Tuesday, November 23, 2010

budak ni kalau dpt layan citer kegemaran.....

petang td pegi pasar, siap bawak troli pasar siap2.
mule pegi bahagian makanan..pastu buah..sayur..dan lauk...
mujur ade troli walaupun jalan di batu-batu yg agak mengganggu.
bawa duit RM60 ++ dan balance cuma ++
yg RM60 sudah digunakan? apakah??

suami lepas maghrib sudah keluar p main badminton.
wah,kerap bersukan sekarang. saya?
mcm biase,layan anak sambil FBing..blogging..hihi..
aqeef asik kacau je,dah 2kali asik off laptop ni..Grrrrr!
saya cari alternatif lain nak suruh dia diam..haha..giler kejam mak dia..
teka dia sedang apakah?


 mcm2 style ado..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 ni style lain pulak..

kejam x? buka cd backkom nak suruh dia diam tgk tv.
tp terganggu juga ye sbb dia asik panggil je suruh tgk same. haih!
kejap2, 'mi..abish.....' (ummi,abis...)
saya,'ade lg...tu ha..(sambil tunjuk kat tv)..mcm tu la dialog dia berulang2 laki..
letih dah ni..kalau ade 100siri,100kali la saya kena ulang ayat yg same..??????
citer ni ade 104siri,tiap siri dlm 10min je kot.
abis je sambung siri lain-sambung lagi-dan-lagi..
sampai habis 1 cd..ade 2 cd dlm tu..

alamak,terbau something la...
rupenye aqeef poo-poo sambil tgk backkom! (sila rujuk pic pertama)
arrggghhh! spoiled betul la. nak cebok pun dia x mau..
dgn aqeef kena slow talk, ckp camni :
'jom cebok dulu,nanti backkom tunggu' (sambil pausekan cd)
baru la dia nak pegi..hehe..
bg sesiapa yg punya masalah cam saya ni bole la try taktik ni k..
k la..mau cebokkan aqeef..daaa!!

 

6 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sempatttttt..hahaha...g cebok lahhh!

Sidratul Muntaha said...

untung aqeef nak
setot?!
hampeh..
seb baek aku ni beso.
aku dukung jer!
tahu plak kat bilik mandi takmo kuar sbb nest main air!
hampeh sungguh.
komputer jgn citer arr..
asal balik nursery jer..
lepas upin ipin,pergi layan super junior
abis super junior adira plak
pastu smbung lagi maher zain
serabut kepala aku.
last2 aku tgk topshot dgn masterchef..
last aku aku bengang tak abis,
aku tido dengan Ara!
ahaha.padan muka aku kalah dgn budak tong gas tu!

l y n n a s h a a r i said...

hye ummi aqeef..syoknye aqeef tgk tv :)

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

hahahaha...dia skang ni payah nak cebok weh..nak main je kejenye..kena pancing2 skit baru dia nak..

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

haha..mcm² la..kalau ade anak sorg ni tu yg payah,kena layan dia je..hehehe..

ummiaqeef said...

@l y n n a s h a a r i

dia kalau dpt tgk citer faberet mmg mcm itu..x pk menda lain dah..terpacak dpn tv..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize