Monday, March 21, 2011

muntah-muntah?

dari pg smlm asik muntah² je tp x kuar ape. bgn tido smlm dah rase lain mcm, rase perut memulas, terus termuntah. kuar lendir putih je sbb x makan ape². makan x lalu, minum lagi la.. bole masuk air masak je.. mmg lemah giler smlm, melepek je..


eh, eh ape ni? sape yg muntah ni? bukan saya la.. tp aqeef..ekeke. dia bgn tido ckp 'kit yut' (sakit perut). terus dia meluek.. byk kali gak dia muntah sampai ke malam. x tahu pasal ape. nak kata food poisoning, xde pulak dia cirit. nak kata demam, x panas pun badan dia. ptg smlm g klinik, doct kata maybe terkena infection kot dia ada termakan/tertelan sesuatu. ye la, kan kadang kotor² pastu masuk tgn dlm mulut. dapat ubat tahan muntah, angin, selsema dan batuk skali. mujur aqeef suke makan ubat sekarang ni.

tgk pagi td aqeef mcm dah ok skit, xde pulak muntah. dia bgn tido terus nak air ribena ngan makan roti gardenia coklat tu. pg td saya bgn awal masakkan bubur utk aqeef, bekalkan dia g school sbb doct kata kena bg dia mkm bubur. harap² aqeef ok dan x muntah lg.. sedih tgk x mau makan ape dr smlm. makan skit kuar balik. minum skit kuar sampai bawak plastik spare g klinik. dlm kete pun meluek. merah² muka dia. hope aqeef cpt sembuh, jap lg nak call taska nak tanye keadaan aqeef.


amacam, ada bau kedai x? ekekeke..


23 comments:

MrS. F!zA said...

cehhh..igtkan dia yg muntah :p

bau kedai tu sampai sini la..hihihi

eima said...

fahim tak pegi taska ...
dok umah ..

pesal la ngan aqeef ek ...
kesian die...

Mrs. K aka Ibu Hadif said...

ni sebenarnya nak cite pasal anak ke pasal kasut baru? kekeke...

kasut baru tu leh uat entry lain.. so, ari ni dah ade 2 entry... kekeke

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

haha..mak dia nak muntah sbb bau muntah anak dia,ekekeke.. wah,power tu bole bau, hihi..

ummiaqeef said...

@eima

aik,duk ngan sape? ntah la, risau gak tghari kang nak call..

ummiaqeef said...

@Mrs. K aka Ibu Hadif

kasut tu selingan je, ekeke..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wow! kasut baruuu!! 10mins kat Alamanda je da dapat kasut!! kalau ada 60mins? hahahah

Sidratul Muntaha said...

sempat lagi tayang kasut.
sabo jerlah aku.
huhu..
perhaps aqeef cepat baik.
dak ara pun tgh batuk kuat jugak.
mcm nak kuar anak tekak!

Ila said...

la,siannya aqeef..hope ok dah

lien said...

ermm..patut la bau kedai sampai ke sini..hahaha

Myra Jay said...

Kesiannya Aqeef tak sihat..
Harap2 dia cepat sembuh ye kak :)

Diana Din said...

ishh... buat suspen jor...
hope aqeef cpt sembuh...

EiJa ZaQuaN said...

suspen jerk baca..igtkan mama dia td..

anak eija pun ari jumaat malam demam..ari sabtu kalut g klinik.
alhamdullillah hari ni bertambah sihat.

moga aqeef cepat sembuh ye..

Isabel said...

isk, isk...baru ingat nak congrat ke ape..hehe..hope Aqeef will get better soon! =)

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

eleh,jeles? hahaha..

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

mak dia mmg camtu..hehe..hope dia ok,sekarang ni musim selesema batuk kan..

ummiaqeef said...

@Ila

tu la..risau dibuatnye..tq..

ummiaqeef said...

@lien

nipu ar sampai tgkt bawah bau,hahaha

ummiaqeef said...

@Myra Jay

mmg kesian tgk dia smlm..lembik abis..tq..

ummiaqeef said...

@Diana Din

suspen ape? hahaha..tq

ummiaqeef said...

@EiJa ZaQuaN

hehe..saje je bikin suspend..

sekarang musim lah..mcm² penyakit..mintak dijauhkan la penyakit pelik²..

ummiaqeef said...

@Isabel

hehe..tq ye..

eima said...

@ummiaqeef
ateh die ade .. pepagi ateh dh bgn ckp jgn anto ...budak tu lagi la kemain ....

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize