Tuesday, April 19, 2011

hate this feeling..

semalam langsung x update blog, BW blog kengkawan je. x berapa nak ada mood nak berblogging lah. bese la permulaan minggu mmg camtu, huhu..

sekarang ni gigih nak berdiet gara2 muka dah mcm pau. berat badan pun mcm x berubah je. rase frust jugak sbb dah control makan tp berat still mcm tu. tgk org lain senang je turun berat, smggu blh nampak perubahan. musykil juga, adakah lemak di tubuh saya ni dah terlalu tepu? *sambil geleng kepala laju2*

scary tgk mesin penimbang! menci la.. camane nak buat ni.. maybe mesin tu ralat kot ek.. kena beli yg digital nih.. dulu lepas beranak kan aqeef badan slim je mcm mase bujang.. see....


mase ni aqeef dah 8bulan, g jalan cameron wif my family. jeans tu.. dulu longgar tau.. sekarang? dah mcm pakai legging dah tau x.. nak sarung pun berpeluh2.. sob..sob.. pitam ke x pitam tgk pic ni?

and.... the latest me..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

makin bambam comey kan? 2kali ganda pipi dulu, uwaa!!


~menaip sambil cuba mengawal emosi~


16 comments:

Pn. Zana said...

huhu. sama la kita. tp, sy ni tembam lepas pregnant! maybe sbb x bf kottt. menyesal! :)

MrS. F!zA said...

aah la lain benor dlu ngan skrg..kita dlu pon msa lps beranak trus slim giler..lps tu naik mendadak smpai susah dah nk turun..mcm kebal giler lemak ni

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

samalah kita, dah makin naik bagai di pam2...hu...hu..nak diet tak terdiet2kan

eB ezrin said...

eb bambam gaks dh sbb amik cucuk... hu3....

eima said...

ok la tuh ...
aku suka klu dpt bam bam ..huhu
dah tak larat nk pikul fahim ...

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

ye la..kite perasan pas berhentikan aqeef bf tu badan naik mendadak..

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

uwaa!! degil sungguh lemak ni..syuh! syuh!

ummiaqeef said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

dah cuba tp mcm x berkesan je.. :(

ummiaqeef said...

@eB ezrin

nampak slim je tu, mane ade bambam..hehe

ummiaqeef said...

@eima

camane ko leh kurus je dr dulu ek..jeles i..hehe

Ila said...

apa lagi,jom diet atkins...hehehe

Ummi Eisya&Amani said...

jom diet sama-sama..

♥mama eza♥ said...

mari kiter berdiet..pas aku naik kije jom temankan aku pose...hehehe gerenti ko kurus balik pastu...

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

ala ko dah kurus kan? aku kena puasa 2 bln kot baru leh kurus, hehehe

Ada Dalina said...

xper bett...senang hati!...hehe..caiyok2...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek.. biasa la tu lepas kawen..
sy pun naik gak.. tp menten agi kot.. ;p
jeans masa anak dara leh paka agi, tp sama lol.. ketat r sket..
pepon, selamat mengawal makan yer..
nk diet ni kena strict taw..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize