-suziey-] said...

kebetulan..smlm pn my hubby cuti n dia masak utk kita..hiks..skali skala en suami masak mmg best la..sedap jgk :D

eima said...

aku tak masak pepe smlm ...
so sape pun tak bw bekal ...

ummiaqeef said...

@MRS. K

hehe..aku bawak bekal,laki ku makan di rumah..

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

slalu mmg saya yg masak..tp smlm maybe dia half day dan saya balik lmbat. so dia masak nasi siap² dan goreng terus,hehe..nak tunggu saya masak lambat pulak kang..hehe

ummiaqeef said...

@[-suziey-]

tau xpe.. bole rileks skit lepas penat bekerja. slalu balik keje dah berperang kat dapur. hehe

ummiaqeef said...

@eima

hehe.. slalu kalau ade lbh je aku bawak bekal. kalau x, beli kat cafe je..hehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize