Thursday, March 24, 2011

calciyum choco-berry

aqeef adalah penggemar calciyum. x kisah la yg perasa vanilla, strawberi, mangga, grape or choco-berry. kadang saya pun rasa jugak skit, dap gak.. ekekeke.. yugort dan minuman yogurt tu pun dia suke, x kisah la brand ape pun. layan pic aqeef makan calciyum ni..


 



 

kalau pegi belanja barang rumah mesti beli calciyum ni. x cukup 1 kalau makan, bedal sampai 2 terus. anak uolls suke makan calciyum ni x? elok ke x ek?

6 comments:

eima said...

aku rasa elok je la .. fahim pun suka tp bila die teringin je .. tp stok sentiasa ade ...
die panggey aiskrim sbb aku terpaksa cong die ... die kan ade asthma mana leh mkn ais krim...hahaha

bila tgk aqeef teringat fahim .... sama besarkan diorg ...

Ummiamsyar said...

amsyar mmg suke calcyum n ape2 mknn berkultur ni..tapi ada mslh skit. after sy diary pemakanan dia bila amik makanan berkultur, konfem 2-3 hari lepas tu badan panas dan demam. paling2 pun dia kene batuk n selsema.. lepas tak bg langsung 5 bln berturut2-langsung tak demam or selsema.Bila try bg semula.. still keputusan yg sama-demam, selsema..
so, kitorang wat keputusan sndiri--amsyar alah pada makanan berkultur/berbakteria hidup. sekian. :)

Ila said...

faiz pun suka tp yang air tulah...klau yg macam ni,dia sibuk main2 jer..tp faiz cuma boleh mkn calcium jer,klau brand lain,vitagen ke,yakult ke,mesti dia cirit birit

ummiaqeef said...

@eima

aqeef ckp 'yum'..hehehe..pantang bukak peti ais mmg dia amik.

tu la time antar slalu jumpa time balik jarang bertembung kan..aku slalu lambat..pg td dr jauh dia dah nangis ek..hehe

ummiaqeef said...

@Ummiamsyar

oo ye ke..aqeef ok je setakat ni. x nampak ada alahan makanan..

ummiaqeef said...

@Ila

kalau air tu aqeef suke vitagen. kalau yakult tu masam sgt dia x suke..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize