Sunday, May 22, 2011

nur kasih the movie..


x sempat nak review pasal muvie ni. balik2 opis tengahari tu my bos nak masuk opis settlekan keje n amik dokumen utk outstation next week. supposed dia cuti.. x sempat nak jeling2 tenet.. hehe..

sblm tgk tu saya ada review jugak kat blog rakan2 yg dah update pasal citer ni. so dah tau skit2 jalan citernye.. sblm ni tgk iklan kat tv ingatkan mia sara (maryam) dan sorg lg budak laki tu anak adam dan nur.. rupenye anak aidil tp isteri dia (ayu raudhah) dah meninggal rupenye.. mmg betul la citer ni banyak flashback. suspend and touching juga cume mata saya je berkaca..ada org sebelah2 saya tu siap teresak2 lg. saya dan shinnaz gelak kan je, padahal kami sedih gak, cover feeling..ekekekeke..

saya sedih part anak lelaki aidil, ilyas teringat kat ummi dia yg dah meninggal, pastu part kandungan nur gugur, part adam doa minta jgn diambil nyawa nur mase eksiden keretapi tu, part si mamat gaduh selamatkan aidil, part adam meninggal mase dh tua sambil duduk kat bawah pokok tu dan byk lg lah part sedih dlm muvie ni..betapa bersungguhnye adam nak cari cincin kawin mereka yg tercicir mase eksiden keretapi di jordan sampaikan ketenye dipukul ribut. dan betapa cekalnye kasih nur pada adam sampai dia sanggup meredah padang pasir semata nak cari suami dia dan berjumpa juga akhirnya..

bile citer tu habis baru tau kelibat org tua dlm muvie tu sebenarnye aidil dan nur mase tua. sebenarnye dari mule citer ni dato' rahim razali (aidil mase tua) yang jadi suara latar rupenye sedang bace kan kisah nur dan adam dr buku yg ditulis oleh adam semasa dia sedang sakit.. mmg sedih..

kalau nak review pasal citer ni bole terjah kat blog rakan2 blogger saya di sini, sini dan sini.. ape lagi?? sila lah ke pawagam berdekatan sekarang!!

4 comments:

Myra Jay said...

Nie yg rasa lebih bersemangat nak tengok nieh :)

eima said...

tgu org ajak aku la nanti ...huhu

ummiaqeef said...

@Myra Jay

sila tgk! hehehe

ummiaqeef said...

@eima

g arr..ditayang di pawagam sahaja..hehehehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize