Wednesday, November 10, 2010

cubaan pertama berhasil!

saya bertekad untuk stopkan BF pada aqeef.. giler kejam x saya? saya nak train dia dr skarang coz umo pun dah 2thn 2bln. dia bukan nak susu sgt pun,cume gian nak ngempeng (bahasa jawa) je..ptg semalam saya lumurkan dgn bwg putih yg dibelah 2. bile dia BF tu terus terbantut dan buat muka semacam.sian tau,dia kate 'dah'(pedas)..terus bg air masak kat dia..

pastu malam bese dia akan ngempeng kejap² tp saya kate pedas,nak ke? terus x jadi dia nak meneruskan niat dia. nak buat susu botol dia x mau. sampai la dia nak tido,x senang duduk tau dia. saya kene keraskan hati jugak. last² dia pusing kiri pusing kanan atas sofa tu terus terlelap. then mase tido dlm bilik pun dia ade jage² jugak,saya ckp pedas,nak ke? dia x jadi lg..last skali saya bg air masak dlm botol baru dia minum. kul 4.45pg saya sedar buat susu dlm botol tp dia x mau minum sampai pagi. pity him.. :(

bile bgn tido tu dia mcm moody skit. lepas tu baru dia ok. excited dia nak kuar rumah pg td,saya ingat dia semangat nak g umah babysitter,rupenye dia nak g taman. adoi,ade ke nak g taman pepagi buta? harusla dukung dia terus, kalau x, mau dia berguling kat jalan tu..haiya! hari ni nak try lg,sampai dia x nak dah. hope saya berjaya.. cian kat budak ni kan?


 wif mucung mouth..

 the botak boy..

 mcm ni la rupa dia kalau merengek..

 makanan yg penuh dlm mulut..


nota ummiaqeef : b****t saya bengkak pulak coz dia x nyusu..adusss!


10 comments:

mrs zach said...

lepas ni..ko bubuh sirap plak. tak pun asam jawa. ko cakap laa 'nenen' ko sakit..sambil berlakon muka sakit. ihikss

Nad @ MamaZakwan said...

sudah berjaya ye?ala..
Zakwan masih tak berjaya lagi ni, adeyh..!
mmg btul pun, bukan die nak nyusu..nak ngempeng je..

wan sujaihah said...

ha nak berjaya dah kak..boleh tu...usaha lagi

ummiaqeef said...

@mrs zach

aku dah pernah buat tu tp x menjadi. mase b***** aku berdarah pun dia pegi lap ngan tisu je,pastu sambung balik..hahahaha..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

itu la tu,saje dia je tu..sebenarnye dia dah gian. bole je pun x BF..tp sian kat dia la coz xnak menyusu pulak..

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

insyaAllah...hopefully berjaya!

aku mama chami said...

rozi ok gak ko brentikan dia awal..mana tau nanti ada baby pulak..nanti berebut.

S.L.A.S. said...

hahahha..aku x berjaya mengeraskan hati...dh bagi balik...

ummiaqeef said...

@aku mama chami

itu la niat sebenar..hehehehe

ummiaqeef said...

@S.L.A.S.

aku rase nak keraskan hati ni.pejam mata je la..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize