Thursday, October 14, 2010

sup tulang mabeles!

mood nak memasak ni kadang² ikut musim. kalau musim mim alif lam sin tu mmg non ado la,tapau sudah. atau guna cara makan-apa-yg-ado..hari selasa baru ni saya pegi pasar tani dan teringin nak buat sup tulang. beli 1/2kg je. kat rumah ade 3org sajork. semalam la semangat nak buat. menu cuma nasi putih + sup tulang panas² dr dapur ummiaqeef..

nampaknya aqeef sgt suka sup tulang. blm sempat saya nak hidang,dia dah mintak mangkuk dia. saya isi nasi dan isi lembu tu + kuah sup. saya blm sempat maghrib lg dia dah nak makan. bg task kat abah aqeef utk suap aqeef,sbb kalau dia suap mmg yg bertabur lg byk dr yg suap ke mulut. hehe. saya makan sup tulang sajork kes malas makan nasi. menu yg tidak sihat di opis smlm buat saya jadi begini. pagi dah makan nasi berlauk,tengahari tu makan nasi + lauk. haih! patut la jeans dah ketat..cait!

kuah sup kurang kick bile x campur cili padi ketuk + perahan limau nipis. hirup sup sambil gigit² daging di tulang-temulang lembu tu..fuh! mabeles! aqeef join sekaki sampai tambah 3 kali.. ada balance skit lg saya simpan dlm fridge,balik ni panas kan balik pastu macam nak buat sambal sotong. terliur dah ni...hihi..

sup daging mabeles!


nota ummiaqeef : sakit kepala la,ade kejadian memalukan / memilukan yg terjadi td.. nanti citer!

6 comments:

mama_auni said...

bestnyer..teringin pulak..nti nk buat jugak arr..tgu beli tulang...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

nak buat jugak lah. terliur gueh! tapi nak nonton malam nie. balik wayang gueh mahu buat! masa tu kita supper ye..;p

wan sujaihah said...

laa sama la anak kita..klu sup memang bertambah :)

ummiaqeef said...

@mama_auni

ala,ape susah..pakai je tulang ko skit ngan e..hehehehe

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

haha...sedap beb..lembut giler isinye...aqeef pegang isi daging tu 2 belah tgn.yg sebelah lg dia sayang nak habiskan..hahaha

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

itu la..dia suka sup..kalau lain² kureng skit la..nak buat sup hari jemu pulak.. hehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize