Tuesday, September 6, 2011

masih mood beraya..

selamat hari raya uolls!

harini dah 2nd day keje, smlm xde mood lg nak update blog. mood beraya masih ada.. hehe.. saya cuti seminggu je last week. raya pertama kat rumah in law, lepas acara salam bersalaman terus gerak ke rumah wan (nenek) hubby belah ayah dia. sume makcik pakcik sepupu sepapat anak2 buah berkumpul kat rumah wan di pagi hari raya pertama. mmg penuh giler sampai jem nak lalu, bole? haha..

lepas tu beraya rumah maklong hubby (belah mak dia).. umah dekat² je pun.. jalan kaki bape tapak dah sampai, hehe.. pastu lepak je kat rumah mil sampai ptg. then incik hubby ajak balik kg i kat johor! yahoo!! seb baik hari sebelum tu dah kemas beg.. tinggal hangkut je lew.. senyum sampai telinga dr putrajaya sampai johor, ekekeke.. sampai kg ku dah malam.. adik beradik saya mmg sume balik tiap² tahun.. saya je kena bergilir..

so raya ke-2 ngan ke-3 duk beraya ngan family saya ke rumah sedara mara.. letih gak tp disebabkan car pool je ngan akak sulung so rileks la skit. bole tido² dlm kete, haha.. hari jumaat pagi duk kait buah rambutan ngan hubby n anak² buah.. dpt la merasa sorang skit anak menantu.. hehe..

sabtu lepas lunch dah balik, seb baik x jem.. mase balik johor raya pertama tu pun x jem.. jalan clear je.. k la..tepek gambo aqeef sekeping.. daaa!

ini budak dah pandai buat rambut pacak sendiri..pitam!

note : gambar raya x byk amik, excited beraya kekdahnye.. agagaga!

7 comments:

eB ezrin said...

betoi, nak rayer lagi :)

EiJa ZaQuaN said...

slmat hari raya..
ohh iye ke ada ternmpk eija kat JJ Cheras Selatan..camner eija bleh x terperasan ummiaqeef ni..kalau x bole kita bertegur sapa kan..nnti kalau terjumpe lg..tegur la ye..

bdk2 skrg mmg pandai bergaya...
nnti tepek la pic hari raya 1 family..:)

ummiaqeef said...

@eB ezrin

raya kan sebulan,hehe..

ummiaqeef said...

@EiJa ZaQuaN

mase tu kite dah nak balik, awak baru sampai kot.. hehe

tu ler..ngalahkan org tua..huhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam aidilfitri.. =)

kite pun msh mood raya.. heheh, agaknyer sebulan baru ilang kot.. ;-p
kue raya salu melintas dpn mata, nk pose 6 pun x start2 lg nih..

~izan~ said...

musim rambutan ek kat kampung..bestnyer!~

pndai buat sendiri yer si bujang kecik tu rambut pacak.lps ni pening ummi nak pilih bakal menantu hehehe

Ummi Eisya&Amani said...

eh,tak serabai la..ok tu..perghh,rambut ala pacak..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize