Monday, July 13, 2009

tag dr kak yong

tetibe je rajin lak aku nak menghapdet blog..saje je nak jawab tag dr kak yong ni..selalunye malas je nak jawab tp arini kerajinan mengatasi kemalasan..huhu..(dah simpan kat draft tp x posting lg)


1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???ye laaa..kekadang keliru gak
nih...klu dah tau...nak save,lpas ni mudah la nk ingat...he2...
name singkatan = rozie..dok kat putrajaya..tp asal johor..


2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???..biasa kol berapa??lama tak?

hari² waktu bekerja (8.00am - 5.00 pm) sbb sambil keje sambil berblogging..--> mampus kalau bos aku tau! kalau kat umah tu kadang² je time free n xde wat pe..


3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
tengok komen..pastu jengah² blog kengkawan yg dah hapdet..pastu kalau free surfing la web² lain..sambil check emel n chatting..(tp keje still jalan okey)


4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....?he2

setakat ni x pernah ku abaikan keje yg ado..tp kalau kat umah tu susah skit nak berblogging dgn aman sbb si kecik kat uma tu suke mengaco..kene online time tgh mlm ke baru aman skit kalau boring² tu..atau pun time si kecik tu tido ke..kalau x mmg x senang la..tp besenye time keje dah settle sbb nti byk pulak keje yg tertangguh..


5. Macamana cara korang masak maggie ek???

bese aku suke tumis bawang dulu pastu masuk kan air - maggie - masukkan perencah tp separuh je sbb hubby ku x bg masukkan sumer..pastu pecahkan telur - sayur² ke - pastu campak la cili api skit..huh..berapi..


****Cara-cara memasak maggie yang betul daripada mamadanish..memang lepas nie aku akan ikut cara ni....thanx mamaD for the info...so, uols harap kita jadikan sebagai panduan....layannnnnnn
Aku penah terbaca artikel cara2 masak maggie yg betul...patutla selama ni ramai kata maggie tu tak elok....rupenya klu kita betul cara masaknya...takde la tak elok sangat maggie tu...heheee..
caranya mcm ni...untuk masak maggie kari la..yg berkuah tu teutamanya...
mula2 panaskan air dulu...
bila dah mgelegak...masukkan mee
(biasa kita terus masukkan perencah kan...salah tu...bahaya!!!!!)
sebenarnya air rebusan mee tu lah yg bahaya tau...sepatutnya korang kena buang dulu air maggie tu...tos...
masukkan air panas yg baru bersama2 maggie tu...JGN SAMPAI air tu mgelegak!!!masukkan perencah maggie dgn sir panas...jgn sampai air tu mengelegak baru nak masukkan perencah...bahaya....
mcm ni lah cara2 masak maggie yg betul.......lepas ni korang buat cara yg betul tau..kalau tak rosak la sistem badan kita bila hirup air rebusan mee tu...hehee...

6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????
aku ade bgtau sblm ni suh jenguk² tp dier tu bukan la minat sgt mende² ni..xtau la pas² tu ade x dier bace..kalau bace mesti malu kan..hehe..

seterusnya tag ini nak dipaskan kepada :
  1. iza
  2. shinnaz
  3. ibuhaikal
  4. dan anda yang sedang membaca n3 ini...


2 comments:

kakyong said...

wahhhh.. pandai... dah siap kojer sekolah... :)

ummiaqeef said...

hehe..yg senang2 leh la wat..huhu

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize