Tuesday, November 2, 2010

i'm old enough!

saya suka tgk rancangan i'm old enough ni kat tv3 setiap ahad kul 6 ptg kalau x silap saya. rancangan ni dr jepun yg mana ibu bapa kpd anak² kecil berumur 2thn ke atas nak melatih anak mereka berdikari. negara jepun ni mmg selamat dan kanak² dibenarkan keluar sendiri ke kedai tanpa pengawasan org dewasa. cute lah tgk dak kecik petah bercakap dan dpt jalankan tugasan yg ibu bapa mereka berikan. dlm rancangan ni mmg ade cameraman² yg ditugaskan utk ikut mereka nak rakamkan tugasan yg diberi dan secara x langsung mengawasi mereka semasa menjalankan tugasan tu. owh,ayat sungguh skema ok!

kalau uolls pernah tgk mungkin tau kot,saya suke tgk sbb comel la diorg kecik² lg dah pandai pegi kedai sendiri,or pegi mane² yg ibu bapa mereka suruh. kalau kat malaysia ni bahaya tau. mcm² yg akan berlaku, don't try this at home! layan la video² ni,1 video tu x cukup ade sambungan lg 1..hehe..harap bersabar utk loading video ye..agak lemb skit..hihi






suke tgk dak pompuan 2 org tu,kemain lg g soping cam org tua..hehe..last² x larat nak bawak brg,mak suh beli lain,dia beli lain..haha..comel giler!


nota ummiaqeef : kalau la kat malaysia ni budak kecik gitu bijak² cam budak kat jepun kan? senang nak suh aqeef g sendiri umah pengasuh,hahaha..



4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kat sini susah kot nak buat gitu...takut karang kene culik pulak, huhu!

mama_auni said...

aku pon suke tgk cite neh..comey jek g beli barang, ajak kawan reramai lak tuh...hahaha..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

tu la pasal..hehe

ummiaqeef said...

@mama_auni

comei kan diorg ni..kecik2 dh petah bercakap..geram je..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize