Tuesday, March 22, 2011

bersifat agresif yang membingungkan..

morning.. pepagi bgn tido tgk dah ujan. patut la sejuk je pg td. 1st of all, thanks to my friends yg doakan aqeef (rujuk entry smlm). balik keje smlm tanye kat teacher, aqeef xde muntah pun kat school. makan ok, susu pun ok.. lega hati saya tp yg buat saya pelik smlm dia jadi agresif dan pendiam. org tanye x nak respond, senyum pun tidak. shinnaz tumpang balik smlm, pastu dia nak tegur sambil pegang aqeef, tp aqeef bertindak agresif dgn menyentap tgn dia. saya tegur pun dia buat mcm tu. mcm² perangai bebudak ni.

sampai kat parking rumah dia start tantrum (buat perangai). ngada² buat suara rengek x nak turun kete. dia ajak g taman permainan tp x nak main pulak. nampak pulak akak jual gula kat pondok tu, nak lolipop belikan la 10sen je. terus pimpin dia balik rumah xde sbuk nak main kat taman. masuk rumah bile abah dia panggil buat x layan je. nak dgn ummi langsung x nak ngan abah. pastu nak duduk kat riba ummi sampai ummi nak mandi pun x bole. tension jugak la last² mase nak masak ptg tu dia pun nak duduk kat dapur sampai habis masak.

tp tgk makan alhamdulillah dah ada selera..makan nasi pastu nak makan biskut lemak cicah milo panas. berselera tgk dia makan sbb smlm langsung x nak makan. bile makan skit kuar balik. sambil tgk tv sambil main bekas air, duk minum air skit² dr setiap botol. padahal nak main bekas air tu je kot. baring kat kite pun serba x kena, nak merengek je. pastu tertido kat sofa depan tv. x lame tido tu dia terjaga mcm mengigau menangis² x tau ape yg dia ckp. dukung x kena, duduk x kena, pujuk pun same. ilang akal dah saya. last² ajak masuk bilik tido pun lg dia melalak. last² pujuk dia bg minum air, popok² peluk² baru dia lelap. kalau hari² mcm ni pitam mak kau..

sume air kat dlm bekas tu dia nak minum..

nota ummiaqeef : adakah dia bersikap begitu disebabkan sesuatu atau perkara normal?

13 comments:

MrS. F!zA said...

aqeef camtu sebab adik tu kot..hihihi

::Mamalyna:: said...

aqeef kembong kut... lyna pernah terjadi camtu, meragam jer, sekali tepuk perut, bunyi tongtong...

eima said...

aku rasa ade something la kat school ... cuba ko tanya die ...
ko jgn tanya cekgu babap die pasti kate tak .. cuba tanya cekgu jentik tinge ..tarik rambut ko tgk die jawab pe ....

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

wah..si manje mengajar cane nak psiko anak.. hehe

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

adik ape? spekulasi betul la..haha

ummiaqeef said...

@::Mamalyna::

xtau pulak tp dia mmg ada time² jadi gitu..selalu bising je dia..smlm moody..

ummiaqeef said...

@eima

haha ko ni..aqeef x pandai ngadu lg la..aku byk kali tanye tp dia senyap je..

ummiaqeef said...

@Mrs. K aka Ibu Hadif

tau xpe..anak dia suke bercerita..anak aku ni kalau tanye dia xde respond..ekekeke..

eima said...

@ummiaqeef

aqeef ngan fahim bkn aqeef lagi besar ke ...
beza 15 hari tu ...

aku paksa fahim sampai die nk ckp ..klu tak selagi tu aku tanya ..die boring kot ..hahah

eima said...

@Mrs. K aka Ibu Hadif

ye la kena la tanya ...
sbb aku bz body ..aku nk tau pe die wat kat skool selagi tak bgtau selagi tu aku tanya ...hahah

Ummi Eisya said...

budak2 ni mmg mcm perangai dia..mmg kena byk sabar la..

ummiaqeef said...

@eima

aqeef x paham lg kalau aku tanye soalan mcm tu,hehe.. dia blm pandai ngadu lg.. beza beberapa mggu je tp fahim lg matured. lain budak lain progressnye.. ;P

ummiaqeef said...

@Ummi Eisya

tu la..dah tahu sgt perangai dia tu. makin besar makin mcm2 akal dia..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize