Monday, August 22, 2011

update weekend..

harini bz skit lah. mood nak bekerja pun dah kureng, cane nih? nak review pasal weekend. jumaat haritu 1st time berbuka kat luar selain kat rumah mil lah. makan kat the chicken rice shop (TCRS). tengahari tu saya dah booking siap² utk berbuka. so bole la kuar lengah² dr rumah. hehe..

sampai awal skit so sementara tu pusing² dulu masuk care4 akt belah atas.. mcm biase aqeef mmg teruja kalau lalu kat tmpt tv nih. mesti nak benti tgk.



dlm 7.15pm terus gerak kat TCRS, diorg dah letak makanan skit² kat meja. sebelum tu aqeef nampak kedai cd mmg dia ajak masuk. kopak la sik kena pow je cd otomen. seb baik rm9.90 je.. hihi.. lepas makan tu masuk care4 jap beli brg skit pastu terus balik. mase dlm kete perasan badan aqeef cam dedar je, cam nak panas. tengah malam mase dia dah tido perasan badan dia panas sgt. check suhu 38.1.. gelabah bg ubat ngan lap² badan dia.

esoknye dia mcm dah kebah, saya dan aqeef pegi rumah akak kat serdang nak amik baju melayu aqeef, kirim kat akak sulung bawak balik dr kg, mak jahitkan. sesambil tu bawak akak n anak² dia g jalan kejap ke jj balakong nun.. pegi dah tghari, punye la crowded org duk soping. seb baik saya dah soping awal², huhu.. jalan² terjumpa booth kat luar tu jual baju raya..tudung dan memacam lah. saya beli shawl najjah ni match kan ngan baju raya hijau.. sekali ngan brooch kat booth sebelah tu.. 3pcs = rm10..


balik tu aqeef demam balik sampai hari ahad. seb baik pagi ni dh x demam, just selesema ngan batuk je.. risau jugak suhu dia naik sampai 39.2 hari ahad tu..


note : tinggal sampin aqeef je x jumpe lg nih, haha.. gigih tul mak dia..

11 comments:

MRS. K said...

sampin kat kedai baju melayu banyak² depan warta tu rm10 jek

Shinnaz Ahmad Rasid said...

najjah cantik-cantik kan?

MrS. F!zA said...

wow!beli shawl kt najjah! najjah ni yg butik fara diba punya tu kan?

~izan~ said...

najjah ni selalu tgk on9 je..tak pernah jumpa booth lg kat sini..nnt dh melaram raya,upload bebanyak tau =)

ummiaqeef said...

@MRS. K

mmg nak cari kat warta gak nti. x berkesempatan lg.. dulu pun cari kat dalam warta tu.. kat pkns dah cari x byk choice la..

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

cantik dan harga pun cantik.. hehe.. aku beli yg murah jew.. ;P

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

yup.. kite beli shawl ngan inner je..

eima said...

nk tgk shawl tu ...aku tatau la calor bj raya aku ... cam ne nk beli tudung ni .... yg aku tau merah je ... huhuhu

lieyalatif said...

tu le...ckp pasal tudung raye ni lieya frust nie...beli online gitu, tgk2 kaler biru..tapi dah sampai ijo....lieya buta warna ke atau kaler tu lari....tgk balik gambar tu, betol laaa..cahaye gmbr tu buat kaler tu lari....kene laa beli lain....huhuhu

ummiaqeef said...

@eima

shawl pashmina..ade jurai² tu simple je..murah je RM15.. kaler ijau pucuk pisang..

ummiaqeef said...

@lieyalatif

naik beli depan mata kan baru bole match kan.. ni nak cari sampin raya aqeef kaler ala² baju kemain payah nak jumpa..ade pun size kecik xde..nti nak sambung carik..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize