Thursday, November 11, 2010

percubaan kedua berhasil!

kesinambungan dari entry semalam, saya nak update 2nd trial aqeef tanpa BF..hehe..semalam balik keje kan,dia x cari pun. dia sibuk main² pastu ikut saya kat dapur. tgk saya masak. x lame abah dia balik,terus main dgn abah dia pulak. mlm pun same,kadang² tu mase dia dah mengantuk ada juga dia hug saya dan baring² kat saya. saya layankan je la.

ada tu saya tanye, nak 'nenen'? dia kate, 'tanak'..ok,mesti dia dah mark, 'nenen' pedas..hehe..hampir berjaya! mlm smlm dia langsung x nak susu botol kan? mlm tadi dia nak! saya buat sikit je 5oz, tu pun dia minum x habis.waktu tido pun ada jaga² jugak. saya sediakan air masak dlm botol. dia x nak air masak lah.

mungkin mase tido dia mamai² dan dia nak BF. tp saya ckp lg,pedas la. x jadi niat dia. dlm 2-3 kali jugak dia mamai dan nak terBF. tp saya ckp lg. sian kan? tp saya mau keraskan  hati sampai dia x mintak x nak langsung. hehe. tp kan,salah ke tindakan saya ni? incik hubby kate,nanti kan dia pandai berhenti sendiri. tp bila? 3thn? 4thn? hadoi! ngeh..ngeh..so,kite tungguuuuu!!!

5 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

wa,hebatnye..!nk try kt zakwan jugak la..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

cube la..mane tau berhasil..hehe

Sidratul Muntaha said...

dia benti sendiri bila aok pregnant lagi laaa..
takper bg ank susu tu weih..
time setot dulu adik dia dlm perut 4 bulan last bagi smbil umpan formula
tpi lelama dai tak nak sebab rasa dah lain.
tak cedap dia kata.
klu tetek tu bengkak lagi..tu rezeki anak lagi tu..
tpi terpulanglah...

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

oo ye ke..ni pun bengkak dah ni sbb dia x minum..ehehe..xpela,saje nak try..

Junebunga said...

norzy,
too early la utk aqeef terpaksa weaning secara terancang oleh ummi dia..just menyusukan mlm pun bole..if dh 3-4 tahun tu rase mcm reasonable la kot..sowi if kata2 jun menyinggung..tapi itulah cara terbaik. now ur B bengkak sure sakit..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize