Tuesday, October 5, 2010

rutin harian bersama aqeef..

sekarang ni aqeef dh pandai ajak pegi taman pagi²..
saya kate ade cicak kat situ,dia buat xtau je..
kalau kat umah dia degil² saya ckp cicak, mmg lintang pukang dia lari..
bukan nak menakutkan dia,cume bile dia xnak ikut ckp terpaksa la buat mcm tu..
supaya dia diam..taktik berkesan pada anak yg takutkan sesuatu..

bile sampai kat umah pengasuh dia dah ready pegang kaki saya..
bila saya melangkah,makin kuat dia pegang sambil menangis² manja..
saya terpaksa bg kat pengasuh dan berlalu pergi sambil berlari² anak..(mcm drama² kat tv tu)
sampai dekat lift pun dgr lagi suara merdu dia tu..

bile balik pulak,nampak je saya bukak pintu terus dia kejar..
suka la sbb dia tau kalau balik mesti dpt pegi kedai..
mmg dia akan paksa saya ikut dia pegi kedai beli aiskrim..
si auni rakan sepengasuh akan jalan same² turun dr lift..
bile nak berpisah ke rumah masing² mule la berdrama king kat situ jugak..
terpaksa pujuk dia ckp mcm²..
last skali terpaksa dukung dia sbb kalau x nanti dia nak singgah kat taman..

camtu la rutin dia hari²..
blm citer time dia berkemas,main smack down,paksa org layan dia lg tu..hahaha
sampai abah dia nak bace majalah pun dia bg kat saya majalah tu sbb suruh abah layan dia..
mmg bijak..bijak..sapa syg ummi? dia angkat tgn..
dulu² ajar dia anggota badan..

mata mana?
aqeef,'kelip²kan mata dia'
idung?
diam je sengih sbb dah lupe..ceh!
mulut?
tunjuk bibir..
gigi?
ketap² gigi..
tangan?
tepuk² tangan..
kaki?
hentak² kaki..
t*t*k?
tunjuk ummi punye...
ummi,'!@#$%^&*

skarang ni dia dah 2thn masih BF dgn saya dan saya rasa mcm nak stopkan..
walaupun dia cume BF time balik keje sampai pg sblm pegi keje..
sape ade petua² menarik,sila kongsi bersama..


nota ummiaqeef : majalah yg dimaksudkan kat atas tu ialah majalah gila kereta bulan oktober 2010. abah aqeef masuk majalah bulan ni..hehehe....the quicksilver..teruja aqeef nampak abah dia dlm buku..ekekekeke...

4 comments:

mama_auni said...

hahaha..dram king tu xtahan...

ummiaqeef said...

@mama_auni

smlm seb baik ade aiskrim bole lekakan dia..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ala! tak sempat nak tengok gambar amin dalam majalah! ish!

ummiaqeef said...

hehehe....nak sign autograf x? hahahaha

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize