Friday, October 15, 2010

mau berpisah? any idea?

salam..

wah,tajuk entry tak hengat! hari ni lambat skit update,dah tenghari. ade keje yg perlu disettlekan,kena utamakan keje dulu ye..hehe.. owh,lupa pula, dlm entry yg lepas saya ada bagitau yg saya ada mision impossible kan..haha. apakah? sebenarnya saya bercadang nak stopkan BF kat aqeef. dia pun dah masuk 2thn 1bulan,so ingat nak pisahkan susu dgn saya. memandangkan aqeef dah 2thn walaupun dia bukan eksklusif BF,tp balik keje sampai tido tu mmg dia cari saya la..hehe..botol mmg time siang je ok.


setakat ni saya ada gak try n error. ade sekali tu saya letak ubat yg agak pahit. bile dia nak BF tu,mmg rase x sedap la dan melekit ubat tu,dia x jadi nak BF. terus tido tp bila terjage² tu dia x sedar dah,mmg selamber je dia BF kejap sampai terlelap balik. pernah jugak saya letak asam jawa, tp dia tgh nangis² mase tu,mungkin x terasa asam tu. selamber jugak dia BF sampai terlelap. kadang tu saya pk dia bukan nak minum sgt susu tu,sbb x byk pun. cuma dia dah ketagih kot..hahahahaha..(sensored gitu)..

mintak tlg kengkawan yg ade idea camane nak buat supaya dia stop ye. ade sorg kawan bgtau suruh letak bawang putih tp blm torai lg. or kena tunggu dia stop sendiri ye? pst..pst..lagi pun saya dan incik hubby ade plan nak bg adik kat aqeef. hehe. tu yg nak cuba pisahkan susu dgn saya. hihi..

k la...mau kuar lunch..daaaaa...


6 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

persoalan yg sama ni..sama2 la kite pk2 kan dan renung2kan..hemm...

wan sujaihah said...

wah bagus la akak..still bf :)

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

hihi..nanti kalau ade berita gembira bgtau tau..hehe

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

dah besar ni payah pulak nak stop,hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

no idea lol..tapi nak tanya..amin ngn susu tak pisahkan ke ?? ;p

laallalalalala~

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

haha...apak dia pisah susu sejak aqeef lahir lg..lalalalalala...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize