Monday, January 3, 2011

hari pertama bekerja 2011

salam isnin..

hari ini sepatutnya kita kena bersemangat coz dah 3 hari bermalas-malasan. padahal dah lame cuti rase mcm malas nak bgn pegi keje, haha. sgt tidak bermotivasi ye uolls. x aci sbb suami cuti el. hampeh je.. hari ni ikutkan nak puasa tp lupe nak niat. so, sampai ofis terus beli roti for breakfast. 

3 hari melayan aqeef kat rumah cukup buat saya hampir² nak jg hulk! hehe. ada je keje yg dibuatnye. menyepah no.1, nak org dgr ckp dia, nak teman dia je sepanjang masa, menumpahkan air dan makanan dan yg paling bengang bile dia buat perkara yg kite larang. hangin 1 badan. rase mcm nak masuk dlm batu belah batu bertangku pun ade, haha. tp aqeef jenis yg suka memberontak. kalau kite marah dia suke hempaskan diri kan lantai. so, nak nasihat dia kena berlemah lembut,belai², puji-pujian baru dia nak dgr. see! anak² perlukan perhatian yg lbh dr ibu bapa. x sempat mak nak mintak perhatian lbh dr bapak,ekekeke..

saya rasa x best sbb hp saya masuk bengkel. dlm erti kata lain kena repair. hari jumaat teman suami tukar bateri hp dia. pastu saya bgtau hp ni mcm ade problem coz kalau nak tukar mode silent ke mode general balik auto off. tokey kedai tu kate ade problem pd suiz on off tu. dia kate dlm 2-3 hari gak nak siap. bis tu saya nak pakai hp ape? mujur dah kenal lame ngan tuan kedai coz mmg dr dulu² beli hp kat dia. dia kate sbb dia kenal so dia kasi pinjam hp. tp hp ni tersgt la lembap ye. kalau nak snap gambar, 5 saat baru dia snap. haih! tmpt bateri pun dah kemek². jadi la kan dr xde.. hehe. tetibe rindu kat hp ku..kuikuikui..


~ ni la hp pinjam ~

nota ummiaqeef : selamat bekerja di tahun baru!

5 comments:

mama_auni said...

hehehe...auni pon same suke buat perangai...kat cherating hangen jek...xkire org ramai ke x..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

beli henpon baru! ;p

ummiaqeef said...

@mama_auni

tahu xpe..makin mengada²..

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

non ado lah! pakai je yg tu sampai lebam..haha..

Isaac Tan said...

Happy first day at work !! :)

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize