Wednesday, October 13, 2010

potty..potty train?

hari ni saya rasa janggal skit la sbb pakai tudung bawal. sebelum ni tudung ala² ariani tu je tiap² hari. hihi..sebenarnya saya nak citer pasal malam semalam kat rumah. si aqeef nak poo poo dia biase cangkung je n poo poo dlm diapers. tp smlm dia baru cangkung tu sambil pandang saya dan ckp,'mi (ummi)..yak'..saya ajak dia pegi poo poo kat toilet konon nak train dia la..mcm ini :

cumelnye siap pegang hp!

bersemangat saya bukak diapers dia dan tenggekkan dia kat toilet bowl tu. dgn harapan dia akan poo poo kat toilet bowl tu la..mcm² gaya saya buat sambil pegang dia. hasilnye?

.

.

.

.


hasilnya,non ado! mungkin proses itu terbantut sbb kaedah baru! biase kan terus je poo poo x perlu bukak² diapers..haih! rugi tau diapers tu,xkan la dah bukak nak pakaikan balik. sbb ade pee dia kat situ dah..rasa mcm nak beli ini je. 


yg ini saya survey kat mybbstore baru RM7.90. haha. ntah² makin x lalu si aqeef nak poo poo dlm tu..saya jakun sbb mase saya kecik² dulu xde pun menda ni..harap aqeef cpt² ckp dgn lancar dan bole la dia bgtau nak pee ke nak poo ke..train dr skarang..jimat diapers tau! ade lg misi yang belum dicapai.. ha? misi apakah? bukan misi nurse tu ye..mission impossible! hehehe.. tungguuuuu!!!

nota ummiaqeef : hari ni je dah 3 style saya buat pakai tudung bawal ni tau..haih!

9 comments:

mama_auni said...

aah kan..aku pon jakun jugak tgk dulu..hehehe...
auni kalo pas cebok kencing ke berak ke kat toilet pastu kalo lmbt pakai pampers,ternyata die akan pee je kat mane2 die suke...adoii

Nad @ MamaZakwan said...

sama la dgn zakwan, huhu!! kene guna kedah cuba jaya ni, hehe

ummiaqeef said...

@mama_auni

ish,auni ni sungguh x sopan tau gugurl buat mcm tu! ehehehe

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

itu la..kena train dah dr skarang..

LyNn HaMzAh said...

kena cuba selalu...insyaallah nanti akan berjaya juga....

Ummi Eisya said...

daku pun dah nak mula train eisya..

ummiaqeef said...

@LyNn HaMzAh

tq..tgh try n error ni..hihi

ummiaqeef said...

@Ummi Eisya

hope diorg cpt belajar...

Ada Dalina said...

bett, aku pon tgh penin nak train ayrissa nih..
huhu....
ajak dia masuk tanda berak suh cangkung dia xreti..xkuar lak "harta karun" dia tu..sbb dia biasa berak smbil berdiri pastu tonggeng sket..hahaha...jenuh gak ni nk train nih...adoiii!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize