Thursday, January 6, 2011

anak korang manja lebih ngan sape?

saje nak share kat sini tentang my lil boy, aqeef. dia teramat manja ngan ummi dia,saya lah. x tahu nak buat macamane. kadang kalau dia manja lebih ngan kite, susah pulak nak berenggang. contoh kalau kat rumah nak tgk tv pun nak ummi teman, ummi pasangkan dvd, ummi buatkan susu, ummi suapkan makan, ummi pakaikan pampers, sume ummi. kalau pegi umah sedara mara ke even kat umah MIL dia mesti nak ikut montot saya. kadang malu org tegur asik ikut montot maknye je..nak wat cenggane, dah dia mcm itu.

kadang abah nak duduk sebelah ummi pun dia x kasi. letak tgn kat ummi pun dia tolak. apetah lagi nak romantik² skit, ekekeke. mmg dia smack down abah dia kalau abah dia berani nak dengki² ummi dia. abah pulak jenis suke menyakat. hehe. bising lah! saya x suke dia nangis² kalau abah dia usik. budak tu diam, x yah la diusik. hehe. tp rasa bangga juga coz ada protection dr anak and lawak pun ado.

td chating² sama abah aqeef. dia cakap, 'pagi td aqeef tarik² b nak peluk..kuat dia tarik..tibe² dia bukak mata terus dia lepas..dia bangun terus kuar bilik..lawak tul la.. hehe'

see? saya x tipu ok. mmg aqeef x suke peluk abah dia,hehe. dia suke peluk saya je. ekekekee..

~ini lah budak bucuk manja saya tu..aqeef dan cousin,aqasya~

 nota ummiaqeef : org kate kalau manja sgt kena bg adik kan? ekekekeke..


13 comments:

MRS. K said...

apa tunggu lagi?

Pn. Zana said...

kalu cite pasal Ammar, dia kat rumah rapat n manja ngan sy. kalu kat luar ngan ayah die. cm ne tuh?haha. sy pun x reti nak explain. haha

Sidratul Muntaha said...

setot?
dgn babah dia mmg manja
time pantang dulu seminggu sekali jer jumpa
tpi asal bpk dia blik
tido sama
huhuuh
smpai la ni sume nak babah
nak mkn baha
minum babah
cebok berak pun babah
huhuhu

Ummi Eisya said...

emm slalu anak2 ni memang rapat ngan ibu diakan..sama la ngan anak2 daku..

eima said...

lawak tul la ...
fahim dedua die manja..tp klu mama ade die tak mo dgr cakap ...eeiii

dok ngan abah ke nenek ke ..mmg behave je ...

mama_auni said...

anak aku rapat ngan ayah die kot..ke balance..hehehe

ummiaqeef said...

@MRS. K

tunggu ape? hehehe...

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

same la..kalau kat rumah manja ngan saya. tp kalau nak g jalan ke cpt² g kat abah dia nak ikut..

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

senang la camtu,kite leh wat keje tanpa gangguan. ni skit2 nak ummi,kite tgh masak ke msti nak ummi jugak yg buatkan..

ummiaqeef said...

@Ummi Eisya

depends jugak. ada yg manja ngan mak,ade ngan bapak kan..hehe

ummiaqeef said...

@eima

ok la mcm tu..balance..hehe

ummiaqeef said...

@mama_auni

tunggu kuar adik tu nanti,sure dia kekurangan kasih sayang mama dia..ekekekeke..

Ila said...

faiz pun rapat ngan mamanya..sbb tu tido mesti bwh ketiak mamanya...tak boleh mama nak privacy sikit tp klau balik kg,jumpa kawan,dia lupa mamanya ni....heheheh

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize