Monday, June 13, 2011

3 hari 3 malam x hilang penat..

feuw!! 2 hari berturut² kemas rumah baru. jumaat mlm tu dah angkut barang² besar naik lori. so mlm tu dah start tido situ dgn brg² yg masih bersepah lg, hentam saja la.. tp saya dan incik suami x tido mlm tu, dekat kul 6pg baru bole tido. mengemas skit² ape yg patut, serabut giler tgk. bak kata my MIL, brg korang ni dah mcm org dah anak 10, hahaha..

sabtu tu seharian mengemas sampai kejang urat betis ni. ptg tu my MIL dtg ngan akak² ngan adik ipar.. seb baik diorg paham keadaan rumah. siap bawak makanan utk minum petang lg, kuih-muih, bubur caca, roti canai, keropok² n kerepek pisang. saya jamu air kopi je. dapur pun x pasang lg, kahkah! makan luar je weekend tu. smlm pegi rumah lame clearkan rumah sane, dah kosong dah, this week dah leh pulang kunci. lega..

ni pun masih ada baki² brg yg lom susun habis. mane brg x gune mmg dah selamat dlm tong sampah. terjumpa teddy bear saya mase bujang² dulu and patung powerpuff girl. mmg x nak gune pun, so nak basuh nti nak kasi kat anak² buah incik hubby. sbb anak buah dia ramai pompuan. kang bg kat aqeef main, lain jadinye, ekeke.. sambil² kemas smlm bole pulak terjumpa gambar ex² dan surat cintan jaman dolu². haiya, mengusik kalbu sungguh. dan dan tu juga saya koyak kecik² n buang. mmg x perasan masih tersimpan. ceh! menggamit kenangan lalu sungguh. mujur incik suami x nampak, kehkeh..

so, pg ni merasalah hantar aqeef kt taska jauh skit menyimpang dr jalan nak g keje. kena lalu jalan lain dlu baru pegi keje lalu jalan selalu mcm mase duduk rumah lame. tp perjalanan smooth je sbb lalu highway dan melawan arus, so x lah jem dan sampai mcm biase jugak. kuar 6.55pg sampai parking opis kul 7.20pg, gile awal padahal masuk keje kul 8pg, hehe.. k la, byk sgt membebel pg ni. mcm lame je x update blog, kat rumah x sempat online lg. laptop masih elok tersimpan dlm beg.. huhu..

note : pasni turn ieza pulak, selamat mengangkut ye! hehehehe


8 comments:

eB ezrin said...

eB pn traser camner penatnyer tuh.. tc hyer :)

♥mama eza♥ said...

aduh nk demam angkut barang jek..suara pon cam ade xde jek...ngan habuk lg..perghh...

MrS. F!zA said...

ouh pindah rumah teres tu ye..hihihi samalah kami pon duduk 3 org tp brg mcm 10org..semua syg nak buang gitulah..hikhik

eima said...

demam tak ???hahaha

aku skrg panjang yg anto fahim ... die terus je lalu hiway pi sepang...
so jimat 1 keta...

ummiaqeef said...

@eB ezrin

tahu xpe..krem kaki ni, ni pun terasa lagi..

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

habuk jgn ckp la..berkali² dah aku sapu n mop..agak² leh kurus x? hahahha

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

ha'ah..tu la itu pun smlm operasi mengasing brg2 yg x perlu. baru la kurang serabutnya.. hehe

ummiaqeef said...

@eima

xde sampai demam tp kaki krem..lenguh weh berdiri lama..seb baik aqeef main menan dia x kaco..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize