Friday, July 10, 2009

aqeef @ home

semalam aku cuti sbb pengasuh aqeef ade hal nak di settlekan..sepanjang dgn aqeef di rumah mcm bese la xtvt dier yg susah nak di kawal itew merumitkan aku utk melakukan keje² umah yg sepatutnye aku selesaikan semasa ade waktu kelapangan..aku wat bekpes pg yg simple iaitu telur separuh masak + nugget + air nestum utk aku lerr..tp share ngan aqeef..hehe..abah dier pun cuti sebenarnye tp seawal pg same time org p keje dier dah kuar me'repair' kete dier yg aku xtau ape lg dier nak repair..aktiviti aku mengemas rumah sprt cuci kain baju, sapu lantai, kemas dapur, lipat kain baju yg dah kering dsb terpaksa diselangseli kan dgn melayan aqeef yg x senang duduk kalo aku bergerak ke sana ke mari..pastu aku masak la makanan aqeef & lunch aku skali (menu yg amat simple skali-nasi + ikan kerisi berlada + telur dadar) tp terpaksa mengusung aqeef skali ke dapur memandangkan dier agak x gemar duk sorg² tanpa melihat kelibat aku di depan mata..aku ingatkan abah dier balik tghari rupenye sampai ke malam..sedih jgk aku sbb sblm tu dier dah janji nak bawak kami ke nilai cari baju raye..adeh..sampai sudah aku duk umah je ngan aqeef..sabar je la..sempat jgk aku men'snap' seba sedikit pic aqeef yg nakal di rumah smlm..hehe..inilah dier..

~budak nakal & xmo duk diam~

p/s : saje nak wat entry ni sbb nak tgk sticky mode kat atas jadi ke x..saya budak baru belajar..


3 comments:

ibuhaikal said...

laaa...sampai ke malam ke en amin repair kete?..sian diaa..

antiknya rambut aqeef..heeehee

ummiaqeef said...

bese la..sampai arini td dier sambung..tghari baru siap..

~mama aiman~ said...

comelnyer anak..cute..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize