Wednesday, April 14, 2010

wah..teruja bile jumpe blogger..hihi...

semalam di opis ku ade meeting puspanita semestinya ada jualan di situ..
ku berjalan dr 1 booth ke booth yg lain..
jap lg terpandang kat 1 sudut tepi ade booth pakaian kanak²..
bile terpandang owner booth tu rase cam pernah nmpk je..
hati teragak-agak nak tergur takut salah org..
bile singgah kat booth tu berminat kat 1 pants utk aqeef..
mase tanye rege tu terus beranikan diri tegur owner booth tu..

aku : err...blogger ke?
blogger : ha'ah..camane leh tau?
aku : saya blogger juga, pernah terbace blog aritu..
blogger : oo ye ke? (expresi muke terkejut,hehe)
aku : kak jue kan? (aku sesuke je panggil org akak sbb aku perasan muda..haha)
blogger : ha'ah..eh..kenal ye..(sambil tersipu²)
aku : agak² je sbb dah lame x bace blog tu..pernah blogwalking b4 ni..
blogger : ooo..blog name ape ye?
aku : ummiaqeef.blogspot..
blogger : ok..(sambil bertanya spelling address blog aku dan bg bungkusan pants yg aku beli)
aku : erm,xtau pulak ade blog jual baju baby?
blogger : ade..x perasan ek..
aku : x perasan pulak..hehe..ok la,tq ye..
blogger : (tersenyum dgn tgn berbalut n tergantung)
(baru ku tahu rupenye tgn dia patah sbb jatuh terpelecok,pity her)

x sangka aku boleh tegur dia..haha..naik opis terus buka blog jue aka ibu iman zafran tu,rupenye bawah aku setahun,sesuke je panggil org akak..haha..selalu je aku terkene camtu..sebelum ni terbace entry kat blog shinnaz pasal artis??blogger?? dan pasal haizi aka suami shinnaz tegur blogger juga di entry ini.. glamour juga jadi blogger ye tp mungkin aku tidak la se'glamour' blogger² tegar yg lain..hehe..ape² pun salam perkenalan utk jue tu..leh la dpt diskaun lg kalau beli baju baby ye..hehe..jgn marah..

6 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

glemmer tau ahkak geli-geli tuh. suka baca belog dia. coz cara penulisan dia mmg tip top! tergoda ai!

Mummy Chubby said...

haha...main terjah je tegur org..mesti ummiaqeef nih ceria jer..mummy kat opis pn, kwn2 dah pggl "woi! mummy chubby, jom gi makan"...smpi camtu skali bile dah addict blogging.smpikan bdk HR siap tanye mummy, "kite x sabar nak tgk new entry akak"...glamer mak okeh! hahahaaaaa...

ummiaqeef said...

shinnaz ~ tu la kadang2 kite addict kat blog org tu sampai tiap2 hari nak bace kan..hehe..aku pung ade suke bace 1 blog tu,ayat dia sempoi dan lawak..i like....kadang2 tergelak sorg2..haha..

mummy chubby ~ hehe..saje je suke terjah blog org..lgpun mummy chubby ade wat contest kan..nak join tp xde la gambar preggy yg vogeh..hehe

Mummy Chubby said...

hehe...sume ckp xde gmbr yg vogeh...padahal mummy soh anak mummy yg cabut undi nant..senang cite ikut nasib.

ummiaqeef said...

oo ye ke..nti la punggah balik gambar2 lame..kalau ade rezeki bole la join ye..tq..

ummiaqeef said...

oo ye ke..nti la punggah balik gambar2 lame..kalau ade rezeki bole la join ye..tq..

p/s : agak2 bole sabotaj x anak mummy biar cabut nama kite..hehehe..jgn mare..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize