Monday, October 11, 2010

kerenah anak yg buat kite suka dan duka...

phew! sedar x sedar duk buat keje tgk jam dah kul 4.15pm..huhu..bile sibuk ni terasa masa cepat berlalu..cewah..hari ni mcm malas nak masak je..erm,mau makan apakah? stok lauk pun dah habis,esok bole soping kat pasar tani..weehoo...

duduk rumah 2 hari weekend baru ni buat saya migrain! eh,saya xde migrain la,cuma fenin² lalat je dgn kerenah anak bujang saya tu..camane ye dia duduk almost 5 hari bekerja kat rumah pengasuh..kita yg jage dia full time weekend pun dah fenin! mane x tanye, kejap² buat tumpah air, bawak tupperware kat dlm kabinet dapur tu ke depan tv, main isi² mainan dia, baling sane baling sini, buat sepah dan sorok barang bawah sofa n kabinet tv..sepah² kan kain baju yg dah kering..silap hari bulan saya transform jadi hulk!

tp walaupun dia buat kite marah, ade jugak sesuatu yg menghiburkan saya..seperti gambar di bawah :

org iron baju,dia iron menda ni..kikikiki...
tapi AWAS! pastikan elektrik di switch OFF ye..
pesanan hemat masyarakat ini dibawakan khas oleh ummiaqeef.. ;P


nota ummiaqeef : balik ni nak goreng balance cucur adabi haritu la..'kami dah pulang emak buat cucur,mudah saja tambah air.......' (sambung sendiri la ye) ekekekekeke...

6 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah anak bujang nak nolong ni...comei je dia cam muka tak bersalah dok gosok menan tu ek

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wahhh! rajinnya aqeef!!!! tak payah auntie hantar baju kat dobi..hehe...

say no to child abuse!

mamamarissa said...

tau tak per, igtkan aku sorang jer yg pk cam tue...maknanya, pengasuh diaorg mmg hebat la kan...hahaha!!!!

ummiaqeef said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥

dia mmg suke buat x bersalah kalau buat salah..hahahaha

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

tinggal lagi dia blm pandai iron baju betul2 je..kalau dah pandai senang aku mintak tlg dia..ummi dia pemalas! hahahaha..

p/s : i x dera dia ok! mintak tlg je..ekekekeke..

ummiaqeef said...

@mamamarissa

ye betul...kite jg sorg je bergusti,dia yg jage sampai 4-5 org..i wonder how! hehehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize