Tuesday, March 22, 2011

sambal petai kering or sambal kering petai?

semalam balik keje shinnaz kasi petai ngan strawberi. dia holiday di cameron last weekend. ada kisah di sebalik sambal petai ni sebenarnya. last week suami i request sambal petai kering sbb dia ternampak ada petai yg saya beli mase weekend yg lepas-lepas. waktu tu kami text kat hp je waktu keje. disebabkan petai tu saya x sempat nak masak sampai dah kering so saya text balik, mane ade petai? suami reply, haritu ada nampak kat dapur? saya reply lg, petai tu dah x elok, dah kering.. suami breply lg, sbb tu nak sambal petai kering.. cet! perli nampak.. sentap yg x berapa nak sentap, haha.

so disebabkan suami dah request haritu dan dpt pula petai smlm. terus saya cover balik la kekdahnye, hehehe.. smlm mase kupas petai tu, suami tegur, mana datang petai? saya, shinnaz kasi, dia baru balik CH.. sambil kelentung kelentang kat dapur. so, our dinner makan nasi panas + telur mata ngan sambal petai tu je. sedap jugak, 2x tambah. haha. mmg non ado dietnye.. suami g main badminton, balik baru dia makan.


tu dia...sambal petai kering ke sambal kering petai? terliur lg ni..huhu.. gambar ni diambil setelah saya bedal 2x, yg ni tinggal utk suami, ekekekeke..

hambik ko dlm kuali terus! hahaha

gambar strawberi lupa nak snap, ada dlm peti lg. nanti nak pk nak buat ape pada strawberi tu. huhu..thanks shin! rezeki yg dikongsi bersama..

8 comments:

Ila said...

terliur tgk sambal petai

Pn. Zana said...

sedap..:)

eima said...

sedapkan mkn sambal bilis ngan nasi panas ....

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sama-sama. tapi kan stroberi tu kena cepat. takut hari ni pun belum tentu dpt makan. nak sikit sambal petai! ko goreng dulu ke ikan bilis?

ummiaqeef said...

@Ila

tuan punye blog pun terliur jugak,haha..

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

mmg la sedap..hehehe..tekak org kg..

ummiaqeef said...

@eima

sedap + best..makan itu je pun dah cukup..

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

strawberi dah lembik, dpt buat jus je..ikan bilis goreng dulu lah..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize