Tuesday, April 26, 2011

menjaga anak di rumah..

semalam saya el. confident je dah siap2 pakai baju keje pastu x jadi g keje, haha. aqeef kena heavy flu + bad cough.sian tgk susah nak bernafas tambah pulak buat muka kesian mcm suruh mak dia x yah g keje. kehkeh. bile abah aqeef nmpk je saya bukak tudung terus dia ckp kat aqeef, 'yeay! ummi x keje..' merasalah abahnye x keje jugak sbb ummi dah muncung sedepa bile dia kata nak half day je.. huhu..

disebabkan aqeef dah lame x demam so mcm was2 rase badan dia panas ke x, siap suruh abah dia rasa badan aqeef panas ke x. film temperature aqeef tu ntah mane dicampaknye ntah. x dpt nak tgk suhu badan dia. g klinik private pun kena tggu lame gak kan, haha. mula la aqeef x senang duduk, kejenye nak masuk kedai runcit sblh tu je. 2-3 kali masuk 2-3 barang dia nak. x bagi kang dia berdrama kat situ, dah tgh sakit ni makin mengada. doct kata x tinggi suhu badan dia tp dia kasi gak ubat demam in case dia demam waktu malam. tp saya kasi gak ubat demam siang tu. ubat demam, selsema, antibiotik dia suke tp ubat batuk dia lari.. haha.. mcm ummi dia la x suke ubat batuk.

bile makan ubat tu mmg mengantuk je la mamat tu. sik nak tido je tp sblm tu memacam la kerenah dia. nak itu nak ini nak dukung nak duk riba ummi lah, xleh langsung angkat punggung. feuw! x dpt buat keje rumah. cume masak tuk lunch je la. hope aqeef cpt sihat, letih la budak kalau kena flu or batuk ni mmg lambat baik. bukan budak je, org tua pun same. abah aqeef pun dah dekat sebulan x baik2 lg.

sekian laporan utk pagi ni, cover smlm x update, kahkah!

3 comments:

eima said...

smlm la ...aku pun el gak ...
fahim tak demam ... tp kena flu ngan batuk ...
tp dah ok ckit ..hari dah pegi skool secara tak menangis ... hohoho sgt bangga ok ..tk yag dokong2 bagai dah berjalan sendrik....

ummiaqeef said...

@eima

same la..aqeef x demam pun cume batuk ngan selsema teruk tu yg nmpk dia mcm x bermaya. td takut gak dia x nak g taska ye la dah duk lame kat umah. seb baik dia ok g kat cikgu sendiri.. huhu..

eima said...

besh kan... tak yah dgr diorg jerit lagi..hati aku pun senang...
abah tak yah bebel2 lagi kat ...hohoh

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize