Friday, October 8, 2010

smlm mc..hari ni dah sihat..

smlm saya dah xde sgt cherry-berry tp perut memulas² je..
mmg x tahan btl time dia mencucuk² tu mcm nak beranak pun ado..haha..
saya lagi suke pegi klinik private sbb dah set kat mind yg klinik kerajaan kene Q lame..
rupenye kat klinik private pun kene Q lame jugak..
1jam - 1jam setengah jugak la kene Q..hambik kau!

incik hubby pun mc,sakit kepala..
bile aqeef gaduh dgn kanak² lain di situ rebutkan rocking horse terus darah incik hubby naik!
bila check high pressure, high blood!
kalau tau,tinggalkan aqeef kat umah babysitter..
disebabkan aqeef ckp,'nanak'(read as taknak!) sambil geleng kepala bile saya ck nak hantar dia pegi umah nenek (babysitter),terus x sampai hati..

mase doct check saya,dia check perut pakai stetoskop..
doct dgr bunyi ape? angin ke baby? cait! hahahaha...

doct : awak pregnant ke?
saya : hah? (tercengang)
doct : last period bile?
saya : ambil hp sbb dlm kalendar ade catit..kikikiki...
doct : ingat x?
saya : ade catit dlm hp ni..(sengih malu)..(sambil bgtau tarikh last month)
doct : owh...kalau mcm tu xde lagi....
saya : (dlm hati kate doct ni nak check perut ke check pregnant?)
doct : seperti memahami kata hari saya,dia cpt2 ckp,saya kena tahu tu..
saya : +ve thinking (mesti sbb nak bg ubat kan..hahaha)

tp doct tu offer saya cucuk kat punggung (opsss...)
kesannye saya sgtla mengantuk dan sakit pun dah berkurangan...
bahananye terpaksa tunggu lame juga + bil = RM60..rasakan!
dan alhamdulillah,berkat saya mkn ubat..oh ya,saya x suke mkn ubat tp terpaksa jugak..
kebiasaannye saya mkn ubat utk 2 hari je..

sebenarnye nak buat entry pendek je tp dah jadi melalut pulak..
k la...hari ni ade makan² lagi...tp saya takut nak makan..
dan tghari ni ade date dgn mama_auni..hihi.....daaa...




2 comments:

Ada Dalina said...

hahahah..ingatkan +ve tadikk..
:P

ummiaqeef said...

@Ada Dalina

blm check mengandung lg...hehehe..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize