Wednesday, May 9, 2012

38weeks sudah...

salam..

harini ni nak update pasal check up semalam, 38weeks.. haritu mase check up 36wk berat turun 300gm, last week naik mendadak 1.4kg dlm mase smggu.. gilos ah! ingatkan mesin timbang tu rosak, siap timbang 2 kali.. hampeh! nurse pelik camane leh naik byk, supposed kena naik 500gm je dlm mase smggu.. so this week harap2 la x naik byk. sekali je smlm timbang naik 300gm je.. lega.... haha.. tu pun dah melampau² berat daku sekarang.. *mati la nak kurus balik..hahaha*

so far pregnancy kali ni x byk masalah sgt, urine sume ok. hb je mase 5 bulan haritu 2 kali low.. kena tukar sticker ijau, pastu dah ok je dpt tukar sticker putih balik..hehe... berat pun naik elok.. cume dah ujung² ni terkejut haritu berat naik byk, haha.. smlm nurse kata baby dah dekat position yg betul.. so tinggal tunggu baby nak kuar je.. adoi, nebes lak tetibe.. teringat mase bersalinkan aqeef dulu.. haih!

~ 38weeks ~

kat klinik kesihatan ni biase la, mmg doct jarang nak scan kot.. haritu scan mase 22wk rasenye sekali. pastu saya buat scan 3D 4D kat klinik area ampang mase 27wk.. ingat dlm mase terdekat ni nak buat scan kat klinik biase je, dah gtau incik hubby.. dia kata nanti la buat.. mase aqeef dulu 36wk ade buat gak saje nak tgk sume ok ke..air ketuban, position baby, berat baby dll.. my due date ikutkan 22 mei ni, tp xtau la baby nak kuar awal ke lmbt cam abg dia dulu.. hehe.. hopefully kuar awal la skit or ikut due.. x sabar rasenye n x larat dah ni..

so, ikutkan next week la last keje.. nak amik cuti la mggu due tu, kalau x bersalin jugak rasenye nak cuti gak terus minggu due tu..kengkawan doakan saya ye.. aqeef selalu tanye, 'adik lom kuar lagi?' hehe.. x sabar gamaknye nak layan adik..hihi..

note : menghitung hari detik demi detik... lalalala..

Thursday, May 3, 2012

cuti labour day..

salam..

sakit kepala la harini.. harini nak citer pasal cuti labour day baru ni. saya rase dah lame x g tgk movie.. lupe dah last tgk citer ape.. terasa cam nak tgk movie lak cuti tu, konon nak tgk avengers.. skali mase nak booked online full seat je utk tengahari.. citer baru kan.. so, kita beli la battleship, citer bulan lps tp ramai gak yg tgk sampai ke seat depan..hehe..


saya mmg layan citer aksi² ni.. aqeef memula boring skit sblm aksi perang tu.. bile dah start tu baru dia tepegun.. dah la byk soal, pening nak menjawab dlm panggung tu.. haha..suara dia aje kot yg bising.. pastu asik² nak g toilet je kejenye.. sian abah dia kena teman, terganggu konsentrasi.. haha..

tgk movie kul 12.00pm sampai kul 2.00pm.. ingat nak makan kat kedai luar alamanda, pastu mase nak g kat kete tu aqeef ckp nak makan mcD pulok.. singgah mcD kota warisan sbb nak singgah dengkil.. saya order chicken foldover set dgn mcflurry horlick..sedapnye... x puas pasal aqeef mkn byk..dpt rase skit je, ingatkan dia x suke..haha.. sok kena repeat lg nih mcflurry tuh..  ;P


chicken foldover..




cunchy.. krup krap rase horlick tu

note : nak mkn eskrim or ais puas².. pasni pantang xleh mkn ais..hahaha..


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize