Wednesday, July 15, 2009

10 bulan sudah..

semalam,14/7/2009 genaplah usia aqeef 10 bulan..wah..bujang sudah anak teruna ku itew..dan kemain byk ragamnye..smlm jgk aqeef ade appointment klinik utk timbang dier..kebetulan aku g skali ngan makcik pengasuh aqeef & cucunya sbb makcik tu nak check up penyakit kencing manis dier..aqeef abis cpt tp tunggu makcik tu pulak lame..dekat tengahari baru habis..terpaksa la aku masuk opis pas lunch..sementara menunggu makcik pengasuh tu,aku bawak aqeef main rocking horse ni..syok dier duk kat rocking horse tu,xmo turun..hehe..ape lanjutan perkembangan terbaru aqeef?

~ erm..skang ni dah pandai berdiri tanpa bantuan..kire dah leh imbang badan dier time berdiri tu tp x lame la..dier suke jatuhkan badan dier kat kite / duduk terus..
~ dah leh langkah setapak dua pastu cam bese jatuhkan diri kat kite..
~ merangkak laju ke sana ke mari lg² kalau nak mengejar kite..
~ suke cari ummi kat dapur / bilik kalau xde dpn mata dier..
~ suke tolong ummi masak kat dapur..hehe..kalau dukung tu sibuk nak pegang sudip..
~ kalau org tutup pintu suke ketuk² sambil nangis suh bukak pintu..

k lah,jom layan pic² di bawah :

~aqeef dan cucu makcik pengasuh (anum) aka pengasuh kedua aqeef~

~muke xde perasaan..cam abah dier~

ni pulak citer ari sabtu lepas..aqeef jatuh dr tilam..tersungkur ke lantai..abis darah bibir dier..may be gigi atas tu terkene bibir tu yg darah byk kuar..cuak gak aku..seb baik pujuk² sekejap dah diam..upah netek terus tertido..alahai..cian anak ummi ni..dah lebam bibir sebelah..hehe..cuai la ummi dier..ketuk kepala ummi ni..

~bibir dah lebam terhantuk gigi mase tersungkur~

p/s : kene cari rocking horse ni gamaknye..hehe..(ummi dier yg lebey)..

6 comments:

ibuhaikal said...

sian aqeef..tido kat katil ke?..atas nasihat jangan la tido diatas katil merbahaya..bebdak baru pandai lasak nie tido pun leh tahan jugak lasaknya..

ummiaqeef said...

katil dah bukak dah sbb dah 2 kali jatuh katil..ni tilam pulak..bese pandai turun sendiri tp mase tu gaknye x sengaja tersembam ke bawah kot..

shinnaz said...

seksi lips aqeef..hehe

Diana Din said...

kesian aqeef...ammar pun bleh berdiri ckit2 tp kejap jer la...tang merangkak tu smpai skang x bleh lg..lambat ckit kot...

sujaihah said...

ala cian nyer dia....abis tu ade ubat tak?tgh nak pandai berdiri ngan berjalan ni memang mencabar betul kan jaga anak...

ummiaqeef said...

shinnaz ~ msti la mewarisi lips ummi dier..hehe

diey ~ erm..aqeef merangkak btl pun lmbt..dah pandai berpaut baru leh merangkak btl..

sujaihah ~ xde ubat..kejap je nangis pastu aktif cam bese..mmg skang ni lasak sungguh..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize